CHP, OHAL için oturma eylemi düzenledi

Kastamonu'da OHAL'in kaldırılması için oturma eylemi düzenlendi.

  • 1042
CHP, OHAL için oturma eylemi düzenledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Samsun, Çankırı, Çorum, Amasya, Tokat ve Kastamonu'da CHP il teşkilatlarınca OHAL'in kaldırılması için oturma eylemi yapıldı.

Kastamonu'da, Cumhuriyet Meydanı Şerife Bacı Anıtı önünde bir araya gelen CHP'liler, OHAL uygulamasının kaldırılmasını istedi.

CHP İl Başkanı Hasan Baltacı, yaptığı konuşmada, OHAL'in ilan ediliş amacından uzaklaştığını savundu.

Ülkenin uzun süredir OHAL ile yönetildiğini ifade eden Baltacı, "OHAL rejimi insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK'ler eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye'yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir." dedi.

OHAL'in otoriter bir rejime dönüştüğünü ileri süren Baltacı, "Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır. Bizim talebimiz kesindir. Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzen ortadan kalkmalıdır. " diye konuştu.

Konuşmaların ardından slogan atan grup oturma eylemine başladı.