CHP İl Gençlik Kollarından anma programı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla CHP İl Gençlik Kolları tarafından Nasrullah Meydanı'nda anma programı gerçekleştirildi.

  • 3047
CHP İl Gençlik Kollarından anma programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Gençlik Kolları tarafından Nasrullah Meydanı’nda anma programı gerçekleştirildi.

Çanakkale’de en çok şehit veren illerin başında gelen Kastamonu’nun o dönemde gösterdiği kahramanlığı tarihe not düşen eski tarihli bir gazetenin nüshasını vatandaşlara dağıtan CHP’li gençler, büyük ilgi ve dikkat çekti.

CHP Kastamonu İl Gençlik Kolları’nın etkinliğine; CHP Parti Meclisi Üyesi ve  Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile eşi Güneş Baltacı, CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ile il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Program sonunda yaptığı açıklamada Kastamonu’nun Çanakkale’de en çok şehit veren illerin başında geldiğine dikkat çeken CHP Kastamonu İl Gençlik Kolları Başkanı Alican Yılmaz, büyük fedakârlıklar içinde zaferle sonuçlandırılan onurlu mücadelenin ruhundan hiçbir zaman ayrılmayacaklarını, ilerici fikirleriyle gençliğe ışık tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceklerini belirtti.

CHP Kastamonu İl Gençlik Kolları Başkanı Alican Yılmaz, ''Çanakkale Zaferi, bağımsız yaşamayı ilke edinen yüce Türk Milletinin ayağa kalkan iradesinin en somut ve sağlam duruşudur. 'Çanakkale Geçilmez!' sözüyle dünyanın hafızasına kazınan Çanakkale Savaşları özgürlük ve bağımsızlığın korunması ülküsü etrafında birleşmiş aziz Türk milletinin büyük bir kahramanlık destanına imza atmasının yanı sıra, söz konusu vatan olduğunda katlanmayacağı fedakârlık olmayacağının da tarihsel kanıtıdır. Dünyanın tüm ezilen uluslarına ilham veren ve kaderine boyun eğmeyenlerin destanı olan Çanakkale Zaferi, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası, inancı ve cesaretinin yanı sıra Kahraman Mehmetçik’in çağın en modern silahlarına sahip düşmana karşı vermiş olduğu amansız mücadelenin eseridir. Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden; vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimiz, Çanakkale’nin geçilmeyen sularında, Anafartalar’da, yurdun dört bir yanında hem direnişin hem bağımsızlığın hem de kararlılık ve cesaretin sembolü olmuşlardır. Çanakkale’de en çok şehit veren Kastamonulu kahramanların torunları olan bizler, Çanakkale Zaferi’ni bir kez daha gurur ve şerefle anıyorken; Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük azmiyle, büyük fedakârlıklar içinde verdiği onurlu mücadelesinin ruhundan ayrılmadan ve atalarımızdan aldığımız şanlı bayrağı gönderden indirmeden, ilerici fikirleri ile daima yolumuza ışık tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz. Bugün, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve veren kahraman Mehmetçiklerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, geçmiş ve bugünüyle bir bütün olan ülkemizde özgürlük, demokrasi, adalet ve bağımsızlık ülküsünden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.