CHP İl Başkanına cevap gecikmedi! 'Açıklama, siyasi ahlaktan uzak ve gerçek dışıdır'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Osman Kocadelioğlu'ndan CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin'e cevap gecikmedi.

  • 644
CHP İl Başkanına cevap gecikmedi! 'Açıklama, siyasi ahlaktan uzak ve gerçek dışıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kocadelioğlu yazılı açıklamasında; “31 Mart Mahalli İdareler seçimleri çerçevesinde CHP İl Başkanı tarafından bundan önce ki siyasi süreçlerde olduğu gibi dün de mesnetsiz ve gerçek dışı bir açıklama kamuoyuyla paylaşılmıştır. Siyasi ahlaktan uzak, gerçek dışı söylentilerle ve bir mağlubiyet daha tatma korkusuyla kaleme alınmış açıklama CHP İl Başkanı Sayın Hikmet Erbilgin’in hayal dünyasını da gözler önüne sermiştir. Kastamonu siyaseti adına utanç verici olan bu açıklamada Kastamonu’muzun AK Belediyecilik ile tanıştığı günden bu tarafa yaptığı yatırımlar, Sayın Erbilgin tarafından CHP seçim vaadi olarak açıklanmıştır!

Bugün Kastamonu genelinde mevcut belediye başkanlarımızın aday adaylığı hariç, 52 belediye başkan aday adayı Partimize müracaat etmiştir. Siyasi çoraklıktan bahseden Sayın Erbilgin’in partisine dönüp bir bakması şiddetli tavsiyemizdir. Sayın Erbilgin partinizin aday adaylık başvurusu sayısı kaçtır? Aday adaylık başvurusu almadan CHP Genel Merkezi tarafından ilçelere yapılan direkt atamalardan haberi yok mudur?  Aday bulamayıp ithal aday arayışında oldukları aşikardır…  Sayın Erbilgin, siyasi bir çoraklaşma arıyorsa kendi partisine bakmalıdır!

Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş, ile ilgili ‘Söylenti’ ve ‘Fısıltı’ siyaseti yapan CHP İl Başkanı Sayın Erbilgin,  siyasi ve Kastamonu’ya hizmet ciddiyetinden uzak olduğunu ispat etmiştir.

‘Söylenti üzerine inşa edecek siyasetimiz yok’ diyen ancak ‘Söylenti’ ve ‘Fısıltı’ kelimeleriyle cümlelerini bitiren bir açıklamaya imza atan CHP İl Başkanı Sayın Hikmet Erbilgin’in mahalli idare seçimleri öncesi ruh halinin iyi olmadığı izlenimini de vermiştir. Yaptığı mesnetsiz ve kara siyaset ürünü açıklama kendisine yakışsa da Kastamonu siyasetine yakışmamıştır.

Siyaset ciddiyet işidir. Ciddi kişiler siyaset yapmalıdır. ‘Söylenti’ ve ‘Fısıltı’ kelimelerini kullanarak siyaset yapanların ciddiye alınacak bir yanı yoktur, olamazda. Bugüne kadar ‘Söylenti’ ve ‘Fısıltı’ kelimeleriyle siyaset yaparak dedikodu furyasının başını çekmeye çalışanlar keşke Kastamonumuz için ürettikleri projeleri açıklasa ve memleketimiz için hep birlikte hizmet üretsek, proje üretsek.

‘Çamur at izi kalsın’ siyaseti eski Türkiye’nin ve eski Türkiye’de takılı kalmışların siyasetidir. ‘Söylenti’ ve ‘Fısıltı’ ile sözlerini bitirip daha sonra ‘Söylenti üzerine inşa edecek siyasetimiz yok’ diye bilmek medeni cesaret göstergesi midir?  Kendi kendini yaptığı açıklamada yalanlamak nasıl bir ruh halinin sonucudur? Bunun değerlendirmesini kıymetli kamuoyu mutlaka yapacaktır.

Çiçeği burnunda bir İl Başkanı olan Sayın Erbilgin’e tavsiyem mesnetsiz, cahilce ve kara siyaset ürünü olan söylemlerini bırakarak kendi adayını belirlemeye yoğunlaşmasıdır.

Sayın Erbilgin’in söylediği tüm cümleler gerçek dışıdır! Siyaseti yalanlar üzerine kurarak Kastamonu Belediye Başkanı’nı buna alet etmek istemek ise acizliktir. Aziz milletimiz 17 yıldır olduğu gibi 31 Mart günü de zihniyeti kelepçelenmiş, eski Türkiye’nin alışkanlıklarından kurtulamamış olan siyasilere gereken cevabı verecektir.

Bahsi geçen konak özel mülktür ve Sayın Başkanımızın tarihi ve kültürel alanda yaptığı çalışmalara katkı olması için restore edilerek Kastamonumuza kazandırılmıştır. Sayın Erbilgin acaba bugüne kadar ‘memleketim!’ dediği Kastamonu’ya ne kazandırmıştır?

Bu tarihi şehirde bir konak restorasyonu gerçekleştirmiş midir? Yada buna vesile olabilmiş midir? Yoksa tarihi ve kültürel nutukları da söylemleri gibi gerçekdışı mıdır? AK Parti gönüllerin partisidir.

AK Parti hizmet ile gönüllere girmiş bir partidir.  Sayın Erbilgin’e bu noktada tek sözümüz vardır oda ‘Dervişin fikri neyse zikri de odur’…

Kastamonu Belediye Başkanlığı milletin makamıdır. Buraya yapılan her saygısızlık millete yapılmıştır. Aziz hemşehrilerimiz tek kişilik bu komediyi yakından takip etmektedir. CHP İl Başkanı Sayın Erbilgin iftira ve gerçek dışı söylemlerinden ötürü Belediye Başkanımız Sayın Babaş’a ve Kastamonu halkına bir özür borcu vardır. ‘Söylenti’ ve ‘Fısıltı’ siyasetçiliğinden kurtulabilmesinin tek çözümü budur.

Sayın Erbilgin’in partimizin hizmetlerini iyi şekilde takip ettiğini geri kalan açıklamasını okuduğumuz da anlıyoruz. Hatta AK Belediyecilik hizmetlerinden o kadar çok etkilendiğini görüyoruz ki yaptığımız hizmetleri seçim vaadi olarak aktarmaktan da geri kalmamış! Sayın Erbilgin, İnsana ya Kastamonu’da yaşamıyorsun yada günaydın derler!

Kastamonu Belediyemiz bugün her projesini kıymetli hemşehrilerimiz ve bölge halkıyla yaptığı istişareler sonucunda hayata geçirmiştir.

Kastamonu bugün ev hanımlarının enerjisini Belediyemizin sağladığı Mikro Kredi desteği ve Kadın Kooperatifi’yle üretime dönüştürmüştür.

Bütçelerimiz meclis toplantılarında en ince ayrıntısına kadar açıklanmakla kalmayıp toplantılar canlı olarak yayınlanmaktadır.

Belediye Meclis toplantılarımıza her vatandaşımızın katılma özgürlüğü vardır. Toplantıların kapısı zaten halka açıktır.

CHP’nin illerde oluşturduğu çöp yığınlarından uzak olan ilimiz iki yıldır üst üste Türkiye’nin en temiz şehri seçilmiştir. CHP’nin mahallelerden toplayamadığı ve son zamanlarda ulusal basınında gündeminde olan çöp yığınları varken, Kastamonu’da Kastamonu Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş öncülüğünde çöpten elektrik üretimi başlatılmıştır.

Kastamonu bugün 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti’dir. Tarihin ve kültürün şehrine dört yılda belediyemizin yaptığı yatırımların boşa gitmediğinin göstergesi olan unvan birçok şeyi aslında açıklamaktadır.

Tarih, sanat, kültür ve spor kenti vurgusu arşivlere bakıldığında Belediye Başkanımız Tahsin Babaş gündeme getirilmiştir. Söylemler gerçekleştirilen yatırımlarla desteklenmiş, sözde değil özde hizmet yapılmıştır.

Şükürler olsun ki Kastamonumuz da bir çatışma ortamı yoktur, olmamıştır, olamazda. Ancak mesnetsiz, ayrıştırıcı ve dedikodu furyacılığının başını çeken açıklamalarıyla Sayın Erbilgin’in çatışma ortamı yaratmak isteyen söylemleri vardır!

Yılların eksikliğini gidermek adına ecdat yadigarı eserlere sahip çıkan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’tır. ‘Tarihi seferberlik’ projeleriyle bugün geldiğimiz noktada 30’a yakın asırlık konak, tarihi çarşı ve tarihi sokaklarımızda 250’nin üzerinde tescilli tescilsiz binanın onarımını gerçekleştirilmiş, hanlarımızın ücretsiz olarak cephe iyileştirme projesi ile uygulaması ve meydanlarımızın tarihi ihtişamına kavuşturulması sağlanmıştır. Bu bağlamda Sayın Babaş, Tarihi Kentler Birliği’nden üç yılda üç ödül alarak Türkiye çapında projeleri Kastamonumuzda hayata geçirdiğini kanıtlamıştır.

Yine Çocuk kreşi, mahalle sağlık ocakları yapımı, okullarımıza ve öğrencilerimizin projelerine gerekli katkı, Kastamonu Belediyesi tarafından yapılmakta olup Yaşlı Bakım Merkezi, Sosyal Market, Türkiye çapında Sosyal Sorumluluk Proje birinciliği olan Çocuk Trafik Eğitim Parkuru, gelecek nesillere armağan olan Semt Sahaları ve yaşam alanları AK Belediyecilik anlayışının hizmete açtığı sayısız sosyal projelerden bazılarıdır!

İlginç olan bugün hizmete açılan bu projelerin CHP İl Başkanı Erbilgin tarafından seçim vaadi olarak açıklanmasıdır. 24 Haziran’da ‘Yapılanı yıkmayı’ proje olarak açıklayan bir siyasi anlayıştan, yapılanı yapacağını vurgulayan bir anlayışa gelen CHP İl Başkanı Erbilgin’in kat ettiği yol da takdire şayandır!

Aziz hemşehrilerimiz bugün yapılan hizmetleri Sayın Hikmet Erbilgin’den daha iyi bilmektedir. Erbilgin’in yapmış olduğu AK Belediyeciliğin hayata geçirdiği hizmetleri seçim vaadi olarak açıklamak siyasi komedi olarak sahnelene bilecek türdendir. Yapılanı, yapma sözü vermek yerine Kastamonu için yeni projeler üretmek biz siyasetçilerin görevidir. AK Belediyecilik anlayışının yeni projeler üreterek memlekete en iyi hizmeti sunma arzusundan başka derdi yoktur. ‘Söylem’ ve ‘Fısıltı’ kelimeleriyle siyaset yapanların da biran önce dedikodu furyasının başını çekmek ve kara propagandalar yapmak yerine Kastamonu’yla dertlenmeleri gerekmektedir.

Güzel bir atasözü vardır ‘Eşek ölür semeri kalır, Yiğit ölür eseri kalır’ diye. AK Belediyeciliğin eserleri bugün azız hemşehrilerimizin gözleri önündedir.

Kastamonu’nun Belediye Başkanı Sayın Tahsin Babaş’ı kısır çekişmeler içerisine çekmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Zira onun derdi Kastamonu’dur ve O Kastamonu’ya daha iyi hizmet edebilmek için projeler üretmekte ve uygulamaktadır."