Çelebioğlu '1 Kasım'da Hükümeti, CHP Kuracaktır'

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, 1 Kasım'da hükümetin CHP iktidarında kurulacağını söyledi.

  • 335
Çelebioğlu '1 Kasım'da Hükümeti, CHP Kuracaktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI HÜSEYİN SELAMİ ÇELEBİOĞLU; “1 KASIM’DA HÜKÜMETİ, CHP KURACAKTIR”

Çelebioğlu, partisinin İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, 1 Kasım erken genel seçimleri kapsamında yaptıkları ziyaretlerde vatandaşlara rekabetin oluşturulması gerektiğini anlattıklarını belirterek, “Kastamonu, bugüne kadar istediği hizmetleri tam olarak alamadı. Rekabet aynı zamanda hizmetin kalitesini de artırır. 1 Kasım’da eğer bir sarı kart çıkarırlarsa iktidar partisinin aklı başına gelir. Sonra ki seçimde de bu böyle devam ederlerse kırmızı kart ile oyun dışı kalacakları kesindir. Dikkat ederseniz 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP’nin vaatleri için kaynak yok dediler. Fakat aynı vaatlerin benzerlerini kendileri vaat eder oldular. Mehmet Şimşek, kaynak bulunması durumunda CHP’ye oy vereceğini söylemişti. Kendisinin CHP’ye oy vermesini bekliyoruz. Vatandaş sarı kartın ucunu gösterince kaynak olduğu akıllarına geldi. 1 Kasım sonuçları iktidar partisine bir uyarı olacaktır. İktidar hedefi koyan CHP’ye destek vereceklerini umuyoruz. 1 Kasım sonrası hükümeti CHP kuracaktır. Elimizde ki anket ve araştırmaların sonuçları da bunu göstermektedir” dedi.

Kastamonu’nun sağlıktan, yola, limandan diğer hizmetlere kadar istediğini tam olarak alamadığını ve bu konularda Kastamonu’nun büyük sıkıntı yaşadığını söyleyen Çelebioğlu, “Daha önceden hastalar ilimize getirilirken şimdi ise, dışarıya sevk edilir hale geldi. Bu da ilimiz için içler acısı bir durum, bürokratlarımız ilimizin sorunları ile tam olarak ilgilenmediler. 13 yıldır hizmet verenler ilimiz için tam olarak çalışmadılar, görevde oldukları süre içinde ilimizde birçok hizmet yerinde saydı. Milletvekili yapmış birisi ben Türkiye’nin milletvekiliyim diyor, o zaman ilimizden değil de başka bir yerden adaylığını koysaydı. Çünkü ilimize zarar veriyorlar. İlimiz için ise çalışmıyorlar” diye konuştu.

Kastamonu’da özellikle sağlık ve ulaşımda sorunların olduğunu ifade eden Çelebioğlu, AK Parti’nin 13 yıldır iktidar partisi olduğunu ve Kastamonu’da hak ettiğinden fazla oy aldığını savunarak, şunları kaydetti: “İktidar partisi, sorunların çözümü konusunda gevşek davranarak çözüm üretmedi. Kastamonu’dan meclise gönderilen iktidar partisi milletvekilleri şehrin sorunlarına hiçbir şekilde eğilmemişlerdir. Sonuç itibari ile hizmet getirecek parti iktidar partisi ve o partinin de milletvekilleridir. Kastamonu Üniversitesinin Tıp Fakültesi ile ilgili sorunları var. İnebolu Limanı ile ilgili, orman ile ilgili sorunlar var. HES sorunu vardı. Bunun gibi birçok sorunda iktidar partisi milletvekilleri bu konularda umursamaz davrandılar. İktidar partisi milletvekillerinden bir tanesi kendisinin Türkiye milletvekili olduğunu ifade etti ve bende kendisine Türkiye’nin milletvekili isen başka ilden vekil ol ki Kastamonu’nun sorunları ile ilgilenecek başka bir milletvekili gelsin ki şehrimize faydası olsun dedim.”

CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı ise, 7 Haziran Genel Seçim sonuçlarının iktidar partisi tarafından beğenilmediğini ve bu yüzden milletin iradesine saygı duyulmayarak tekrardan milleti 1 Kasım tarihinde sandık başına götürüldüğünü kaydetti.

Bıyıklı, “Milletin iradesini hiçe sayıp milleti tekrardan sandığı götürenler inşallah 7 Haziran sonuçlarından daha da kötü bir durum ile karşılaşacaklardır. 1 Kasım seçimlerinin sonucunda. Cumhuriyet Halk Partisi olarak imkanlarımızı sonuna kadar kullanıp seçmene derdimizi ve ülkemizde olup bitenleri en iyi şekilde anlatmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)