Cilt Yenileme ve Gençleştirme Tedavisi

Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, Q-Switch ND:YAG lazerle karbon kreminin birlikte uygulandığı bir cilt yenileme tedavisi olduğunu söyledi.

  • 535
Cilt Yenileme ve Gençleştirme Tedavisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Q-Switch ND:YAG lazerin uygulandığı alanda biyokimyasal termal etki oluşturduğunu belirten Özel FBM Estetik Tıp Merkez Medikal Estetik hekimi Dr. Hülya Ettekin, “Karbon peeling tedavisi bu nedenle pek çok cilt probleminin tedavisinde kullanılabilmektedir. Bu geniş yelpaze cilt yenileme-antiaging, aktif akne tedavisi, ince kırışıklıkların yeniden yapılandırılması, geniş gözenek tedavisi, cildin yağ-nem dengesinin düzenlenmesi ve leke tedavisi gibi cilt problemi tedavilerini içermektedir. Lazerle karbon peeling tedavisinin esası, bilinen klasik cilt yenileme yöntemlerinde olduğu gibi cildi yaşlanmış ve ölü yüzeysel cilt tabakasından arındırma, alttan taze cildin açığa çıkarılması ve cilde dolgunluk ve tazelik görünümünü veren cilt altı bağ dokudaki kollajen ve elastin yapımının tetiklenmesine dayanmaktadır. Ancak karbon peeling bilinen klasik yöntemlerden farklı olarak daha uzun süreyle etkili, hızlı sonuçlu ve ağrı-acı oluşturmadan uygulanan bir yöntemdir” dedi.

Karbon peeling uygulaması ile oluşacak olan cilt yenilenmesi ve cilt parlaklığının hasta tarafından ilk seanslardan itibaren hissedilmeye başlandığını ifade eden Ettekin, “İlerleyen seanslarda ise bunu cildin düzenliliğinin artması pürüzlerin azalması, porlarda sıkılaşma ve varsa lekelerin renginde açılma gibi sonuçlar izler. Uygulama öncesi hastanın cildi temizlenir. Karbonlu krem sürülerek 10-15 dakika beklenir. İşlemin devamında bu karbon partiküller, Q-Switch ND:YAG lazerle patlatılır. Bu esnada cildin en üst yıpranmış tabakası da ortamdan uzaklaşır ve altındaki taze cilt açığa çıkar. Ayrıca ilk seanslardan itibaren özellikle ince kırışıklıkların ve yüzeysel lekelerin renginin açıldığını gözlemlemek mümkündür” diye konuştu.

Yapılan uygulamanın ağrı ve acı oluşturmayan bir işlem olduğunun altını çizen Ettekin, “Lazerle Karbon Peeling uygulaması, çalışma mekanizmasının çağrıştırdığının aksine ağrı ve acı oluşturmayan bir işlemdir. Uygulama esnasında hastanın algılayacağı tek his hafif bir karıncalanmadan ibarettir. Uygulama sonrası hastanın yüzünde hemen hiç kızarıklık da olmayacağı için hasta günlük rutinine geri dönüş yapabilir. Uygulamalar ortalama 20-30 dakika sürer ve seans sayısı 4-10 seans arasında değişir. Seans araları ise 1 haftadır. Tedavinin kaç seans gerektireceği hastanın cildindeki problemin derecesine bağlıdır. Ciltteki yenilenme için daha az seans sayısı yeterli olurken akne ve leke tedavileri daha fazla seans gerektirmektedir. Sonuç olarak, geliştirilmiş Q-Switch Nd:Yag Lazerle Karbon Peeling güvenle uygulanan, hasta konforunun ön plana çıktığı ve hızlı sonuçlu bir lazerli tedavi yöntemidir” şeklinde konuştu.

(İHA)