CHP'li Çelebioğlu, Ak Parti'li Demir'e Yüklendi

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 'CHP elini değil, tüm gövdesini taşın altına koymaya hazırdır' dedi.

  • 861
CHP'li Çelebioğlu, Ak Parti'li Demir'e Yüklendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇELEBİOĞLU: “CHP ELİNİ DEĞİL, TÜM GÖVDESİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan 1’nci sıra milletvekili adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, il başkanlığından gelen talep ile aday olduğunu söyledi. Yıllardır İstanbul’da dernek faaliyetleri yürüttüğünü, bir taraftan da turizm faaliyetleri ile uğraştığını ifade eden Hüseyin Selami Çelebioğlu, havaalanının Kastamonu’ya çok büyük artı sağladığını ancak İl Özel İdaresi bütçesiyle tamamlanan havaalanından ziyade köylerin sorunlarının çözüm beklediğine dikkat çekti. Türkiye’de yapılan diğer havaalanlarının merkezi bütçeden gelen parayla yapıldığını söyleyen Çelebioğlu, “Köy alt yapılarının tamamlanması için gelen parayı havaalanında kullandık. Köylerin yol ve su problemini hala çözemedik. Şırnak havalimanı merkezi bütçeden yapılırken bizim havalimanımız KÖYDES ödeneklerinden tamamlandı. Köylere hizmet için kullanılması gereken para ile neden başka amaçlar için kullanılıyor? 3 yıldan beri neredeyse köylerimize hiçbir şey yapılamadı. Ayrıca Diyarbakır’a çağrı merkezi kurulması için teşvik koyulurken bu konuda adımlar dahi atılmamasına siyasetçiler neden ses çıkartmıyorlar? Kastamonu Konfederasyon Başkanı olarak Kalkınma Bakanlığı’na yazı yazdım. Şu anki Manisa Valisi olan Erdoğan Bektaş’ın kendi ricasıyla yazılan yazının arkasında neden durulmadı? Çok konuşan milletvekilleri bu çalışmalar sırasında acaba ne iş ile uğraşıyorlardı? Bir cevap verebilecekler mi? Bin kişilik çağrı merkezi 4 bin kişiye iş olanağı demek. Hiç uzun hesaplara gerek yok. Neden bu kadar rahatça yapılacak bir konuda bile hiçbir şey yapmadı. Bu arkadaşlar, şimdi yeniden gitseler ne yapacaklar. 13 yılda yapamadıkları neyi yapacaklar. Hangi vaatle gidiyorlar. Bunu çok net bir şekilde Kastamonuluların değerlendirmesi gerekiyor” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ekonomik vaatlerinin dışında en büyük vaadinin toplumsal barış ve huzur olduğuna dikkat çeken Selami Çelebioğlu, huzur ve barışın olmadığı bir ortamda ekonomik ve sosyal vaatlerin çok geçerliliğinin olamayacağını vurguladı.


“SEÇİM ZAMANI GELİP BURADA AHKÂM KESMEK KOLAY”
AK Parti adaylarının seçim vaatleri içerisinde yer alan yatırım konusuna göndermede bulunan CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, “AK Parti 3’sıra Milletvekili Adayı Murat Demir sahil ilçelerine yatırım ve istihdam getireceğini vaat ediyor. Murat Demir’in aklı bunca yıldır neredeymiş, Kastamonulu olduğu Cideli olduğu şimdi mi aklına gelmiş? Seçim yokken ortada bulunmayan arkadaşın aklına Kastamonu yeni mi gelmiş? Gösteriş olsun diye yaptıkları yardımları bir nimet gibi sunarak oy avcılığı yapmak ancak onlara yakışır. Millet bunları görsün farkına varsın. İstanbul’da keyif çatıp, sonra seçim zamanı gelip burada ahkâm kesmek kolay. Bu konuda hiç tevazu göstermeyeceğim. İlçelerde de bunu söyleyeceğim. Kimse oy satın almaya kalkmasın. Hiç bir hemşehrimizin de böyle basit numaralara kanacağını zannetmiyorum. Çünkü herkesin aklı var. Kimseyi aptal yerine koymayacaksın. Milletvekili adayı olarak Kastamonu’ya şu yatırımı yapacağım bu yatırımı yaptıracağım demek kolay. Kurşunluhan’ı yapan iki kişiden biriyim ben. Kurşunluhan’dan tek kuruş almıyoruz. Biz burada onlarca kişiye ekmek veriyoruz . Esnaf kazanıyor. Biz burayı Kastamonu’ya hizmet olarak yaptık. Diğer ortağımda buradan konak aldı ve restore ediyor. Biz bu yatırımı İstanbul’da durum farklı olurdu. 2004 yılında buranın ihalesine girip aldığımızda benim 2015 yılında milletvekili adayı olacağımı hesaplamadık. Seçim zamanı gelip de vaatlerde bulunmakla mı bu işler oluyor” açıklamasında bulundu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)