CHP ve DEVA'dan KGC'yi ziyaret

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Vedat Musaoğlu, 10 Ocak Gazeteciler Günü vesilesiyle KGC'yi ziyaret etti.

  • 4807
CHP ve DEVA'dan KGC'yi ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Vedat Musaoğlu, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Günaydı ve partililer 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) hizmet binasını ziyaret etti.

"KASTAMONU BASINI ŞEHRİMİZİN VİCDANI VE SESİ"

Milletvekili Hasan Baltacı, ziyaret sonrasında cemiyet hatıra defterini imzaladı. Baltacı, şu cümleleri kaleme aldı: “150 yılı aşan köklü geçmişiyle ülke basın tarihinde önemli bir yere sahip olan Kastamonu basını, tüm zorluklara rağmen, gerçeklerin ve doğruların peşinde koşarak şehrimizin vicdanı ve sesi olma geleneğini bugünlere taşımıştır. Geride bıraktığımız son 18 yılda; Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 55 sıra gerileyen ve 180 ülke arasında 154’üncü sırada kendine yer bulabilen ülkemizde ne yazık ki basın emekçilerimiz bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü daha Saray rejimi ve AKP iktidarının ağır baskısı aynı zamanda bu iktidar sahiplerinin bilerek ve isteyerek yarattığı ekonomik krizin yıkıcı etkisini derinden hissederek karşılamak zorunda kalmıştır. İktidarla ilgili eleştirel haberlere anında yayın yasağı getirilen, Basın İlan Kurumu aracılığıyla muhalif görülen gazetelere, RTÜK aracılığıyla da muhalif görülen televizyon kanallarına ceza üzerine ceza kesilen bu düzenin değişmesinde şüphesiz Kurtuluş Savaşımızın basın cephesi komutanlığını yapan Hüsnü Açıksöz’den devraldıkları onurlu bayrağı dalgalandırmaya devam eden ve onun izinden yürüyen cesur kalemler önemli rol oynayacaktır. Özgür günlerin yakın olduğunun bilinmesi temennisiyle başta Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sn. Mustafa Erkan Yılmaz ile yönetim kurulu üyeleri olmak üzere Kastamonu basınının tüm emekçilerine saygılarımı sunuyorum.”

DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Vedat Musaoğlu ve İl Başkan Yardımcısı Mustafa Günaydı ise: “Basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin gelişmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden birisidir. Gazetecilerimizin çalışmaları, Türkiye’nin şeffaf, demokratik ve hür bir ülke olmasına hizmet etmektedir” cümlelerini kullandılar.