Çelik, İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü nedeniyle TBMM'de konuştu

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü vesilesiyle TBMM'de konuşma yaptı.

  • 499
Çelik, İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü nedeniyle TBMM'de konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Çelik yaptığı konuşmada; "Bugün 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü. İstiklal Mücadelemizin başından sonuna kadar İstanbul’dan deniz yoluyla İnebolu’ya getirilen cephaneler yaşlı-genç, çocuk-kadın demeden tüm Kastamonulular tarafından İnebolu-Kastamonu İstiklal yolu üzerinden Ankara’ya ulaştırılmıştır.

Kahraman Türk askerine, İnebolu üzerinden yapılan sevkiyatı kesmek için Yunan donanmasına ait 2 savaş gemisi 9 Haziran 1921’de İnebolu'yu bombalamış, ancak İnebolu topçu birliğinin azimli savunması karşısında karaya çıkamadan geri dönmüşlerdir. İnebolulu kayıkçılar da gayret ve başarılarından dolayı 9 Nisan 1924 tarihli TBMM kararıyla Beyaz Şeritli İstiklal Madalyasıyla ödüllendirilmişlerdir. Atatürk’ün 'Gözüm Sakarya’da, Dumlupınar’da kulağım İnebolu’da' sözleriyle kahramanlığı tarihe kazınan İstiklal madalyalı tek ilçe olan İnebolumuzun Şeref ve Kahramanlık Gününü kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum."