CHP'li Oran, Kastamonu'da Panele Katıldı

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Kastamonu Milletvekili Adayları Selami Çelebioğlu, Yılmaz Karakoç ve Orhan Dana ile birlikte üniversite öğrencilerinin düzenlediği panele katıldı.

  • 323
CHP'li Oran, Kastamonu'da Panele Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP ESKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI UMUT ORAN: “ÜLKENİN AYDINLIK GELECEĞİNİ ÖĞRENCİLER BELİRLER”

Belediye Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Seçim, Siyaset ve Gençlik’ adlı panele öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Öğrencilerin birbirinden ilginç ve terletici sorularına içtenlikle cevap veren CHP Genel Başkan Eski Yardımcısı Umut Oran ve CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, öğrencilerin ülke gündemine vakıf olmalarının her siyasi parti tarafından dikkate alınması gerektiğinin altını çizdiler.

Öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun iş kaygısı yaşadığına dikkat çeken Umut Oran, “Her fırsatta dinimizi kullanarak gençlerimizin hakkını gasp eden zihniyet elbet bir gün Türk Milleti önünde gereken en büyük cezayı alacaktır. Ülkemizin aydınlık geleceğini gençlerimizi belirleyecektir” dedi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği ‘Tüm ümidim gençliktedir’ sözünün AK Parti iktidarında sözel olarak söylenen ancak icraatlarda pek görünmeyen bir anlayış olduğunu söyleyen CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, “Kastamonu’nun çoğu ilçesinde bir araya geldiğimiz üniversite öğrencilerimiz gelecek kaygısı nedeniyle mutsuz ve umutsuz yaşıyor. Kastamonu’da kendisine ek bir kazanç sağlayamayan öğrencilerimiz ailelerinden de destek gelmediği zaman maddi zorluk yaşıyor. Maddi yaşadığı zorluk nedeniyle kendisini okuluna adapte edemiyor. Maddi zorluk kadar diğer konu ise öğrencilerimizin ve ailelerinin diğer yaşadığı sıkıntı ise önlerini görememeleridir. Kimse yarın ne olacağını bilmiyor. Öğrenmek için sorgulamaya başladığında ya susturulmaya çalışılıyor ya da adli süreç ile karşı karşıya bırakılıyor. Biraz daha üstelese provokatör olarak adlandırılıyor. Sormayan, sorgulamayan, öğrenmek için çabalayamayan öğrencilerimiz mutsuz ve umutsuz oluyor. Tek düşünceye bağlı kalmaları isteniyor. Tek düze yaşam, tek düze düşünce ise ülkemizin gelecekte ne olacağının bilinmemesinin işaretidir” diye konuştu.


“VATANA İHANET EDENLERE HESAP SORMAK CHP’NİN BOYNUNUN BORCUDUR”
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, yaşanan sürecin tek sorumlusunun hükümet olduğunu söyleyen Umut Oran, “Türkiye her geçen gün Osmanlı Devleti’nin hasta adam benzetmesi yapıldığı dönemlerde doğru hızla gidiyor. İtibarsızlaşan ve yalnızlaşan bir Türkiye var. Türkiye şu an tam manasıyla bir yangın yeri. Can güvenliğimiz şu anda yok. Ulusal güvenliğimiz yok, sınır güvenliği yok, mal güvenliği yok. Adalet sistemi tamamen çalışmaz hale gelmiş. Şu anda ekonomimiz dip yapmış durumda. Bir tarafta 2 buçuk milyon Suriyeli yasa dışı göçmeni Türkiye'ye kayıtsız, sınırsız kabul etmiş bir iktidar var. Demokrasi, basın özgürlüğü her şey yerlerde. Böyle bir tabloda CHP olarak bizim bir oyun arkasında ve peşinde durmamız lazım. Bizim için her bir oy son derece önemli. Bu yangını söndürecek tek parti ise CHP’dir. AKP ile koalisyonu düşünmüyoruz. Vatana ihanet edenlere bunun hesabını sormak Cumhuriyet Halk Partisi’nin boynunun borcudur. Terörle mücadele yerine gizli kapaklı alanlarda pazarlık yapanların, emniyet güçlerini terör karşısında zayıflaştıranların, anaların gözyaşlarını dindirtmeyenlerin hesabını mutlaka ama mutlaka soracağız. Türkiye’de özellikle ifade özgürlüğü konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Biz CHP olarak diyoruz ki insanlarımıza iş ve aş sağlamak yerine düşüncelerinden ötürü hapis cezasına çarptırılmasını doğru bulmuyoruz. İnsanlarımız arasında iş ve aş kaygısı yaşandığı bir ülkede feryat eden insanları sırf muhalefet diye hapis ile korkutmaya çalışanların hiç vicdanı yok mu? 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala muhalif diye iş adamlarına baskı uygulayan, iş yerlerini elinden alan, işçilerini kapı önüne koyan siyasi zihniyetlerin her türlüsü reddediyoruz” şeklinde konuştu.

“HER SEÇİM DÖNEMİNDE AYNI VAATLERDE BULUNANLARA SARI KART GÖSTERME ZAMANI GELMİŞTİR”
Kastamonu’nun sağlık, ulaşım, istihdam, öğrenciler için barınma, sosyal aktivite alanlarında sıkıtılar yaşandığına dikkat çeken CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, şöyle konuştu:

“Sağlık konusunda kapalı halde bulunan özel hastanemiz 2014 Mahalli Seçimleri öncesinde Başbakan tarafından seçim malzemesi yapılarak söz verilmesine rağmen hala açılamadı. Alt yapısı tamamlanmayan köy kalmayacak dendi ama bu vaat de yerine getirilmedi. İçme suyu olmayan köy kalmayacak dendi ama 2015 Türkiye’sinde hala Kastamonu’da katırlar, eşeklerle su çekilen köylerimiz var. Birçok kamu kurumunun bölge müdürlüğü ilimizde olmasına rağmen en kötü asfalt yollara biz sahibimiz. Karabük’te, Bartın’da, Zonguldak’ta insanlarımız sıcak asfalt kullanırken bizim birçok ilçemizin yolu mıcır ile kaplanıyor. Öğrenci şehri olma iddiasında bulunuyoruz ancak öğrencilerimize ek iş, sosyal aktivite sağlayacak alanlar oluşturmuyoruz. Ekonominin canlanması için yapılması gereken çalışmaları zamanında yapmayanlar şimdi yapacağız diye açıklama yapıyor. İstihdam alanında yapılacak güzel çalışmaları başka illere kaptıranlar şimdi olmayacak projelerle halkımızı kandırmaya çalışıyorlar. Bizim 7 Haziran seçimleri öncesinde bol keseden attığımızı söyleyenler, şimdi kendileri bol keseden atmaya başladılar. Madem biz bol keseden atıyorduk da neden bizim projelerimizin takla attırarak kullanıyorsunuz? Kastamonu'da bugüne kadar hak ettiklerinden fazla oy almıştır. Bunun karşılığında ise hiç bir hizmet yoktur. Yol durumu felaket, sağlık hizmetleri sıkıntı, İnebolu Limanı problemli. Kışın 300'ün üzerinde köy yolu kapanıyor ve insanlar mahsur kalıyor. Artık Kastamonu halkı bıkmış durumda ve AK Parti'ye sarı kart gösterme zamanı gelmiştir.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)