CHP'li Erbilgin "Spor Salonu ihalesi ne oldu?'

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin yazılı basın açıklamasında bulunarak Kastamonu Merkez Spor Salonu projesi halesinin ne zaman yapılacağını sordu.

  • 545
CHP'li Erbilgin &quotSpor Salonu ihalesi ne oldu?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Erbilgin yazılı açıklamasında; "24 Haziran seçimleri öncesi oy avcılığına çıkan AKP’nin Kastamonu için sıraladığı vaatlerin akıbeti Kastamonulu yurttaşlarımız tarafından merak edilmektedir.

Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın büyük bir coşkuyla 26 Temmuz 2018 tarihinde ihaleye çıkartacaklarını açıkladığı Kastamonu Merkez Spor Salonu projesi 'güncelleme' gerekçesiyle belirtilen tarihte ihaleye çıkartılmamış, bu konudaki açıklamalarımız ise AKP İl Başkanı Sn.Doğan Ünlü tarafından 'Ağustos’ta ihale edeceğiz' sözleriyle cevaplanmıştır. Ağustos ayı geride kalmış ancak salon bir türlü ihaleye çıkartılmamıştır. Ödenek sıkıntısı bulunmadığını, memleketin güllük gülistanlık olduğunu Ankara’da gerekli görüşmeleri yaptıklarını, yatırımları titizlikle takip ettiklerini belirten ve verdikleri sözü tutacaklarını söyleyen Sn.Doğan Ünlü’nün bu tabloyla ilgili söyleyecekleri var mıdır?

Söz konusu durum Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne dönüştürüleceği açıklanan Mahalli İdareler Kongre Merkezi’nin yanı sıra Küre, Şenpazar ve Pınarbaşı’na kazandırılacağı taahhüt edilen spor salonları içinde geçerlidir. 24 Haziran’dan bugüne bu projelerle ilgili ne kadar yol kat edilmiştir, projeler ne aşamadadır?

Tamamlandığı duyurulan Kastamonu Merkez Spor Kompleksi projesi üzerinden 1 ay geçmesine rağmen halen hizmete açılmamıştır. Kompleks hizmete açılmadan Kastamonu Halime Çavuş Yüzme Havuzu kapatılmış, çocuklarımızın yaz tatilinin büyük bölümünde yüzme faaliyetinden mahrum kalmalarına yol açılmıştır.

24 Haziran’da halktan Kastamonu’nun sorunlarını çözeceklerini garanti ederek yetki alan iktidar sahipleri ödenek talep eden bürokratların üzerinde baskı oluşturmaktan vazgeçmeli Kastamonu’yu oyalamayı bırakmalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."