Çocuk Bakımevi ve Oyuncak Kütüphanesi çalışmalarında sona doğru

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, yapım çalışmalarının hızla devam ettiği çocuk bakımevi ve oyuncak kütüphanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

  • 2174
Çocuk Bakımevi ve Oyuncak Kütüphanesi çalışmalarında sona doğru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzeykent Mahallesi’nde yapım çalışmalarının sürdüğü ve inşaat tamamlanma seviyesinin yüzde 80’e ulaştığı Kuzeykent Çocuk Bakımevi ve Oyuncak Kütüphanesi’nde çalışmaları inceleyen Vidinlioğlu; “Projemizin kısa zaman önce temel atma törenini gerçekleştirmiştik. Bu projemizin ne kadar değerli bir proje olduğunu o zaman da ifade etmiştim. Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. ile ortaklaşa bir çalışma neticesinde hayata geçirdiğimiz bu projemiz maddi boyutundan daha öte manevi değeri ile ilimizin göz bebeğidir. Çünkü söz konusu olan bizim çocuklarımızdır. Çocuklarımız da bizim geleceğe umutla bakan gözlerimizdir. Bu noktada böyle bir yatırımda desteklerini esirgemeyen Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş.’ye, Sayın Haluk Yıldız’a, Sayın Yahya Kiğılı’ya ve Sayın Enüs Koç’a bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.

“BİTKİ YETİŞTİRME ALANLARI, HAYVANAT BAHÇESİ, OYUNCAK KÜTÜPHANESİ”

İnşaat seviyesinin yüzde 80’e ulaştığını da sözlerinde belirten Vidinlioğlu; “Burası oyun grupları, mini bitki yetiştirme alanları, mini hayvanat bahçesi, trafik eğitim parkuru ve serbest zaman alanlarını kapsayan 1350 metrekarelik bahçe ve 1298 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Kapalı alanda ise 6 adet sınıf ve oyun salonu, 6 adet uyku salonu, yemekhane, mutfak, personel-yönetici birimleri, etkinlik salonu ve çok amaçlı salonun yer alacak ve toplam 120 öğrenci kapasitesine sahip olacak.

Oyuncak kütüphanemizin sağlayacağı katkılardan daha önce bahsetmiştim. Hem ekonomik olarak ailelerin yükünü alacak hem de imkanı olmayanlar buradan kitap ödünç alır gibi oyuncak alarak onları kullanabilecekler. Aynı zamanda burada birlikte oynama ve paylaşma alışkanlıklarını da edinecekler. Bunun yanında burada oluşturacağımız mini bitki yetiştirme alanları ve mini hayvanat bahçesi de çocuklarımız için oldukça değerli birer eğitim adımları olacak. Çocuklarımız üretmenin önemini kavrayacak ve bunun mutluluğunu yaşayacak, hayvan sevgisi ile büyüyecekler burada. Projemiz dediğimiz gibi yüzde 80 seviyesine geldi. İnşallah kısa zaman zarfında bitecek. Böylelikle çocuklarımız bu özel ve donanımlı eğitim yuvalarına inşallah salgın sürecini de atlatmış bir şekilde kavuşacaklar. Ben emeği geçen, destek veren herkese bir kere daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.