CHP'li Vekil Adayı Çelebioğlu'ndan İlköğretim Haftası Mesajı

CHP Vekil Adayı Çelebioğlu: 'Türkiye'nin en önemli sermayesi iyi eğitim almış nesildir'

  • 464
CHP'li Vekil Adayı Çelebioğlu'ndan İlköğretim Haftası Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu 1’nci Sıra Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Çelebioğlu, yeni eğitim ve öğretim yılının başta eğitim camiası olmak üzere bütün ülkemize hayırlı olması dileğinde bulunarak, öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını, başta öğrenciler, öğretmenler ve veliler olmak üzere toplumun tüm kesiminin yaşadığını kaydeden CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Milli Eğitim'in gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha çok memlekete ahlâklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılâpçı, olumlu, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir. Bunun için de öğretim programları ve sistemleri ona göre düzenlenmelidir’ sözlerinden hareketle iyi eğitim ve öğretim almış neslin Türkiye’nin en önemli sermayesinin olduğunu vurguladı.

En büyük savaşın, cahilliğe karşı yapılan savaş olduğuna dikkat çeken Hüseyin Selami Çelebioğlu: “Eğitim sorunlarını çözen toplumlar her alanda gelişen toplumlar olmuştur. Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer alması yolunda hedefimiz eğitim ve öğretimde kaliteyi artırmak olmalıdır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini şekillendiren eğitim süreci, sadece bireylerin değil toplumumuzun geleceği için de büyük önem taşımaktadır. Çocuklarımıza ve gençlerimize saygıyı, millet ve ülke sevgisini, bağımsızlık onurunu öğreten tek yer okuldur. Ancak hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz açısından var olan sorunların bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Eğitimdeki sorunları çözemediğimiz, kalıplaşmış bir eğitim sistemi getiremediğimiz takdirde ülkemizin aydınlık geleceğini de karartmış oluruz. Eğitimin hayatımız boyunca ne kadar önemli bir süreç olduğunu unutmamalıyız. Bu süreçte kendilerini mesleklerine adamış, büyük fedakârlıklarla ülkemizin her köşesinde görev yapan öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin yeni eğitim öğretim yılını kutluyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

KAZIM BOLAT