CHP'li anneler down sendromlu çocukları unutmadı

Cumhuriyet Halk Parti İl Kadın Kolları üyeleri '21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü' sebebiyle Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrenim gören öğrencileri ziyaret etti.

  • 1680
CHP'li anneler down sendromlu çocukları unutmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle CHP’li Kadınlar Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Ülker Yavuzoğlu ve yönetim kurulu üyelerine ziyaret esnasında Yusuf Öz ve okulda görevli öğretmenler eşlik etti.

Her insanın yaratılışında farklı özelliklerle dünyaya geldiğine dikkat çeken CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu, parti olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini söyledi.

“ESKİDEN ANNELER BABALAR ÇOCUKLARINI SOKAĞA ÇIKARMAZDI” 
21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle her şeyden önce bir anne olarak anlamlı bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Ülker Yavuzoğlu: “Hepimizin yakınında çevresinde, ailesinde down sendromlu bireyler vardır. Bizler bu kardeşlerimizin farkını fark ederek hareket etmeli ve ona göre davranmalıyız. Amacımız hem evlatlarımızla bir araya gelmek hem de tüm dünyada olduğu gibi Down Sendromu konusunda farkındalık yaratmaktır. Türkiye’de yaklaşık 100 bin civarında yavrumuzun, kardeşimizin down sendromlu olduğu tahmin ediliyor. Down sendromu konusunda toplumsal bilinç oluşturma ve farkındalık yaratmak açısından farklı etkinlikler düzenlemek, ziyaretler gerçekleştirmek çok önemli. Bu kapsamda down sendromlu bireylere yönelik bakış açısını değiştirmek için gerek toplumsal kurumlara gerekse bireylere büyük görevler düşüyor. Özel eğitim okullarını önem verip arttırmak gerekiyor. Eskiden anneler babalar çocuklarını sokağa çıkarmazdı. Çocuğum var demeye bile utanırlardı. Bu algılar yavaş da olsa kırılmaya başladı. İnsanlarımız çocuklarını diledikleri gibi dışarı çıkarıp gezdirebiliyor. Yeterli mi diye düşünürsek yeterli değil elbette. Engelli arkadaşlarımıza, çocuklarımıza daha fazla özen gösterilmeli onlar için daha çok çalışma yapılmalıdır. Eksikliklerimiz elbette var. Bizler etrafımızda bunları beraber aşabileceğimiz insanlar istiyoruz. Engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlar bizim de hassasla üzerinde durduğumuz önemli bir konudur. Allah izin verdiği sürece sizlere her zaman destek olmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Yusuf Öz ise 34 personel ve 400’e yakın öğrenci ile hizmet verdiklerini ifade ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kazım BOLAT