Çelik'ten 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Av.Metin Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

  • 308
Çelik'ten 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyetimiz, yoksulluk içindeki bir milletin; evlatlarını savaşlarda şehit vermiş bir milletin ortak eseri olarak doğmuştur.

“Türkiye Cumhuriyeti, aynı zamanda, Osmanlı Cihan Devleti’nin yıkılmasıyla, çok geniş bir coğrafyada oluşan ümitsizlik iklimine karşılık bir umut kaynağı olarak Anadolu’dan tekrar yükselen güneş olmuştu. 92 yıl boyunca, milletçe, nice zorluklarla, nice badirelerle karşılaştık; çok büyük imtihanlardan geçtik. Ancak, Allah’a hamdolsun, her zorluğu, her badireyi aşmasını bildik; her imtihandan başarıyla çıktık ve bugünlere ulaştık.

Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın 17’inci, Avrupa’nın 6’ıncı büyük ekonomisine sahip olarak bu alanda iddia sahibi bir ülke oldu. 92 yıl önce başlatılan reformlar, bugün çok daha ileri ve modern seviyelere ulaştırıldı. 92 yıl öncenin ulaşılamaz hayalleri bugün tek tek gerçeğe dönüştü. Türkiye, okulları, üniversiteleri, modern hastaneleri, otoyolları, hızlı tren hatları, havalimanları, tünelleri gibi küresel projeleri, konutları, barajları ve daha nice yatırımıyla dünyanın parlayan yıldızı oldu.

Milli irade, Anayasamızda belirlenen şekilde sandıkta en güzel, en şeffaf şekilde tecelli etmeye başladı. Bütün bunlardan daha da önemlisi, Cumhuriyet ile cumhur, devlet ile vatandaş arasına giren engeller, mânialar, mesafeler ortadan kaldırıldı. Cumhuriyet, cumhurla; devlet, milletle daha bir muhabbetle kucaklaşmaya başladı.”

“Cumhuriyetimizin 92’inci kuruluş yıl dönümünde, şunu büyük bir iftiharla ve samimiyetle ifade etmek isterim: Cumhuriyet, hiç tartışmasız şekilde, bugün artık 77 milyonun Cumhuriyetidir. Bu ülkenin her bir ferdi, Cumhuriyetimizin eşit derecede sahibidir. Hiç bir etnik kökenin, dinin, mezhebin, dil ve kültürün, yekdiğeri üzerinde egemenliği yoktur; ayrıcalığı yoktur. Cumhuriyet, tam da manasına uygun şekilde, bu ülkede yaşayan, nefes alıp veren herkesin cumhuriyetidir.

Cumhuriyetimizin bu vasfını muhafaza etmek, daha da güçlendirmek için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya devam edeceğiz. 92 yıl boyunca olduğu gibi, bugün de, yarın da, karşımıza sabotajlar, provokasyonlar, tahrikler çıkacaktır; ama biz bu imtihanları da başarıyla geçeceğiz. Kardeşliğimize kasteden, milli birliğimize, ulusal güvenliğimize tehdit teşkil eden her girişim, milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında mutlaka eriyecektir. İçerden ve dışarıdan yapılan tüm saldırıları, soğukkanlılıkla, büyük devlet refleksiyle bertaraf edecek, ekonomimizi büyütmeyi, demokrasimizi daha ileri standartlara kavuşturmayı, özellikle de 77 milyonun birliğini, kardeşliğini yüceltmeyi, inatla, kararlılıkla, azimle sürdüreceğiz.

İnşallah, 8 yıl sonra, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünü bugünden çok daha büyük bir coşku ve iftiharla, birlik, kardeşlik ve daha büyük huzur ikliminde kutlayacağız. Bu düşüncelerle, bir kez daha Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92’inci yıl dönümünün, ülkemiz, milletimiz, yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor; hepinizi muhabbetle selamlıyorum.