Cide CHP'den nüfus taşıma incelemesine tepki!

Metropol şehirlerden, ilçeye bağlı köylerden yapılan nüfus taşımasında alınan şikayetler sonrası yapılan incelemeye, CHP Cide ilçe teşkilatından açıklama geldi.

  • 1090
Cide CHP'den nüfus taşıma incelemesine tepki!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cide ilçe merkezinin daha iyi hizmet alabilmesi metropol şehirlerden ve ilçeye bağlı köylerden yapılan nüfus taşımasında alınan şikayetler sonrası yapılan incelemeye, CHP Cide ilçe teşkilatı tarafından açıklama yapıldı. 'Daha öncede aynı işlemler yapılıyordu' denildi.

Cide CHP İlçe Başkanı Tanıl Gürsoy tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, “10 Bin nüfusu olan ilçede, 20 Bin hane olduğu ve yaz aylarında ilçe nüfusunun 50 Binden daha fazla olduğu” vurgulandı.

Şikayet ve inceleme konusu olan nüfus taşıma işlemlerinin önceki belediye yönetimi tarafından da yapıldığını hatırlatan Tanıl Gürsoy şu sözleri kaydetti:

“Son günlerde ilçe gündemini meşgul eden nüfus taşıma konusunda halkımızı bilgilendirmek istiyoruz. Ülkemizde yerel yönetimler sahip oldukları nüfusa göre gelir desteği almaktadır. Özellikle ilçemiz gibi yaz ve kış nüfusu 5 kata kadar farklılık gösterebilen ve yaz nüfusu yine kendi gurbetçilerinden oluşan yerleşim bölgeleri bu kural nedeniyle çok büyük sorun yaşamaktadır. Cide, çok geniş bir araziye sahip ve yaklaşık 20 bin hane ve işyeri sayısı ile belli dönemlerde 50 binin üzerinde kişiye hizmet vermek durumunda kalan bir ilçedir. Bu sayı, yeni konut ve işyerlerinin eklenmesiyle her geçen gün artmaktadır. Ayrıca belediye bünyesine dahil olan yeni mahalleler, köy statüsünde oldukları dönemde hiç hizmet almadıkları için çok büyük eksikliklerle belediyemizden hizmet beklemektedir. Bu nedenledir ki geçmiş dönemde olduğu gibi bugün de Cide Belediyesi, halkına daha iyi hizmet verebilmek ve ilçenin hizmet alma kriterlerini yükseltmek için nüfus artırma çalışması yapmaktadır. Bu çalışma benzer sorun yaşayan tüm yörelerde yapılmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçmiş dönemde parti ve kişi gözetmeksizin memleket yararına olduğunu düşündüğümüz bu çabalara destek verdik. Söz konusu Cide olduğunda asla siyasi davranmadık. Bu çabalara destek veren yetkililerin hiçbir kişisel çıkar ve art niyete sahip olmadıkları hepimizin malumudur. Dolayısı ile bu insanların mağdur edilmeleri son derece yanlış ve üzücüdür. Her şeye rağmen Cumhuriyet Halk Partisi kadroları, seçildiği her noktada olduğu gibi, Cide’de de görevini başarıyla yerine getirecektir. Nüfus taşıma işleminin usulüne uygun yapılması konusunda kanuna uygunluğun sağlanması İçin CHP olarak ayrıca tüm hassasiyeti göstereceğimizi tüm kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.