Cezaevindeki hükümlülere kitap hediye edildi

CHP Merkez İlçe Başkanlığı ile Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan kadınlara ve çalışanlara kitap hediye edildi.

  • 4578
Cezaevindeki hükümlülere kitap hediye edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı ile Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü bulunan kadınlara ve çalışanlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Serkan Kütan’ın yazmış olduğu Şerife Bacı isimli kitap hediye edildi.

Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nermin Güney ve ilçe yöneticileriyle birlikte Kastamonu E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na giden CHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Böbüroğlu, “Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin olmadığı, sosyal yaşamın her alanında, yönetimin her aşamasında kadınların daha çok yer aldığı bir düzende barış ve refah içerisinde yaşayacağımız yarınlar dileğiyle, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu tüm kazanımları elde eden, seçme seçilme hakkını birçok Batı ülkesinden daha önce kazanan Türk kadını günümüzde ne yazık ki şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz bırakılmaktadır” diyen Aydın Böbüroğlu; “Çağdaş Türkiye’nin kurulması yönünde önemli bir misyonu üstlenen kadınlarımız, bugün toplumsal yaşamın ve hayatın tüm alanlarında kadını yok saymaya çalışan bir zihniyet tarafından geleceklerinin karartılması, kazanımlarının işlevsizleştirilmesi girişimiyle karşı karşıyadır. Artık temenniden öteye geçmeyeceği anlaşılan AKP iktidarının kadınlara göstereceği en ufak bir pozitif ayrımcılığı bırakın, eşit hakkın tanınması noktasında zerre gayretinin ve adımının olmadığı gün gibi ortadadır. Günü geldiğinde de en güzel cevabı yine Türk kadınının kendilerine bunları yapanlara ses çıkarmayanlara en iyi biçimde vereceğinden şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.