CHP İl Başkanı'ndan Seçim Yasağı Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı seçim yasaklarına uymadığı gerekçesiyle AK Parti'yi eleştirdi.

  • 444
CHP İl Başkanı'ndan Seçim Yasağı Eleştirisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen kurallara riayet edilmediğine işaret eden CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı devlet imkânları kullanılarak yapılan etkinliklerin siyasi iktidarın imkânları olarak gösterilmeye çalışıldığını belirtti.

AK Parti’nin her fırsatta devlet imkânlarını propaganda malzemesi olarak kullanmaktan deri durmadığını kaydeden Muzaffer Bıyıklı: “Siyasi iktidar kendi mitinginden önce astığı bayrakları birkaç gün kaldırmadığında yetkili kurumlar tarafından herhangi bir ses çıkarılmazken bizim mitingimizi sonrasında bayrakları kaldırma uyarısı geliyorsa burada çifte standart var demektir. Nedense bu çifte standart ile seçim yaklaştıkça daha fazla maruz kalmaya başladık. Devletin resmi kurumları tarafından yapılan etkinlikler etkinlik olmaktan çıkmış duruma gelmiştir. Etkinlikler AKP’nin etkinlikleri olarak lanse ettirilmeye çalışılıyor. Bir ortaokulumuzda yapılan bisiklet dağıtım töreninde yaşanan tablo bu durumun en açık örneğidir. Bisikletleri devletimiz mi dağıtıyor yoksa AKP mi dağıtıyor anlayamadık. Seçime sayılı günler kala Yüksek Seçim Kurulu tarafından kurallar konulmasına rağmen resmi kurumlarda parti propagandası yapılması hem ahlaki hem de etik bir davranış değildir. Devlet hepimizin devletidir. Devletimizin imkânları hepimizin imkânları hepimizin imkânlarıdır. İktidar devlet imkânlarını kendi çıkarları için kullanıyor, resmi kurumlar da bunu görmezden geliyorsa adalet denen kavramın sadece yazılardan ibaret olduğunu söylemek yanlış olmaz” dedi.

Seçime sayılı günler kala herkesten eşitlik beklediklerini söyleyen CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, devlet tarafından konulan yasakların herkesi bağladığını, AKP tarafından devlet imkanlarının kullanılmasına, resmi etkinliklerin AKP’nin etkinliği gibi gösterilmesine göz yumanları şiddetle kınadıklarını vurguladı.