Cinayeti İşlediğini İtiraf Etti

Mahkeme salonunda eşi ve eşinin sevgilisini öldürdüğünü itiraf etti.

  • 1754
Cinayeti İşlediğini İtiraf Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya ilçesi Ortalıca beldesinde ikamet eden çoban bir kadının iddialara göre, 13 Haziran günü Çorum’un Kargı ilçesi Pelitcik köyü ormanlık alanında bulduğu, biri kadın iki kişinin silahla öldürülmesi ile ilgili tutuklu bulunan 5 zanlının yargılanmasına başlandı.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya Özlem A. ve Murat Y.'i öldürdükleri iddiasıyla haklarında 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen tutuklu sanıklar Süleyman A, Sedat A., Alpay K., Turan A., Deniz D. ile avukatları katıldı.

Mahkemede savunmasını yapan Özlem A.’nın eşi Süleyman A., öldürülenlerden birinin eşi, diğerinin de eşinin sevgilisi Murat Y. olduğunu ifade ederek, cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti.

İşlediği suç nedeniyle mahkeme heyetinden özür dileyerek savunmasına başlayan Süleyman A., kendisinde kekemelik olduğu için rahat konuşamadığını belirterek savunmasını yazılı olarak verdi.

Daha önce emniyette ve savcılıkta verdiği ifadeleri kabul etmeyen Süleyman A., “O zaman psikolojim bozuk olduğu için öyle savunma verdim. Şu an verdiğim ifadeler doğrudur. Eşimle mutlu bir evliliğimiz vardı. Onu çok seviyordum. Onun için kendi ailemi karşıma aldım. Ne istediyse yaptım ancak gözü hep yükseklerdeydi. İki yaşındaki çocuğumuzu bırakıp ortadan kayboldu. Sonra Murat Y. isimli bir kişinin yanına Samsun'a kaçtığını öğrendim. Yılmaz ile bir yıldır görüştüğünü öğrendim” dedi.

Olayı öğrendikten sonra eşinin kardeşi Turan A. ile görüştüğünü, daha sonra eşinin diğer kardeşi Mevlüt A. ile Samsun'a gittiğinde konuştuğunu ifade eden Ağar, "Görüşme sırasında eşimin yanında tanımadığım, daha sonra Murat Y. olduğunu öğrendiğim birisini gördüm. Eşimle tartıştım, boşanmak istediğini söyledi. Tartışmanın büyümesi üzerine Murat Y. üzerime yürüdü. Kendimi kaybettim ve cinnet getirdim. Sonra da olanlar oldu. Cinayetleri ben işledim" şeklinde konuştu.

Alpay K. ise, ifadesi sırasında mahkeme başkanının açıklamalarının önceki savunmalarıyla çelişkili olduğunu belirtmesi üzerine sanık avukatı, "müvekkilinin B12 vitamini eksikliği yaşadığını, bunun da unutkanlık oluşturduğunu, bununla ilgili rapor da sunabileceğini" belirtti.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, Deniz D.’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasına, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.