Çelebioğlu'ndan, Demir'in Eleştirisine Cevap

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, kendisi hakkında eleştirilerde bulunan AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Murat Demir'e cevap verdi.

  • 504
Çelebioğlu'ndan, Demir'in Eleştirisine Cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI HÜSEYİN SELAMİ ÇELEBİOĞLU; “GEREKSİZ TARTIŞMALARA GİRMEK İÇİN DEĞİL, HİZMET ETMEK İÇİN ADAY OLDUM”

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, kendisi hakkında eleştirilerde bulunan AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Murat Demir’e cevap vererek, “Gereksiz tartışmalara girmek için değil, hizmet etmek için aday oldum” dedi.

Çelebioğlu, yazılı yaptığı basın açıklamasında, siyasette kimseye vefa borcunun olmadığını ifade ederek, siyasi ahlaktan bahsedenlerin önce kendilerini sorgulamaları gerektiğinin kaydetti.

AK Parti Milletvekili Adayı Murat Demir ile basın önünde yersiz ve gereksiz bir tartışmayı daha fazla sürdürmek istemediğini ancak üzerine atıfta bulunulan suçlayıcı ifadeler nedeniyle Murat Demir’e cevap vermek zorunda kaldığını söyleyen Çelebioğlu, “Sayın Vekil Adayı Murat Demir’in sahil ilçelerine yatırım yapma konusu aday olduğu zaman mı gelmiş. Neden daha önceden gelip, buralara yatırım yapmamış. Yatırım yapma konusu Murat Demir’in aklına milletvekili adayı olunca mı gelmiş, şimdiye kadar neredeymiş. Bu sözlerini samimi ve inandırıcı bulmuyorum. Sayın Murat Demir, bizi eleştirirken tam da kendi seviyesine ve kişiliğine uyan bir açıklama yapmış. Başka bir partinin adayı ile basın aracılığıyla polemiklere ve kısır tartışmalara girmek istemediğim halde, kendisinin “Cumhurbaşkanına vefa borcumu ödemek için aday oldum” sözü ile birlikte benim 2014 yerel seçimlerindeki Eyüp Belediye Başkan adaylığım, KAS-KON Başkanlığını rant için kullandığım gibi tutarsız ve mesnetsiz iddialar içeren basın açıklamasına cevap vermek zorunda kaldım” dedi.

Murat Demir’in hangi maksatla aday olduğunun kendisini ilgilendirmediğini belirten Selami Çelebioğlu, “Öncelikle belirteyim ki kimin hangi amaçla aday olduğu beni ilgilendirmez. Sayın Murat Demir, Cumhurbaşkanına borcunu ödemek için aday olabilir, onun bileceği iştir. Ben, Kastamonu’ya ve ülkeme hizmet etmek için aday oldum. Şükürler olsun ki kimseye ne diyet ne de siyasi vefa borcum vardır. Benim sadece ve sadece halka hizmet borcum vardı. Kısmet olur da seçilirsem nasıl hizmet edeceğimi herkes görecekti” diye konuştu.

Çelebioğlu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Eyüp Belediye Başkanlığı adaylığının bir süre sonra CHP Parti Meclisi tarafından iptal edilmesi ve başka bir adayın aday gösterilmesine atıfta bulunarak, Murat Demir’in hakkında “Selami Çelebioğlu bana göre Kastamonu’nun İstanbul’daki siyaseten yüz karasıdır. Biraz sert konuşacağım ama bu gerçek. Bir ilçeden resmen belediye başkanı gösterilip resmen Kastamonulularla kendisini alay ettirdi. 20 gün o partiye hizmet etti. Çalıştı ve sonra dediler ki; ‘Selami Bey sen şöyle otur biz şu adayı gösteriyoruz’ dediler ve onu kabul etti. İnsan da biraz onur, biraz haysiyet varsa, bana bir siyasi parti bu tarzda bir davranışta bulunulsa bir daha o siyasi partinin adını dahi anmak bir yana, izine dahi basmam” dediğini hatırlattı. Çelebioğlu, “Bu haddini fersah fersah aşan ifade ile aklınca beni eleştiriyor; fakat anlayamadığı nokta siyasetin, benim için, halka hizmet etmenin bir aracı olduğudur. Adaylık, ise ilkelerine ve amaçlarına sonuna kadar inandığım partime katkıda bulunmanın bir yoludur. Ben siyasetin bir tür yatırım olduğu ve iktidarda karşılığının alınacağı gibi bir düşünceyi asla kabul etmedim. Bazıları böyle düşünebilir ve o nedenle de kişisel menfaati zedelendiğinde isyan edebilir. Hangi davranışın doğru olduğunun kararını seçmenimiz verecek ve gereğini yapacaktır” şeklinde konuştu.

Çelebioğlu, şunları söyledi: “Murat Demir şahsımın KAS-KON’u rant için kurduğumu ve rant peşimde koştuğum için KAS-KON’dan istifa etmediğimi iddia ediyor. Masa başından birilerinin yönlendirilmesiyle açıklama yapmak kolay. KAS-KON olarak İstanbul’da ve Kastamonu’da yaşayan vatandaşlarımız için yaptıklarımızı ortaya dökecek olursak altında ezilir. Çünkü biz hayır işi olarak yaptıklarımızı Peygamber Efendimiz (SAV)’in buyruğu olan ‘Bir elin verdiğini bir el duymayacak’ doğrultusunda gerçekleştirdik. Bazılar gibi hayır işlerini kameralar karşısında şova dönüştürmedik. İsmimiz gündemde kalsın diye de bir uğraşın içerisine girmedik. Murat Bey bilmiyorsa hatırlatayım. Sivaslılar Platformu Başkanı şu andaki Sancaktepe Belediye Başkanı’dır. Sivas Konfederasyon Başkanı ise şimdiki Avcılar Belediye Başkanı’dır. Bu iki Başkanımızın amaçları kendi memleketlerine en iyi şekilde hizmet etmektir. Onların durumuna Murat Demir’in bakış açısıyla bakarsak; Bu Başkanlar rant peşindedir ve rantı daha da büyütmek için Belediye Başkanı olmuşlardır. Böyle bir akıl, böyle bir mantık olabilir mi?”

AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Murat Demir’in Kastamonu’nun birçok sorununu 7 Haziran seçimlerinde kendisinin itiraf ettiğini hatırlatan CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, şunları kaydetti: “Sayın Demir, Kastamonu’nun Merkez ve İlçelerinin hak ettiği hizmeti alamadığı ve bunun sorumlusunun da geçmiş dönem milletvekilleri olduğu konusundaki ifademe de yeterli derece de araştırma yapmadığımı ve gerek Vali gerekse Belediye Başkanından bilgi alsaydım birçok hizmetin yapıldığını öğrenebileceğimi ifade etmişler. Demek ki tüm Hizmetler 8 Haziran’dan bu yana kadar olan sürede yapılmıştır; Çünkü bizzat kendisi 7 Haziran seçimleri için Aday Adayı iken “Anadolu’da siyaset oldukça basit yapılıyor. Kastamonu’da son bir yıldır gerek vekilleri gerekse il ve ilçe siyasetini yakinen takip ediyorum. Özellikle vekillik ve siyaset merkez odaklı yapılmakta, ilçeler kimsenin umurunda değil. Gerek belediye başkanlarına gerek ilçe başkanlarına bir dokun bin ah işit. Bu kadar basit olmamalı siyaset diye düşünüyorum’ demiştir. Her şeyin ötesinde Sayın Demir, benimle ilgili olarak, AK Parti’nin genel tavrına uygun bir ifade ile “Murat Demir’le ilgili yapacağı açıklamalara çok dikkat etmesi lazım. Ben değil çevreden insanlar buna bir şekilde tepki vermeye başlarsa Selami Çelebioğlu Kastamonu’da kaçacak yer arar” demiştir; çok şükür kaçmayı gerektirecek bir durumumuz yok. Bir kez daha belirteyim ki, başka bir partinin adayı ile basın önünde yersiz ve gereksiz bir tartışmayı daha fazla sürdürmek istemem. Mecbur kalmadıkça bu konuda başka bir açıklamada bulunmayacağımı belirtmek isterim”

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)