CHP'ye poster yanıtı!

AK Parti Milletvekili Metin Çelik ve AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, muhalefetten yükselen 'Erdoğan posteri' konulu tepkiyi cevapladılar.

  • 1784
CHP'ye poster yanıtı!

AK Parti, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nı hafta sonunda Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

AK Parti Milletvekili Metin Çelik ve İl Başkanı Doğan Ünlü, CHP'nin poster tepkisine yanıt verdiler.

Nasrullah Gazetesi'nin haberine göre; "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Jandarma Komanda Eğitim Alay Komutanlığı'na bağlı askerlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterini açmasını eleştiren CHP'ye sert çıkan Başkan Ünlü; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimizin bayramı. Birlik ve beraberlik içerisinde kutlamamız gereken bir bayram farklı tarafa çekilmeye çalışılıyor. Etkinlikler güzel bir şekilde yapıldı. Askerimiz güzel bir gösteri ile halkımızın takdirini kazandı. Çok güzel bir program icra edilirken askerlerimizin açmış oldukları Cumhurbaşkanımızın posteri farklı taraflara çekilmeye çalışıldı. Bir tarafta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün diğer tarafta da milletimizin iradesi ile seçilmiş Cumhurbaşkanımızın posteri açıldı. Bundan daha doğal, bundan daha güzel ne olabilir? Bundan rahatsızlık duymuşlar. Onların rahatsız olduklarından biz rahatsız olmuyoruz. Milletimizin de rahatsızlık duyduklarından onlar rahatsız olmuyorlar. Buradan şunu söyleyeyim ki tüm resmi kurumlarda sayın Cumhurbaşkanımızın resmi asılı idi. Ki bundan önce de diğer Cumhurbaşkanlarının resimleri de asılıydı. Bunda farklı manalar aramaya gerek yok. Bunlar Atatürk'ün partisi olduklarını iddia ediyorlar ancak eski CHP olmadıklarını biliyoruz artık” dedi.

“Gündem değiştirmeye çalışıyorlar”

Cumhuriyet Bayramı'nda yaşanan pankart tartışması ile ilgili konuşan Milletvekili Çelik; “Kutlamalarda Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Bayrağı ile Cumhurbaşkanımızın resmini açtılar. Çokta güzel bir tablo oluştu. Türkiye'nin başkomutanının posterinin açılmasında hiçbir mahsur yok. Hemen bunlar rahatsız oldular. Bu ülkenin Cumhurbaşkanının, Başkomutanın resmi her yerde asılır. Bu milletin seçtiği Cumhurbaşkanından bu kadar rahatsız, bu kadar tahammülsüz olmayın. Bunların tahammül edemediği aslında Cumhurbaşkanımızın şahsında bu aziz millettir. Bu aziz milletin 20 yıldır güçlü bir şekilde AK Parti'yi desteklemiş olmasını, Cumhurbaşkanımızı desteklemiş olmasını içlerine sindiremiyorlar. Bunların sadece ağızlarında demokrasi vardır. Bunlar vesayet odaklarından beslenirler. Bunlar yine vesayet odaklarının özlemi ile yanıp tutuşuyorlar. Hep milletin seçtiklerine müdahale edilip, kendilerine yol açılmasını arzu ederler. Çünkü milletten bugüne kadar hiç destek göremediler ki, çünkü milletin dilinden hiç konuşmadılar, çünkü milletin düşündüklerini düşünemezler, milletle hemhal olamazlar. Onların birlikte oldukları dostları milletimiz biliyorlar. O dostlarınızla birlikte 2023’te bir kez daha mağlup olmaya mahkumsunuz. Hasan arkadaş daha önce yemin törenlerine geldi. O yemin törenlerinde de aynı tablo vardı. Arkada Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Bayrağı ve Cumhurbaşkanımızın resmi vardı. Hala da duruyor. Her yemin töreninde böyle. Gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Tezkereden dolayı sıkıntı içerisindeler, bunun cevabını veremiyorlar, burada gündemi değiştirip kendilerine yol açmaya çalışıyorlar. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.