Çelebioğlu'ndan Eleştirilere Cevap

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı ve Kastamonu Konfederasyonu Genel Başkanı (KAS-KON) Hüseyin Selami Çelebioğlu, kendisi hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi.

  • 771
Çelebioğlu'ndan Eleştirilere Cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇELEBİOĞLU: “ÇALIŞMALARIMIZI MENFAAT ARACI OLARAK GÖRMÜYOR; SİYASETE MALZEME YAPMIYORUZ”

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde yerel gazetede İnebolulular eski Dernek Başkanı Mehmet Eren’in kendisi hakkında yaptığı açıklamaların yalan, iftira ve uydurma olduğunu belirten KAS-KON Genel Başkanı ve CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Kastamonu sevdalısı olduğunu, daha iyi hizmet için CHP’den Kastamonu milletvekili adayı olduğunu kaydetti. Kendisine hedef alarak yapılan açıklamanın tamamen yanlış, uydurma ve yanlı haber olduğunu kaydeden Hüseyin Selami Çelebioğlu, eski dernek başkanının hakkında sarf ettiği ‘İstanbul’da Kastamonulular için hiçbir proje üretemeyen, İstanbul’daki Kastamonulular arasında birliği sağlayamayan Kastamonu Konfederasyon Başkanı’nın memlekete ne verebilir?’ şeklindeki açıklamanın talihsiz bir açıklama olduğunu söyledi.


“KASTAMONU KONFEDERASYONU ÖNEMLİ BİR GÜÇTÜR”
Çelebioğlu: “İnebolu Dernekler Federasyonu’nu kurarak yıllardır da genel başkanlığını yaptım. Ardından ise KASDERFED, Araç Dernekler Federasyonu, Tosya Dernekler Federasyonu, Hanönü Dernekler Federasyonu, Devrekani Dernekler Federasyonu, Doğanyurt Dernekler Federasyonu, İnebolu Dernekler Federasyonu’nu toplayarak Kastamonu Konfederasyonu’nu oluşturduk. Kastamonu Konfederasyonu, Azdavay Federasyonu, Taşköprü Dernekler Federasyonu, Pınarbaşı Dernekler Federasyonu, Taşköprü Birleşik Dernekler Federasyonu, İnebolu Dernekler Federasyonu, Küre Dernekler Federasyonu ve Cide Dernekler Federasyonu’nun da katılımıyla 13 federasyonun üst çatısı olarak 300’ün üzerinde dernekle birlikte önemli bir güçtür. KAS-KON olarak bölgemize ülkemize bizim vatandaşımıza, bizim insanımıza faydalı olacak sıralayamayacağımız işlere imza attık. İnebolu ve Kastamonu sevdalısı olarak Kastamonu’muza daha iyi hizmet edebilmek için CHP’den milletvekili adayı oldum. Bölgemizdeki derneklerin şahsıma destekleri tamdır. Sayın Mehmet Eren’in yazdıklarının yalan ve yanlış olduğunu İnebolu Dernekler Federasyonu ve diğer ilçe dernekleri bölgelerine giderek desteklerini göstermişlerdir. Mehmet Eren varlığını, hizmet eden, hizmet için öne çıkmış Kastamonuluları eleştirerek sağlamaktadır. Kendisini ve yazdıklarını bu sebepten ciddiye almıyoruz” diye konuştu.

“KAS-KON OLARAK HEMŞERİLERİMİZİN SORUNLARINA YARDIMCI OLDUK”

Kastamonu Konfederasyonu olarak yaptıkları çalışmaları menfaat aracı olarak görmediklerini, siyasi çıkar ise amacı gütmediklerini vurgulayan Çelebioğlu sözlerini şöyle sürdürü:
“Yılların biriken sorunlarına akılcı, sistematik bir yol haritası ile çözüm bulmak durumundayız. Yöre dernekçiliğinin çatısı olarak hem yaşadığımız kentte var olmak ve bu noktada örgütlenmek durumundayız, hem de doğduğumuz topraklara; Kastamonu’muza vizyon ve misyon kazandırmak durumundayız. Yaşadığımız kentin yerel yöneticileriyle de, Kastamonu’nun yerel yöneticileriyle de iletişim halinde olmak durumundayız. Ötekimiz olmadan kucaklaşmak, buradan çıkacak enerjiyi halkımıza hizmet olarak taşımalıyız. ‘Bir Burs, Bir Hayat’ diyerek mümkün olduğunca öğrencimize burs imkanı sağladık. Bu amaçla interaktif uygulamalar denedik, etkinlik yaptık. İstanbul’da öğrenci olan birçok hemşerimizin yurt imkanı bulmasına yerel yönetimler aracılığıyla vesile olduk."

"Gençlerimiz Anıtkabir’de Atamızı ziyaret ederek, şeref defterine Kastamonulular'ın aldıkları emaneti sonsuza kadar taşıma noktasında kendisine bağlılığını ifade etmelerinden de büyük mutluluk duyduk. Hayatımızın bir gerçeği olan engelli evlatlarımızla, paylaştığımız çok güzel anlar oldu. Engellilerimize Kastamonu üniversitesinin Belgelerini almaları için mutluluk yolu oluşturup, onları müthiş bir törenle sevgi yumağı haline getirdik. Konfederasyon yöneticilerimiz, Ata toprağına sahip çıkarak nehirlerimize, topraklarımıza zarar verecek olan HES’lere karşı etkin bir mücadele içerisinde olmuşlardır."

"Cide de, Azdavay da, Hanönü ve Çatalzeytin de bu yönde çok önemli başarılar kazanılmıştır. Kastamonulu bilim insanları ve Kastamonulu yüksek öğrenim öğrencileri ekseninde oluşturulan Kastamonu Akademi ile eğitim adına çok daha fazla işler yapacağımıza inanıyoruz. Eğitim komitemizin çalışmaları sonucunda SBS ve Üniversite’ye hazırlık kursları için anlaşma yaptığımız dershaneler vasıtası ile öğrencilerimizin aile bütçelerine katkıda bulunma imkanı bulduk. Kastamonu Kart ile ilgili olarak özel bir banka ile bir anlaşma yaptık. Artık Kastamonu Kart’ımız var ancak istediğimiz nitelikte henüz değil."

"Önümüzdeki süreçte bu projeyi ıslah edip daha aktif olarak halkımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Bir göz hastanesi ile yaptığımız anlaşma sonucunda yüzlerce hemşerimize bedelsiz göz sağlığı hizmeti sunulmasını sağladık. Sigorta Projemiz ile broker firmasıyla yapılan anlaşma sonucu, hemşerilerimizin poliçelerine aracılık ederek az da olsa sağlanan komisyon imkânı ile kaynak sağlamaya çalışıyoruz. Kastamonumuz'un geleceğini Ahşap’ta görerek organize edilen Ahşap Fuarları’na genel başkanımız ve yönetim kurulu olarak katıldık. Ankara da bulunan KASDERFED’in organize ettiği Ankara’daki Kastamonu Günleri’ne katılıp, hemşerilerimiz ile kucaklaştık."

"Bursa da bulunan Kastamonulular Derneğimizin başarı ile organize ettiği Bursa Kastamonu Günleri’ne yöneticilerimizle katılıp, İsmail Tiftik Başkan ve arkadaşlarının yanında yer aldık. Konfederasyonumuzun üyesi federasyonlarımız ve üye derneklerinin etkinliklerine olabildiğince katılıp, çalışmalarında yanlarında bulunduk. Kastamonu’nun geleceğinin turizm olduğunu öngörerek, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği başkan ve yöneticileri ile Kastamonu’yu gezip, onlara doğa ve kültürel güzelliklerimizi anlatıp ata toprağımızın tanıtımına katkı sunduk. Körfez ülkeleri seyahat acentelerinin Kastamonu’yu gezip tanıması için müthiş bir program organize edip, partnerlerimiz ile bunu gerçekleştirdik. Gençlik kollarımızın güzel bir çalışma sonucunda hazırladıkları Rıfat Ilgaz Paneli ile yazın hayatımızın koca çınarını minnet ve saygı ile andık."

"Her yıl ramazan ayı dahilinde Kastamonu protokolü ile iftar yemekleri gerçekleştirdik. Hemşerilerimizin iş bulabilmeleri amacıyla kurduğumuz insan kaynakları şirketi aracılığı ile ve duyarlı hemşerilerimizin paylaşımları sonucunda birçok hemşerimize iş bulma imkanı yakaladık. Kana ihtiyacı olan hasta hemşerilerimizin kan bulabilmeleri iletişim ağı kurma noktasında aktif olduk. Sosyal yardımlaşma vakfı mütevelli heyetinde iki STK temsilcisinin her ikisini de seçtirmek suretiyle 2013 yılında başarı kazandık ve buradan talepte bulunan hemşerilerimizin sorunlarına yardımcı olabildik."

"Sivil toplum mücadelesi içerisinde var olan kimsenin zararlı bir birey olma imkanı yoktur. Haktan ve üyelerimizden aldığımız güç ile halkımıza hizmet etmek boynumuzun borcudur. Biz Kastamonu’yuz, Biz Kastamonuluyuz, Biz Rıfat Ilgaz, Biz Şerife Bacı, Biz Şeyh Şaban-I Veli, Biz Sepetçioğlu Osman Efe’yiz. Biz Atatürk’ün Devrimlerini Emanet Ettiği Halkız. 

Kuvvayı Milliyeyiz, Cumhuriyetiz, İnebolulu Denk Kayıkçısıyız, koşulsuz vatanseverliğin adresiyiz, Şehitler diyarıyız, İstanbul’un yarınının en önemli belirleyicisi olacak olan Kastamonulularız. Hepimiz, birimiz için var olmak, birimiz hepimiz için kavga vermek durumundayız."

"KAS-KON Gençlik Kollarımız, İnebolu Kızılay’a 120 koli giysi, İnebolu Cezaevi mahkum çocuklarına kırtasiye yardımı, Kastamonu ilçelerindeki bin 200 öğrencimize kırtasiye yardımı ve 2 bilgisayar, Kastamonu Merkez Beyaz Zambak Ana Okulu’na 8 koli eğitim malzemeleri gönderildi. Çatalzeytin’de öğrencilerimize 8 her tür ihtiyaç malzemesi gönderildi. Tüm bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken menfaat amacı gütmedik. Çalışmalarımızı yaparken birileri gibi ise siyaset aracı kullanmadık.”

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)