Çiftçi 'Hiçbir güç yolumuzu kesemez'

Kastamonu Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftçi, hiçbir gücün Türkiye'nin yolunu kesemeyeceğini belirtti. 

  • 1432
Çiftçi 'Hiçbir güç yolumuzu kesemez'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Barosu Yönetim Kurulu Adına açıklamada bulunan Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftci, 15 Temmuz’da Cumhuriyet tarihinin en ağır saldırısı ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yuvalanmış, dışarıdan güdümlü bir kısım hainler bu menfur saldırı ve hain kalkışma ile Milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini, temel hak ve özgürlükleri, sivil halkımızın yaşama hakkını hedef almıştır. Bu saldırı, yürütme erkini hedef aldığı gibi, Yüce Türk Milletinin iradesi sonucu oluşan parlamenter yapıyı, yani yasamayı da hedef almıştır. Bu saldırı, milletin temsilcilerinin bulunduğu milli iradenin temsil edildiği, darbe dönemleri de dahil olmak üzere, bugüne kadar dahili ve harici hiçbir düşmanın cesaret dahi edemediği Türkiye Büyük Millet Meclisini hedef almıştır. Bu hain kalkışma bizatihi Yüce Milletimizi hedef almıştır. Demokrasimize sahip çıkan yurttaşlarımızı ve güvenlik görevlilerimizi şehit etmiştir” dedi.

Av. Çiftçi, şöyle konuştu: “Bu olgu bir kez daha göstermiştir ki; darbelerin asıl hedefi, milletin varlığı ve birliği; huzuru ve refahıdır. Bu çirkin teşebbüslerin amacı, milletin varlığını ve kaynaklarını özel çıkar gruplarına aktarmak; namusumuz olan egemenliğimizi elimizden almaktır. Milletimiz, tüm unsurları ile bu vahim saldırıya karşı durmuş; kendisine, iradesine, demokrasimize ve hukukumuza sahip çıkmıştır. Bu bilinçli direniş, sadece bugünün değil; istikbalinde güvencesidir. Bir kez daha anlaşılmıştır ki; Unsurlarını hukukun koruması altında toplamış bir Millet, Millet olma bilincini Millet olmanın gerektirdiği ortak bilinci hiçbir zaman yitirmez. Bu nedenle sadece yüreğiyle değil, hem yüreği ve hem de aklıyla bütünleşmiş bir milletin gücünün üstünde hiçbir güç olamaz.”

"Değerlerine yönelen bu güdümlü saldırı karşısında tek yürek olmayı başaran Milletimiz, dosta ve düşmana, tüm dünyaya göstermiştir ki, hiçbir güç yolumuzu kesemez! Bugün bir kez daha ortaya çıkan birlik ve dayanışma bilincimiz hukukun ışığı aydınlanmaya devam ettiği müddetçe daha da güçlenecek Milletimizin varlığı ve huzuruna yönelen çirkin emeller, ilelebet sonuçsuz kalacaktır. Bugün kardeşlik ve dayanışma ruhumuzu pekiştirme günüdür. Bu yolculukta en çok ihtiyaç duyacağımız rehber ise hukuktur. Demokrasimizi sadece hukukun ışığı altında güçlendirebiliriz. Çünkü milli irade ve hukukun üstünlüğü, demokrasinin varlığının, iki temel ilkesidir. Tavrımız daima Demokrasi ve Hukuk Devletinden yanadır. Kastamonu Barosu ve Kastamonu Halkı, pekişen milli bilincimizi hukukun ışığında aydınlatacak olan, demokrasi şenliğinin topyekun katılımcısıdır.”