Çekiç Köyü İnceğiz camisi hizmete açıldı

Taşköprü Çekiç Köyü İnceğiz Mahallesi camisi hizmete açıldı.

  • 1503
Çekiç Köyü İnceğiz camisi hizmete açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır. (Tevbe suresi 18. ayet)

Taşköprü Çekiç Köyü İnceğiz Mahallesi Derneği tarafından uzun yıllardır yukarıda mealini verdiğimiz ayetin emrini yerine getirmek için yapımına çalışılan cami muhteşem bir törenle ibadete açıldı.

Dernek başkanı Mali Müşavir Ali Sezgin, kurucu başkan İsmail Tuna, yönetimden Mehmet Kaya, Köy İmamı Ali İhsan Akıllı, Köy Muhtarı Hüseyin Horuzcu’nun ve dernek üyelerinin yıllardır büyük çabalarıyla yapımına başlanan İnceğiz Cami sonunda tamamlanarak hizmete sunuldu.

Cami açılışına, Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay, AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Ali Eşref Sevim, Taşköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkçı, Taşköprü İlçe Müftü Vekili Dursun Yoldaş, Taşköprülüler Dernek Başkan Vekili Celal Özsoy, Bilal Akdaş ve Muhsin Arslan, TAŞİMDER yönetim kurulu üyesi Süleyman Akkaya ve çevre köylerden yoğun katılım oldu.

Okunan Kuranı Kerim, ilahiler ve dualardan sonra Dernek Başkanı Ali Sezgin, Köy Muhtarı Hüseyin Horuzcu, Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İl Başkanı Halil Uluay ve İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mehmet Kayıkçı camilerin önemine dikkat çekerek, en çok birlik beraberliğe ihtiyaç duyulduğu bu günlerde böyle hayırlı hizmet yapanların her zaman lazım olduğunu ve böyle çalışmalar yapanları her zaman desteklediklerini, köylerini iş icabı terk edenlerin köylerine böyle hizmet ettiklerini görünce memnun olduklarını belirterek, böyle hayırlı hizmetlerin sayesinde birlik ve beraberliğin artacağına inandıklarını belirttiler.

Açılışa MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar yoğun programından dolayı açılışa katılamadı.

Çınar, gönderdiği telgrafta, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

Açılıştan sonra katılımcılara köy derneği tarafından yemek ikram edildi.