Çınar'dan Muhtarlara Özlük Hakkı Vaadi

MHP, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, vaatleri hakkında bilgiler verdi.

  • 340
Çınar'dan Muhtarlara Özlük Hakkı Vaadi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, muhtarların il genel ve belediye meclislerinde temsili sağlanacağını belirterek, ihtiyar heyeti üyelerine de her ay 150 lira huzur hakkı verileceğini söyledi.

MHP Kastamonu Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Emin Çınar, diğer Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu, MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtçu ve Ülkü Ocakları Başkanı Resul Köprülü ile birlikte Merkez Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi.

MHP İl Başkanlığı tarafından Uğurlu Konaklarında düzenlenen programda, muhtarların sorunlarını dinleyen MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, muhtarların il genel ve belediye meclislerinde temsili sağlanacağını belirterek, İl genel ve belediye meclis üyelerinin sosyal güvenceye kavuşturulacağını söyledi.

Köy odası ve mahalle muhtarlıkları hizmet bürolarının ilgili il özel idareleri ve belediyeler tarafından yaptırılması ve zaruri giderlerinin karşılanmasının sağlanacağını söyleyen Emin Çınar, “Muhtarların belediye toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları ve muhtarların İl Genel ve Belediye Meclislerinde temsil edilmeleri için yasal düzenleme yapılacaktır” dedi.

İl genel meclisi üyeleri ve büyükşehir belediye meclisi üyelerinin sosyal güvenceye kavuşturularak, aldıkları huzur haklarının iyileştirileceğini belirten Emin Çınar, “Hizmet yönünden yerel yönetimin federasyon ve benzeri bölgesel yönetimlere dönüştürülmesine izin verilmeyeceğiz. Bazı kamu hizmetlerinin; erişimini kolaylaştırmak, kalitesini ve etkinliğini artırmak suretiyle yerel düzeyde vatandaşa sunumu esas olacak, bu amaçla yerel yönetimlerin hizmet kapasitesi artıracağız. Hizmetin vatandaşa daha yakın ve hızlı ulaştırılmasını amaçlayan hizmet yönünden yerinden yönetim yapısının, siyasi yerinden yönetime dönüştürülmesine hizmet edecek hiçbir düzenleme ve çabaya fırsat vermeyerek, Bazı belediyelerin fiili durum yaratarak yasaları çiğnemesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

“BELDE VE KÖY MÜLKİ İDARE TEMSİLCİLİĞİ OLUŞTURULUP, VASIFLI PERSONEL ALIMI YAPILACAK”

Belde ve köy mülki idare temsilciliklerinin oluşturulacağını aktaran Emin Çınar, şöyle devam etti: “Belde ve köylerde, üretim yapısı ve potansiyeli dikkate alınarak tarım, hayvancılık, sağlık, turizm, orman, maden ve diğer alanlarda kamu görevlileri görevlendirilecektir. Görevlendirilenlerden kıdem, liyakat ve benzeri hususlara göre belirlenecek birisi belde ve köy mülki idare temsilcisi olacaktır. Köy ve mahalle muhtarlarının maaşları, yerleşim biriminin idari yapısı ve nüfusu gibi kriterler dikkate alınmak suretiyle en az asgari ücret kadar olmak üzere kademeli olarak yükseltilecek, Köy ve mahalle ihtiyar heyeti üyelerine her ay 150 lira huzur hakkı ödenecektir”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)