Çelebioğlu, CNN Türk'ün Konuğu Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, 1 Kasım seçimlerini değerlendi.

  • 640
Çelebioğlu, CNN Türk'ün Konuğu Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI HÜSEYİN SELAMİ ÇELEBİOĞLU; “1 KASIM SEÇİMLERİ HEM KASTAMONU İÇİN HEM DE TÜRKİYE İÇİN KRİTİK BİR VİRAJ”

1 Kasım Erken Genel Seçimleri öncesinde çalışmalarını yoğunlaştıran CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, bir televizyon programında canlı yayın konuğu oldu. Katıldığı canlı yayın programında Kastamonu’nun sorunlarını anlatan Selami Çelebioğlu, 1 Kasım seçimlerinin hem Kastamonu için hem de Türkiye için kritik bir viraj olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci kuruluş yıldönümünün buruk bir şekilde kutlandığını ifade eden Çelebioğlu, Cumhuriyeti kuran, bugünlere kadar gelmesine vesile olan ecdadın bıraktığı mirasa layık olmak için siyasi ideolojileri bir kenara bırakarak herkesin taşın altına elini değil, gövdesini koyması gerektiğini söyledi.


“CHP ÜLKEMİZİN MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA GÖVDESİNİ TAŞIN ALTINA KOYAR”
1 Kasım seçimleri sonrasında oluşabilecek tablo hakkında da değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Selami Çelebioğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceliği hukuk devleti ilkelerine uygun bir hükümet kurulmasıdır. Partimiz halkımızın ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda elini değil gövdesini taşın altına koymaktan çekinmeyecektir. Genel Başkanımızın söylemleri doğrultusunda ülkemizin menfaatlerinin koalisyonu gerektirdiğini kabul ettik. Daha sonrasında AK Parti ile yapılan görüşmelerde samimi olunmadığını gördük. 7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon kurulamamasının temel sebebi AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın koalisyon istememesidir. 1 Kasım sonrasında da koalisyon durumu ortaya çıkarsa Genel Başkanımızın açıkladığı ilkeler doğrultusunda bir koalisyon kurulabilir” şeklinde konuştu.

“TERÖRLE MÜZAKERE DEĞİL, MÜCADELE OLUR”

Terörle mücadele konusunda CHP’nin izleyeceği politikalar hakkında açıklamalarda bulunan Çelebioğlu, şöyle konuştu: “Bizim CHP olarak net görüşümüz terörle mücadelede teröristle müzakerenin kesinlikle yapılmamasıdır. CHP Türkiye’nin her köşesinde yaşayan vatandaşlarımızın önce insan anlayışı içerisinde tüm haklarını tanımaktan, her türlü haklarını sağlamaktan yanadır. Bu da her türlü sorunun çözümünde muhataplar yasal olarak mecliste görev yapan temsilcilerdir. CHP, AK Parti’nin yaptığı gibi terör örgütleri ile Oslo’da pazarlık yapmaz, Dolmabahçe’de mutabakat imzalamaz. Çözüm olarak ortaya koydukları sürecin ne içeriği bellidir, ne de yapılmaya çalışılan. Toplum önünde yapmak yerine gizli saklı yapılan görüşmeler terör olaylarının artmasına sebep olmuştur. CHP olarak temel görüşümüz teröristlerle müzakere değil mücadele yapılmasıdır”

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)