CHP 'Afişlerimize yönelik ambargo devam ediyor'

Kastamonu Valiliği, CHP'nin '256 Kağadın yarısını nettiniz, deyvesenize' içerikli son afişinin de kaldırılmasına karar verdi.

  • 1686
CHP 'Afişlerimize yönelik ambargo devam ediyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valiliği, CHP’nin “256 Kağadın yarısını nettiniz, deyvesenize” içerikli son afişinin de kaldırılmasına karar verdi ve il başkanlığı binasına asılan afiş itfaiye tarafından iftar saatinde indirildi.

“128 milyar dolar nerede?” içerikli afişleri Cumhurbaşkanına hakaret içerdiği gerekçesiyle daha önce billboardlardan, sonra da il başkanlığı binasından kaldırtan Valilik, “256 Kağadın yarısını nettiniz, deyvesenize” içerikli afişin ise Cumhurbaşkanına hakaret çağrışımı uyandırabileceği gerekçesiyle kaldırıldığını bildirdi.

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak afişlerine üçüncü kez müdahale eden Kastamonu Valiliğine sert tepki gösterdi.

"HALKIN GERÇEKLERİ ÖĞRENMESİ İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

AKP’nin baskısıyla CHP’nin siyaset yapma özgürlüğünün engellendiğini belirten ve her şeye rağmen halkın gerçekleri öğrenmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, “Afişimiz üçüncü kez kaldırılıyor. Bizim ifade özgürlüğümüz, siyaset yapma özgürlüğümüz engelleniyor. AKP iktidarı ne kadar engellemeye çalışırsa çalışsın, devletin olanaklarını ne kadar kendi iktidarı için kullanırsa kullansın, biz halkın gerçekleri öğrenmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"MÜLKİ AMİRLİK PANKARTIMIZLA MÜCADELE ETTİĞİ KADAR KOVİD-19 SALGINIYLA MÜCADELE ETMEDİ"

Kastamonu Valiliğinin CHP’nin afişleriyle mücadele ettiği kadar Kovid-19 salgınıyla mücadele etmediğini, Kürşat Ayvatoğlu olayıyla ilgilenmediğini belirten CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin; “Belediye marifetiyle gönderilen itfaiye merdiveni binamıza yetişmedi. Gelen itfaiye aracı geri gönderildi ve daha büyük bir itfaiye aracı geldi. “256 kağadın yarasını nettiniz, deyvesenize” içerikli afişimiz mülki amirliğin şehri koruma iddiasıyla sökülüyor. Mülki amirlik bu pankartı kaldırmak için gösterdiği çabanın yarısını Kürşat Ayvatoğlu meselesinde göstermemiştir. Mülki amirlik şehrimizdeki Kovid-19 salgınıyla mücadele için bu kadar gayret göstermezken hepsi hepsi 6 metrekare olan pankartımızla inanılmaz bir mücadele gösteriyor. Ana muhalefet partisinin söz söyleme hakkını kısıtlamaya çalışan bu anlayışı kabul etmiyoruz.” diye konuştu.