Cide'de Polis Haftası törenle kutlandı

Cide'de Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası coşkuyla kutlandı.

  • 3678
Cide'de Polis Haftası törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cide Belediye Meydanında gerçekleşen programda Cide İlçe Emniyet Müdürü Musa Zabun tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Cide İlçe Emniyet Müdürü Musa Zabun, Emniyet Teşkilatı’nın 174’üncü yılını kutlamanın gururu ve kıvancını yaşadıklarını belirtti.

Zabun, “Polis adı verilerek gerçek anlamda oluşturulan Polis Teşkilatı ilk olarak 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis Nizamhanesi  ile kurulmuştur. Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum Emniyet Teşkilatımız devletine, vatanına ve milletine hizmet yolunda şerefli bir maziye sahiptir. Huzurun ve güvenin teminatı olan Türk Polis Teşkilatını kuruluşundan bu güne 174 yıldır doğruluğun izinde, adaletin yanında ve daima görevinin başındadır.  Kurulduğu tarih olan 10 Nisan 1845’den bu yana Türk Polis Teşkilatı büyük fedakârlıkla vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak, hak ve özgürlükleri korumak için özverili şekilde çalışmayı amaçlamıştır. Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak bizlerde ilçemiz ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin gece-gündüz demeden suç ve suçlular olan mücadelemize devam etmekteyiz. Polis teşkilatı suç ve suçlularla olan mücadelesinde zaman içerisinde kazandığı bilgi ve deneyimler çerçevesinde teknolojinin kendisine sunduğu bir çok imkân ve kabiliyeti de kullanmaktadır. Bu imkân ve kabiliyetler Türk Polisini gurur duyulacak bir seviyeye çıkarmış, onu dünyadaki sayılı polis güçleri arasına sokmuştur. Cide halkının huzur ve güvenliği bizim birinci öncelikli konudur. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak bu görevi yerine getirirken başarılı olmamız için siz değerli Cide halkının desteğine ihtiyacımız vardır. Herhangi bir suç ve suç unsuru olayla karşılaştığınız taktirde 155 Polis İmdat Hattını arayarak derhal emniyet birimlerini bilgilendirmeniz polisin zamanında olaylara müdahalesine, suç ve suçluda ektin şekilde mücadele etmesine yardım edecektir. Bu vesile ile 174. Kuruluş Yıl-dönümümü şahsım personelim olarak en içten dileklerimle kutlar, bu kutsal görevin ifası sırasında Vatan Görev uğruna canlarını feda eden Kahraman Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden mensuplarımızı rahmetle, gazi emeklilerimizi minnetle anarken, emniyet birimlerimizin her kademesinde görev yapan fedakâr meslektaşlarımızın ve değerli ailelerinin 10 Nisan Polis gününü kutlar, sağlık mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.

Tören daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünde, Emniyet Müdürü Musa Zabun ve personelin kutlamaları kabul etmesiyle devam etti. Kutlama programına Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, AK Parti Cide ilçe Başkanı Mustafa Aygen, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Ayşe Demir, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya, MHP İlçe Başkanı Şaban Yıldırım, Cide İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Çalışkan, Cumhuriyet Savcıları, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, daire amirleri, muhtarlar, emekli polis memurları ve vatandaşlar katıldı.