CHP'li Gürsoy "Verilen sözler reklam panolarında kaldı"

Cumhuriyet Halk Partisi Cide İlçe Başkanı Tanıl Gürsoy yaptığı basın açıklamasıyla, ilçenin yol, sağlık ve issizlik gibi temel sorunlarını dile getirdi. 

  • 611
CHP'li Gürsoy &quotVerilen sözler reklam panolarında kaldı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gürsoy: "Hani nüfusumuz artınca, iktidara destek verince Kurucaşile-Cide yolu yapılacaktı. Hani tam teşekküllü hastane yapılacaktı. Hani doğalgaz gelecekti. Hani iş sahaları kazandırılacaktı. Bu vaatler maalesef reklam panolarında kaldı" dedi.

Tanıl Gürsoy yaptığı açıklamasında şu sözleri kaydetti: "İlçemiz son yılların en yoğun kurban bayramını geçirmiş ve bu nüfus artışı ile birlikte ilçemizin yıllardır var olan ve bir türlü çözümü noktasında giderilemeyen birçok sorunu daha da gün yüzüne çıkarmış ve bir açıklama yapmak durumunda kalmış bulunmaktayız.

Bu sorunlardan en önemlisi kanaatimizce sağlık sorunudur. Zira artan nüfusun doktor ihtiyacını karşılamak bir yana daha önce görev yapan uzman hekim sayısında bile azalma olmuştur. Geçtiğimiz yıllarda yerel ve genel yönetimlerin özellikle İstanbul'da ki hemşehri dernekleri aracılıyla ilçe nüfusumuzun 10 bini aşması halinde tam teşekküllü hastane ve doktor sorunun kalmayacağı vaadinde bulunmuşlar ancak gecen sürede bu konuda bir yol kat edilememiştir. Bu konuda iktidar partisinin yetkili yöneticilerinde bir açıklama gelmesi tüm halkımız gibi bizlerinde beklentisidir. Zira sağlık sorunları çözülmeden diğer sorunları çözmeye çalışmak daha da zorlaşacaktır. 30 40 bin nüfusun bulunduğu ilçemizde bayramın hemen sonrasında hiçbir uzman doktorun olmaması düşündürücüdür. Diğer ilçelerle kıyaslandığında ilçemizin sağlıktaki içler acısı halinin sorumlusu kimdir. Bu soruyu 16 yıldır ilçemizi yöneten iktidar partisinin ilçemizdeki yetkili yöneticileri çözmesi gerekirdi. Bu konu her şeyden önce kendilerine önemli siyasi destek veren halkımıza borçlarıdır.

Yeni Hastane yapıldığında doktor sorunun çözüleceğini söylemek büyük haksızlıktır. İlçemizdeki mevcut hastane binasına yeterli doktor bulunmaması mevcut hastanenin yetersiz olmasından değil, siyasi olarak yeterli girişimlerde bulunamamaktan kaynaklanmaktadır.

İlçemizin bu yoğunluk la beraber önemli çevre ve ulaşım sorunlarını da bir kez daha gün yüzüne çıkararak bu sorunların ne kadar önemli ve acil olduğu ortaya çıkmıştır. Çarpık ve düzensiz yapılaşma nedeniyle trafik tam bir çıkmaza girmiş park sorunu acil çözülmesi gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Çöp ve çevre kirliliği bu yoğunluğun yaşanacak olması bilindiği halde gerekli tedbirlerin alınmaması ayrı bir düşündürücü sonuçtur.

İlçeye ulaşım ise apayrı bir sorun idi. Sahil yolumuzun içler acısı hali, bu bayram sadece canımızı sıkmakla kalmadı canımızı da yaktı. İl sınırları dışında ilerleyen yollar gururlana duralım, bizim sınırlarımızda hala ses seda yok. İktidar partisine mensup yöneticilerin Bartın Cide yol sorunun hemen çözüleceği her seçim öncesinde vaat edilmiş ise de seçimlerden sonra bu konu başka bir seçime malzeme olarak ertelenmiştir. Halkımız artık vaatler değil icraat görmek istemektedir. İlçemiz 15 yıldır siyasi iktidara her türlü desteği vermiş Milletvekili, Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Üyelerinin kazandırmasını sağlamıştır. Buna karşılık sağlık, yol ve diğer konularda da hizmet beklemek en doğal hakkıdır.

İlçemizdeki tüm partiler ve halkımız bu hizmetlerin alınması konusunda gerekli toplumsal tepkiyi göstermediği sürece bu sorunların çözümü için daha çok bekleyeceğimiz bir gerçektir. Yol sorununu dile getirini terörist ilan edenler, 2011 yılında projelendirilen Kurucaşile –Cide yolunun ihalesiyle ilgili son olarak 2018 Haziran ayında Ağustos ayını işaret etmişlerse de, ancak Ağustos ayıda çıkmaktadır. 4 yıl önce haritası çizilen Cide-İlyasbey yolunun hesapta bile görünmemektedir.

Hani nüfusumuz artın iktidara destek verince Kurucaşile-Cide yolu yapılacaktı. Hani tam teşekküllü hastane yapılacaktı. Hani doğalgaz gelecekti. Hani iş sahaları kazandırılacaktı. Bu vaatler maalesef reklam panolarında kaldı.

Bizim için onun köy Cide'dir! Nereden kovulursak kovulalım halkımız için doğruları söylemeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

Mehmet SALMAN