Cideliler Soğuksu Derneği iftarında buluştu

Kastamonu Cide'nin en etkin derneklerinden olan Soğuksu Derneği, iftar programı düzenledi.

  • 786
Cideliler Soğuksu Derneği iftarında buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl geleneksel olarak İstanbul Çengelköy’de bulunan Mehmet Çakır Kültür Merkezinde düzenlenen iftar davetine yaklaşık 600 kişilik bir katılım sağlandı.

Düzenlenen davete Üsküdar Belediye Meclis Başkanı Esat Kalay, Cide Federasyon Başkanı Celal Gül, Tuzla Kas-Der Başkanı Hasan Elbuz, İş-adamları ve Cide STK başkanları katıldı.

İftar öncesi Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunmasıyla başlayan program, Üsküdar Belediye Meclis Başkanı Esat Kalay ve Cide Federasyon Başkanı Celal Gül’ün, Ramazan-ı Şerif ve günün önemi için yaptıkları konuşmalarla devam etti.

Cide Soğuksu Derneği Başkanı Tuncay Şenol’da yaptığı konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek, "11 ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif; ibadet, kardeşlik ve yardımlaşma ayıdır. Soğuksu Derneği olarak bizde bu mübarek ayda üzerimize düşen vazifeleri, yardım sever dostlarımızın destekleriyle gücümüz nispetinde yapmaya çalışıyoruz. Öncelikle Soğuksu Derneği olarak geçen yıl başlatmış olduğumuz bir çalışmayı sizlere anlatmak istiyorum. Bizler geçen yıla kadar köylerimizde muhtarlarımız vasıtasıyla tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerine İstanbul’dan yardım kolileri hazırlayıp gönderiyorduk. Ama bizler geçen yıldan sonra yeni bir uygulama başlattık. İhtiyaç sahipleri için yardım kartları oluşturduk. Yine muhtarlarımız sayesinde Soğuksu Derneği yardım kartlarını hazırlamış olduğumuz isim listesine göre Ramazan’dan önce dağıttık. Bunun önemi nedir, öncelikle hazırladığımız yardım kartlarıyla oradaki ihtiyaç sahibi insanlar kendine lazım olan istediği bir şeyi satın alabiliyor ve bu alışverişlerini sadece Soğuksu ‘da ki esnaflarla yapıyor. Böylelikle Soğuksu’da ki esnaflarımızın ekonomisine katkıda bulunuyor, hemde ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin istediği şeyi almasına vesile oluyoruz. Yine aynı sistemi İstanbul’da ki hemşehrilerimiz için din kartları oluşturduk. Hazırladığımız listelere göre sekretarya-mızın vasıtasıyla kartlarımızı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Rabbim bize nasip ederde Ramazan Bayramına ulaşırsak çocuklarımızı da sevindireceğiz. Bölgemizde tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi çocuklarımız için bayramlık giysi kampanyası yapıyoruz. Rabbimin izniyle bu projemizle onların yüzlerini güldürmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, Soğuksu Derneğinin geçmişten beri devam ettirdiği bir sistemi daha var. Bu sistemimizde her ay 50 çocuğumuza eğitim bursu veriyoruz ve bunu vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Düzenlenen iftar davetinde katılımcılara Soğuksu Derneğinin yaptığı etkinlikleri ve Ramazan-ı Şerifin anlamını anlatan slayt gösterisi izletildi.