Cide'de CHP'nin 94'üncü yıl kutlamaları yapıldı  

Cumhuriyet Halk Partisinin 94'üncü kuruluş yıl dönümü kutlamaları Cide'de de gerçekleştirildi.

  • 404
Cide'de CHP'nin 94'üncü yıl kutlamaları yapıldı  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Meydanında düzenlenen kutlama etkinliğine CHP Cide İlçe Başkanı ve partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk Büstüne çelenk konulmasının ardından günün önemi hakkında konuşan CHP Cide İlçe Başkanı Tanıl Gürsoy; "Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu olan Partimizin 94. Kuruluş Yılı'nda bir kez daha sizlerle birlikte olmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık ve onurlu tarihi anlamına da gelen Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, bugün şanıyla şerefiyle 94. Yaşında. Yıkılan bir devletin enkazından yepyeni bir devlet oluşturarak, Türk halkı'nın şanlı tarihine yeni bir halka daha ekleyen Cumhuriyet halk Partisi Cumhuriyetimiz ile yaşıttır. Çünkü esir edilmek istenen bir ulusun karanlık talihinin şanlı bir zaferle değiştirilip, ardından çağdaş bir devlet yapısıyla taçlandırıldığı Kurtuluş Savaşı'nda, parti örgütümüzün en önemli hayati rolü oynamıştı.

'Zaferin kazanıldığı 9 Eylül gününün anlamının büyüklüğü dolayısıyla, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in ilanının ardından dernek durumundaki yapıyı partiye dönüştürerek, kuruluşunu da 9 Eylül tarihinde ilan etmiştir. Buradan anlaşılacağı gibi, kökeni emperyalizme karşı mücadeleye dayanan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin şanlı mücadelesine damgasını vuran partidir. Türkiye Cumhuriyetinin 94 yıllık tarihinde, demokrasimiz bugüne dek pek çok partiler gördü. Bu partilerin hemen hepsi de ya zaman içinde kaybolup gitti ya da halkımızca tarihe gömüldü. CHP ise halkımızın teveccühü ile Cumhuriyetimiz ve demokrasimizin sembolü olarak, hala siyasi mücadelenin içindedir. Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran parti olan Cumhuriyet Halk Partisi, işte bu noktada, taşıdığı tarihi görevinin verdiği sorumluluk ve ulusal bağımsızlık anlayışından kaynaklanan kararlılıkla, bugün de özgürlüğün, bağımsızlığın, kardeşlik ve barışın, ezilenlerin ve halkın, Cumhuriyet'in partisi olarak, yoluna yılmadan devam etmektedir. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu karanlık ortamda, Cumhuriyet değerleri içerisinde teslim alınamayan tek kale olan Cumhuriyet Halk Partisi'ne yürek vermiş gönül dostları olarak, bu demokrasi mücadelesinde Kuva-yi Milliye ruhuyla saf tutuyoruz.

Tarihinde emperyalizme ve işgalcilere karşı başkaldıran CHP bugün de yılmadan, usanmadan ve korkmadan Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaya devam edecektir. Kuzey'den Güney'e, Doğu'dan Batı'ya, 'bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine' yaşayan, sevginin, saygının esas olduğu, özgürlüklerin ve demokrasinin yaşam biçimi haline dönüştüğü, mutlu ve umutlu bir Türkiye hayalimiz, kararlı ve tutarlı bir şekilde sürecektir'' dedi.

"KARARLI BİR İKTİDAR MÜCADELESİ VERECEĞİZ"

''Son olarak, ülkemize aydınlık bir gelecek, halkımıza da layık olduğu bir yaşam sunmak için, kararlı bir iktidar mücadelesi vereceğimizi de bir kez daha vurgulamak istiyorum. Şanlı partimizin 94. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla, başta Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm parti büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. İlçe örgütümüzde, geçmiş dönemlerde görev yapmış tüm yol arkadaşlarıma ve partimize gönül veren siz değerli gönüldaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum. Bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum ve hepinizi saygıyla selamlıyorum."

Konuşmaların ardından partililer ilçe başkanlığı binasına geçerek kutlamalara devam ettiler.