Çelebioğlu, İlçe Ziyaretlerini Sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Azdavay, Pınarbaşı, Araç, İğdir ve İhsangazi'yi ziyaret etti.

  • 323
Çelebioğlu, İlçe Ziyaretlerini Sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Kasım Erken Genel Seçim kapsamında seçim çalışmalarını sürdüren CHP Kastamonu Milletvekili Adayları Hüseyin Selami Çelebioğlu, Yılmaz Karakoç ve Orhan Dana, Azdavay, Pınarbaşı, Araç, İğdir ve İhsangazi ilçelerini ziyaret ederek, burada esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldiler.

Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Çelebioğlu, 1 Kasım akşamında Kastamonu’da bazı algıların yıkılacağını belirterek, geç ve eksik gelen hizmetlerin daha hızlı gelmesi için yeni bir dönem başlayacağını söyledi.

Azdavay ziyaretinin ardından Pınarbaşı’na geçen Çelebiğlu, özellikle Pınarbaşı merkeze uzak olan dağ köylerinin göz ardı edildiğini belirtti. Kış aylarında dağ köylerinden şehir merkezine ulaşımın durma noktasına geldiğini ifade eden Hüseyin Selami Çelebioğlu, “Pınarbaşı ilçemizin özellikle dağ köylerinin ulaşımında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntıların doğruluğunu görmek isteyenleri dağ köylerine gitmeye davet ediyorum. Allah korusun bir hasta olduğunuzda ya da başınıza herhangi bir durum geldiğinde bozuk olan yollardan sağlık hizmetinin köyle ulaşması en az 2-3 saat alır. Köy yollarını yaptık diye, köylerimizin sıkıntısı yok diye övünenlerin bu bölgeyi mutlaka görmeleri gerekiyor. Kastamonu il merkezinde gözle görünen alanlarda çalışma yaptık diye övünmek kolay geliyor. Bu köylerde yaşayan vatandaşlarımızın durumunu hiç düşünen yok. Kastamonu’nun en büyük sorunu ulaşım sorunudur. Ulaşım sorunu ilçelerimizde daha fazla hissediliyor. İnşallah bu sorunu 1 Kasım akşamından itibaren hızla çözeceğiz” dedi.


“HER SEÇİM DÖNEMİNDE AYNI VAATLER SÖYLENİYOR”
Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Çelebioğlu, ilçelerin bir önemli sorununun da köyler ile arasında olan kopukluk olduğunu ifade ederek, “Köylerimizin yol, su, kanalizasyon ve elektrik sorunu hala devam ediyor. Birçok köyümüzün yol sorunu hala hat safhada. Özellikle kış aylarında köylerimizin ilçelerimiz ile olan bağlantısı kesiliyor. Kış şartları çok ağır olduğu zamanlarda köylerimizin yolları aylarca kapalı kalıyor. Vatandaşlarımız hasta olduğu zaman ya da başka bir işi olduğu zaman ilçeye ulaşmak tam bir çileye dönüşüyor. Vatandaşlarımıza zulüm yapılıyor. 2015’in Türkiye’sinde birçok şehrimizde yolu olmayan, alt yapısı kurulmayan köy bulunmazken bizim birçok köyümüz hala 1990’ları yaşamaya devam ediyor. Çok uzaklara gitmeye gerek yok. Buradan Pınarbaşı’mızda bir köye gitsek gördüğümüz manzara lafa yer bırakmayacaktır. Hani Pınarbaşılı hemşerilerimin seçtiği vekiller nerede? Seçimden seçime gelerek oy isteyenler ve 4 yıl önce olduğu gibi çözemedikleri sorunları tekrar gündeme getirerek çözeceklerini iddia ediyorlar” diye konuştu.

“1 KASIM AKŞAMINDA BU FARKLILIĞI HERKESE GÖSTERECEĞİZ”
Ardından Araç ile İğdir köyünü de ziyaret eden Çelebioğlu, daha sonra İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı’yı da makamında ziyaret etti. Başkan Zühtü Danacı’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Çelebioğlu, Kastamonu’da bir şeylerin değişmesi gerektiğinin artık zamanı geldiğini belirterek, “Kastamonu’da bir şeylerin değişmesi gerekiyorsa rekabetin oluşması gerekir. Rekabette bizdensin, bizden değilsin tartışmasıyla olmaz. Rekabet hizmet yarışıyla olur. Her partinin bir milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde göre alsa Kastamonu’ya o zaman daha güzel hizmetler gelir. Şu anda mevcut milletvekilleri Kastamonu’nun menfaatine olacak olan rekabeti yerine getiremiyor. Hizmet konusunda olması gereken rekabet üzülerek söylüyorum ki başka amaçlar için kullanılıyor. Yapılan en küçük yardım bile sonradan siyasi amaç için kullanılıyor. Biz diyoruz ki Kastamonu için, Kastamonulu insanımız için bir şeyler yapalım ama günü birlik bir şeyler değil. Bizim komşu illerimizden ne eksiğimiz var? Çankırı’ya milyonlarca dolarlık yatırım yapıldı. Çankırı’ya yapılan yatırım bize yapılsa daha iyi olmaz mıydı? Karabük özellikle sağlık alanında Kastamonu’yu 5’e katladı. Bir zamanlar biz Karabük’ü sağlık alanında 5’e katlamıştık ancak geldiğimiz noktada daha farklı bir konuma düştük. Bunların sorumlusu o ya da bu fark etmez. Fark edecek olan yaşanan sıkıntılı durumu nasıl eski günlerine çeviririzdir. Siyasi görüş fark etmeksizin hep beraber bir araya gelebilirsek çok güzel çalışmaları hayata geçiririz. Ayrıştıran değil, bütünleştiren bir anlayışı yeniden inşa etmek için yola çıktık ve 1 Kasım akşamında bu farklılığı herkese göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)