CHP, o teklife 'hazırız' dedi

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun 'Hikmet Bey sıvasını yapsın ben yurt olarak işletilmesine izin vereceğim' demesi üzerine CHP, o teklife 'hazırız' dedi.

  • 1292
CHP, o teklife 'hazırız' dedi

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Kastamonu Belediyesi tarafından yurt yapılmak üzere TÜRGEV'e tahsis edilen ve inşaatı yarım kalan yurt binasıyla ilgili tekliflerini Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'na iletti.

Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, Belediye Meclis üyeleri Sibel Karakaş ve Özgür Ergülenoğlu, il ve ilçe yerel yönetimlerden sorumlu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kastamonu Belediyesi'ne giden CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Nasrullah Gazetesi'nin haberine göre; Ziyaret sonrası Belediye binası önünde yaptığı açıklamada, Başkan Vidinlioğlu'nun çağrısına icabet ettiklerini ve yurt binası konusundaki tekliflerini ilettiklerini söyleyen Hikmet Erbilgin, “Belediye Meclis toplantısında Sayın Vidinlioğlu, ‘Hikmet Bey sıvasını yapsın ben yurt olarak işletilmesine izin vereceğim’ şeklinde bir davette bulunmuştu. Sadece sıvasını yapmakla ilgili değil, binanın tamamlanması, hukuki bir zorunluluk ortaya çıkar ise de binanın maliyetinin de ilgini vakfa ödenerek Kastamonu Belediyesi'nin işleteceği bir biçimde kız yurduna dönüştürülmek üzere partimiz üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır” dedi.

Hikmet Erbilgin’in konuyla ilgili açıklaması şöyle: “TÜRGEV'in yurt meselesini kamuoyuna taşıdıktan sonra, sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek buranın Kastamonu'nun menfaatine, Kastamonulular'ın faydasına nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Sayın Genel Başkanımız bu parselle ilgili büyükşehir belediyelerimize talimat verdi. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere yaklaşık 5 bin 750 metrekare arsa üzerine yapılmakta olan ve yarım kalmış olan bina inşaatıyla ilgili bir planlama yapılabileceğinin farkına vardık. Belediye Meclis toplantısında Sayın Vidinlioğlu, 'Hikmet Bey sıvasını yapsın ben yurt olarak işletilmesine izin vereceğim' şeklinde bir davette bulunmuştu. Biz de şu anda bu davete riayet ediyoruz. Sayın Belediye Başkanımızın sıvasını yapın çağrısını, sadece sıvasını yapmakla ilgili değil, binanın tamamlanması, hukuki bir zorunluluk ortaya çıkar ise de binanın maliyetinin de ilgili vakfa ödenerek Kastamonu Belediyesi'nin işleteceği bir biçimde kız yurduna dönüştürülmek üzere partimiz üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır.”

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKMAYA HAZIRIZ”

“Kastamonu Belediyesi ile yapılacak ortak bir protokol ile buranın Kastamonu’ya kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Önerimizi Sayın Vidinlioğlu'na ilettik. Muhtemelen bu önerimizi değerlendirecektir. Kendi görüşlerini Belediye Meclisi'nde paylaşacaktır. Şunun bilinmesini isteriz ki; Biz Kastamonu'da Kastamonu'ya faydalı olacak her işte elimizi taşın altına sokmaya hazırız. Üzerimizdeki bütün yükümlülükleri yerine getirmeye hazırız.”

“KASTAMONU BELEDİYESİ İSTERSE BİRÇOK ALANDA HİZMET ETMEYE HAZIRIZ”

"Büyükşehir belediyelerimizle ortak projeler üretmeye, Kastamonu Belediyesi hazır olduğu sürece ortak protokollerle sadece burası için değil birçok alanda hizmet etmeye hazırız. Umarım bu bir başlangıç olur.”

“UMARIM KASTAMONU BELEDİYESİ CESUR BİR KARAR VERİR”

“Umarım ilgili parsel üzerindeki binayla ilgili Kastamonu Belediyesi de cesur bir karar vererek, büyükşehir belediyelerimizle ortak bir protokol yaparız. O binanın Kastamonu'ya kazandırılmasına biz de katkı sunmuş oluruz. Ziyaretimizin nedeni buydu. Biz üzerimize düşen görevi yaptık. Önerimizi getirdik. Teklifimizi yaptık. O binanın inşaat halinden çıkarılıp Kastamonu’ya kazandırılması gerekiyor. Tüm Kastamonu’ya hayırlı olacak bir kararın çıkacak olmasını tahmin ediyorum.”