CHP'li Erbilgin "Demokrasi ve şeffaflık ilkeleri çiğnenmiştir"

Erbilgin "02 Temmuz 2020 ne yazık ki Kastamonu Belediyesi'nde demokrasi ve şeffaflık ilkelerinin çiğnendiği bir tarih olarak hafızalarımıza kazınmıştır" dedi.

  • 508
CHP'li Erbilgin &quotDemokrasi ve şeffaflık ilkeleri çiğnenmiştir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin; "Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirilen Kastamonu Belediyesi Temmuz Ayı Belediye Meclisi Toplantısı 1.Oturumu’nda ne üzücüdür ki; seçilmiş meclis üyesinin söz hakkını engelleme girişiminde bulunulmuş, halkın gerçek ve doğru biçimde bilgi alabilmesi önlenmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyelerimizin Kastamonu kamuoyunda son dönemde gündeme gelen arsalarda dahil olmak üzere, 2014-2019 yılları arasında Meclis veya Encümen tarafından yapılan arsa satışı, takası ve devrine ilişkin tüm iş ve işlemlerin İnceleme Komisyonu kurularak incelenmesi talebi göstermiştir ki; “şeffaf ve adaletli yöneteceğiz” diyerek koltuğa oturanları rahatsız etmiştir.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Meclis üyelerimizin önerge hakkında konuşmasına, Meclis’i bilgilendirmesine müsaade etmemiş, önergenin yazılı olarak verilmesini dayatarak koltuğundan aldığı gücü kullanmaya çalışmış, demokrasi ilkelerini hiçe saymıştır.

Belediye Meclisi toplantılarını Kastamonu Belediyesi’nin youtube ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlamakla övünen Galip Vidinlioğlu, Belediye Meclis üyemiz söz istediğinde önce sesin, sonra yayının neden kesildiğini kamuoyuna izah etmelidir.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İnceleme Komisyonu kurulması talebinde bulunulduğunu, bu talebinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden geldiğini Kastamonululardan gizleme çabasının sebebini kamuoyuna açıklamalıdır. Meclis toplantısı niçin baştan sona yayınlanmamıştır bunun cevabı mutlaka verilmelidir.

Eleştirdikleri yönetimin ayak izlerinden gidenlerin, kontrolü kaybettiklerinin ve yönetemediklerinin üzerini örtmeye gayret edenlerin, halkın gerçekleri bilmesini gizlemeye çalışması aslında gerçek yüzlerini gözler önüne sermektedir.

Dün olduğu gibi bugünde Kastamonu’nun ranta, talana kurban edilmesine göz yummayacağımızın, AKP ve MHP’nin yapışık ikizler olduğunu hiç unutmadan tüm engelleme girişimlerine rağmen şehrimizin çıkarına olan her konuda, her türlü desteği ve mücadeleyi parti gözetmeksizin sergileyeceğimizin Kastamonu kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum."