Çınar 'Şehit ve Yetimlerinin Hepsine İş Hakkı Verilecek'

Çınar, şehit ve gazi derneklerini ziyaret etti.

  • 675
Çınar 'Şehit ve Yetimlerinin Hepsine İş Hakkı Verilecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, şehit yetimlerinin hepsine iş hakkı verileceğini söyledi.

7 Haziran Genel Seçimleri kapsamında ziyaretlerini sürdüren MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, şehit ve gazi derneklerini ziyaret ederek, burada şehit aileleri ile gazi ve aileleriyle bir sohbet etti.

Bütün şehit yetimlerine iş hakkı verileceğini söyleyen Emin Çınar, Gazilerin, Malüllerin ve şehit ailelerinin öncelikli olarak işe yerleştirilmelerini sağlayacaklarını belirtti.

Gazilerin, Malüllerin ve Şehit Ailelerinin ferah ve onurlu bir hayat sürmeleri gerektiğine işaret eden Emin Çınar, “Sizlerin yeri bizlerde her zaman ayrı olmuştur. Çünkü sizler bizlerin huzur içerisinde yaşaması için kendi hayatlarını ortaya koymuş insanlarsınız. Bunun karşılığını sizlere hiçbir bedelle ödeyemeyiz ama Gazilerimize ve şehit ailelerine yapılan sosyal tanzim ödemelerinin, onurlu bir hayat sürdürülebilecek düzeyde olmasını sağlayacağız. Ordu vazife malulleri ile polis vazife makullerinin özlük haklarını iyileştirerek, gaziler arasındaki eşitsizlik ve mağduriyetleri gidereceğiz” dedi.

Gazilere, engelli derecesine bakılmaksızın 3 bin 600 günde emekli olabilme hakkı tanınacağının müjdesini veren Emin Çınar, “Ücretsiz seyahat kartlarında yaşanan sorunlar da tamamen çözülecek. Malul sayılmayan gazilerin mağduriyetlerini giderecek düzenlemeler yapacağız. Şeref aylığı brüt asgarî ücret tutarına yükseltilecek, başka bir geliri olsun, olmasın tüm gazilere aynı tutarda şeref aylığı ödenecek, ölümü hâlinde dul eşinin yanı sıra çocukları ile anne ve babasına da aylık bağlanacaktır” diye konuştu.

Bütün şehit yetimlerine iş hakkı verileceğini, şehit ve gazi çocuklarının anne veya baba mesleğine doğrudan girişi sağlanacağını ifade eden Emin Çınar, şöyle konuştu: “Bütün Şehit yetimlerine iş hakkı verilecek, Gazilerin, şehit ailelerinin ve malûllerin öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları sağlanacaktır. Şehit ve Gazi çocuklarının, anne veya babalarının mesleklerini icra etmek istemeleri halinde, gerekli şartları taşıyanların bu mesleklere sınavsız doğrudan intisabı sağlanacaktır. Şehit ve Gazi çocuklarının her kademedeki eğitim harcamalarının devlet tarafından karşılanması ve yükseköğretime girişlerinde kendilerine kontenjan ayrılması temin edilecektir”

Ziyaretlerinde Emin Çınar’a eşlik eden MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ise, şunları söyledi: “Bugün ziyarette bulunduğumuz derneklerimizde ülkemizin, birlik ve kardeşlik hukukunun hangi bedeller karşılığında sağlandığına şahitlik ettik. Rabbim tüm şehitlerimizi nur içinde yatırsın. Umarız şehitlerimizin mirası üzerinden açılım politikalarını yürütenler de şehitlerimizi daha fazla incitmeden bu hatadan biran önce dönerler”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)