CHP'li Yavuzoğlu'ndan Gazeteciler Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

  • 524
CHP'li Yavuzoğlu'ndan Gazeteciler Günü Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazeteciliğin, fedakârlık gerektiren ve çok zor şartlar altında yapılan önemli bir meslek olduğunu belirten CHP Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu, halkın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile çalışan basın mensupları sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu güne kadar önemli gelişmeler sağladığını dile getirdi.

Basının Kuruluşlarının demokrasinin yerleşmesinde önemli katkılarının olduğuna dikkat çeken Ülker Yavuzoğlu: “Basın, demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar” dedi.

Türkiye'de ve özellikle Kastamonu’da gelişen olayların gazetecilerin haber ve yorumlarıyla öğrenildiğini, gazetecilerin, zor şartlar altında, pek çok sıkıntıyı ve tehlikeyi göğüsleyerek, doğru ve tarafsız haberleri iletmeye çalıştıklarının vurgulayan Yavuzoğlu: “Basın emekçileri görevlerini yerine getirirken bazı sorunlarla karşılaşıyor. Öncelikle değerli basın emekçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, yıpranma haklarının tekrardan gözden geçirilerek hakkıyla geri verilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Gazetecilere yapılacak engelleme, vatandaşın haber alma hakkını engellemek demektir. Halen cezaevlerinde tutuklu bulunan basın emekçilerinin davalarının da bir an evvel sonuçlandırılması gerektiğini düşünüyorum. B duruma yol açanların bir an önce aklın ve demokrasinin yolunu seçmelerini umuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılan tüm basın emekçilerini saygıyla anarken, çalışan tüm gazetecilerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyor, başarıları çalışmalarının devamını diliyorum” açıklamasında bulundu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)