'CHP iktidarında Kastamonu yerini alacak'

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, partisinden milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaparak basın açıklamasında bulundu. Baltacı, 'CHP iktidarında Kastamonu yerini alacak' dedi.

  • 2264
'CHP iktidarında Kastamonu yerini alacak'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Partililerin ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında, öncelikle mübarek Ramazan ayının hayırlı uğurlu olmasını dileyen CHP Kastamonu Milletvekili ve Milletvekili aday adayı Hasan Baltacı, “Ekmeğiniz aşınız bol bereketli olsun. Barış ve huzur içerisinde bir Ramazan ayı geçirmenizi diliyorum.” dedi.

'CHP iktidarında Kastamonu yerini alacak'

Tüm partililere teşekkür etti

Baltacı, "Seçildiğimiz günden bugüne beş yıl gibi bir zaman geçti. Birkaç şeyin üstünü vurgulamak istiyorum. Bu zaman zarfı içerisinde bize oy veren vermeyen tüm memlekete layık olmaya çalıştık. Gece gündüz milletvekili görevimizi Kastamonu sevdamızla yürütmek için gayret ettik. Bu zaman zarfı içerisinde, özellikle cesaretiyle öngörüsüyle kararlılığıyla bana, partime ve memleketime önderlik eden değerli il başkanımıza, sarsılmaz bir irade ile her daim yanımda duran sevgili yoldaşım merkez ilçe başkanımıza, mücadeleye olan inançlarıyla kararlılıklarıyla gece gündüz demeden çalışan, bizim kahrımızı çeken değerli ilçe başkanlarımıza ve yöneticilerimize, hizmetleriyle bize ve Kastamonu'ya değer katan değerli belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, il genel meclisi üyelerimize, her daim biz olalım ya da olmayalım sahada verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla yürüten gençlik kollarımıza ve kadın kollarımıza, değerli partili yöneticilerimize, yoldaşlarımıza, hepinize teşekkür ediyorum ve huzurunuzda sabrıyla, hoşgörüsüyle, sevgisiyle ve dirayetiyle bana güç veren sevgili eşime ve aileme huzurunuzda teşekkür ediyorum." dedi.

'CHP iktidarında Kastamonu yerini alacak'

"Hiçbir hemşehrimize tercihini ve nereye oy verdiğini sormadık"

"Benim için çok zor bir aday adaylığı açıklaması bugün" diyen Baltacı, "Heyecanınız bana da heyecan veriyor. Gücünüz bana güç veriyor. Seçileli beş yıl oldu. Bu beş yıl zaman zarfı içerisinde burada ne varsa, gönlümüzde ne varsa dilimizde ve aklımızda her zaman o oldu. Gönlümüzde bir Kastamonu sevdası var. Biz bu memleketin değerlerine, varlıklarına, emeğine, tarihine, doğasına, insanına, kurduna, kuşuna, dağına, taşına, her şeyine bu beş yıl içerisinde sahip çıkmaya çalıştık. Sorunları bizim de sorunumuz oldu. Talepleri bizim de talebimiz oldu. Bu kapıdan giren hiç kimsenin, bu kapıyı çalan hiç kimsenin, bize telefonla ulaşan ya da başka olanaklarla ulaşan hiç kimsenin hiçbir Kastamonulunun tercihlerini ve nereye oy verdiğini sormadık. Yeter ki bu kapıdan girmiş olsun, yeter ki bize ulaşmış olsun. Kastamonu'da yaşayan her bir bireyin, her bir yurttaşın talebi sorunu bizim talebimiz bizim sorunumuz diye baktık ve bu şekilde mücadele ettik." diye konuştu.

'CHP iktidarında Kastamonu yerini alacak'

"Bazı şeylerden gönlümüz razı olmadı"

Bu memleketin tarihiyle gurur duyduğunu söyleyen Baltacı, "İstiklal yolunu yürüyen dedelerimizle ninelerimizle gurur duyuyoruz. O günkü verilen mücadele ile gurur duyuyoruz. Biz bu tarihle gurur duyarken Kastamonu'nun pudra şekeriyle anılmasından gönlümüz razı olmadı. Gittik bunu Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuştuk. Biz bunca şanlı bir tarihe sahipken, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk gençlere emanet etmişken, bu şehrin gençlerinin uyuşturucuyla zehirlenmesine gönlümüz razı olmadı. Kararlılıkla mücadele ettik. Uyuşturucuyla mücadelede elimizden ne geliyorsa yerine getirdik. Bu memleketin insanı bizim için kıymetliydi. Pandemi olmuş o olmuş bu olmuş esnafın kepenk kapatmasına gönlümüz razı olmadı, onların yanında olduk. Ormanlarımızın göz göre göre yanmasına razı olmadık. Gittik, çalıştık, mücadele ettik ve buraya hiç olmazsa bir yangın söndürme helikopterinin getirilmesine katkı sunduk. Bu şehrin fabrikasının satılmasına gönlümüz razı olmadı. Ta en başında buradan çıktık fabrikaya kadar yürüdük. Bu fabrikaların cumhuriyetin birer kalesi olduğunu ve bacasının tütmesi gerektiğini ve bir tane değil bir çoğunun olması gerektiğini, çocuklarımızın, gençlerimizin işsizlikle sınanıp başka şehirlere göç etmesini istemediğimiz için fabrikalarımızın satılmasına razı olmadık. Bir gece işinden çıktıktan sonra evine giderken bir müptezelin saldırısına uğrayan Seher kardeşimizin yanına olduk. Kadına şiddetten asla razı olmadık, gönlümüz razı olmadı ve sonuna kadar da kadına şiddet için mücadele ettik." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2