Cide'de Eğitime Bir Gün Ara

Kastamonu'da meteorolojinin soğuk hava ve yağış uyarısı ardından başlayan kar yağışı Cide ilçesinde etkisini hissettirirken, taşımalı eğitime ise bir gün ara verildi.

  • 1138
Cide'de Eğitime Bir Gün Ara
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cide'de etkili olan kar yağışı sabah saat 05.00 sularında başladı. Sabah işlerine gitmek için uyanan vatandaşlar beyaz sürprizle karşılaştı. Şehir merkezinde hafif seyreden kar yağışı yüksek kesimlerde ise etkili oluyor. Kar yağışı şiddetini artırarak aralıksız şekilde devam ederken yüksek rakımlı köylerde 50 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

OKULLARA BİR GÜN ARA
İlçede taşımalı olarak temel eğitim okullarında devam eden öğrencileri için kötü hava şartları nedeni ile bir gün ara verildi. Toygarlı İlk/Orta Okulu, Baltacı İlkokulu, İlyasbey Fahri Aygün Ortaokulu ile YBO ve Cumhuriyet İlkokullarına taşımalı olarak devam eden öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi. Cumhuriyet İlkokulu ile Yatılı Bölge Ortaokuluna gündüzlü devam eden öğrenciler ile lise ve Anaokulu öğrencileri öğretime devam edecek.

60 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Cide’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 60 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, Cide’de 60 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı belirtildi. Açıklamada, kapalı yolların açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

İlçede kar yağışının hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

(İHA)