Cenaze töreninde eski milletvekili Demir'e saldırı iddiası!

Cide ilçesi Denizkonak köyündeki cenaze törenine yetişemeyen İYİ Partili İlçe Başkanı Çetinkaya, cenazenin erken defnedildiği için olay çıkardığı iddia edildi.

  • 1189
Cenaze töreninde eski milletvekili Demir'e saldırı iddiası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Cide ilçesi Denizkonak köyündeki cenaze törenine yetişemeyen İYİ Partili İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya, cenazenin erken defnedildiği için olay çıkardığı iddia edildi.

Cenazenin erken defnedilmesinden 26. Dönem Kastamonu Milletvekili Murat Demir’i sorumlu tutan Çetinkaya, Demir’e hakaret ederek üzerine yürüdüğü iddia edildi.

"İstenmeyen görüntüler"

Uzun süredir bazı sağlık sorunlarından dolayı Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi gören Esiyan Sancak yaşamını yitirdi. Cenazesi köyü olan Denizkonak’a getirilen Sancak, salgın nedeniyle sosyal mesafe kuralına uyularak defnedildi. Cenazenin defnedilmesinden sonra cenaze alanına gelen Cide İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya ve babası Eyüp Çetinkaya, kendilerini beklemedikleri için 26. Dönem Kastamonu Milletvekili Murat Demir’i suçlayarak olay çıkardığı iddia edildi. Murat Demir’in üzerine yürüyen baba ve oğlunu araya giren diğer vatandaşların engellediği belirtildi.

"Jandarma virüs nedeniyle cenazenin bekletilmemesini istedi"

Yapılan açıkamada; "Cenaze için köy muhtarlığından köylülere mesajı atıldı. Atılan duyuru mesajında saat 15.00’de cenazenin defnedileceği bilgisi paylaşıldı. Ancak salgın virüs nedeniyle cenazenin kılınacağı alana gelen jandarma ekipleri cenazenin bekletilmeden defnedilmesini isteyince, cenaze bekletilmeden sosyal mesafe kurallarına göre toprağa verildi" denildi.

"Suç duyurusunda bulundu"

Cenazeye katılmak için Denizkonak köyüne gelen 26. Dönem Kastamonu Milletvekili Murat Demir, kendisine hakaret ederek üzerine yürüdüğünü iddia ettiği Cide İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya ve babası Eyüp Çetinkaya ile köy muhtarı Osman Demir hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cenazenin erken defnedilmesiyle kendisinin bir ilgisinin olmadığını söyleyen Murat Demir; “Köylümüz olan Esiyan Sancak’ın cenazesine katılmak için geldim. Salgın virüse önlem için cenaze alanına gelip önlem alan jandarma ekiplerimiz tarafından cenazenin bekletilmesinin uygun olmayacağı söylenerek cenaze toprağa verildi. Daha sonra cenaze alanına gelen Mustafa Çetinkaya ve babası bunun sebebinin ben olduğumu söyleyerek hakaretler ettiler. Eyüp Çetinkaya ise üzerime yürüyüp bana saldırmak istedi. 80 yaşında ki insana tabi ki karşılık vermedim. Yapılan bu eylem siyasi bir olaydır. Avukatlarımız yaşanan bu üzücü durum için gerekli yargı sürecini başlatmıştır. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.