'Çözümün ve umudun adresiyiz'

Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, 'Çözümün ve umudun adresiyiz.' dedi.

  • 1506
'Çözümün ve umudun adresiyiz'

Memur-Sen olarak, kamu görevlileri sendikacılığına toplu sözleşme hakkını kazandırdığımız gibi, 4688 sayılı Kanun’da değişiklik yapılmasını da sağlayarak toplu sözleşmenin kapsamının genişletildiği, tutanak düzenine geçildiği, sürenin artırıldığı, Hakem Heyeti aritmetiğinin düzeltildiği, örgütlenme özgürlüğünün genişlediği, işçilerde olduğu gibi memurlara da grev hakkının temin edildiği, yasadaki çarpıklığın düzeldiği, masadaki adaletsizliğin giderildiği, dayanışma aidatının geldiği zemini temin edecek olan da yine biziz." dedi.

"Ekonomik istikrar sağlanmalı, sabit gelirliler, kamu görevlileri enflasyona karşı korunmalıdır"

2022 yılının sonuna yaklaşıldığı şu günlerde en çok merak edilen konular arasında yer alan memur maaşlarına yapılacak olan zam oranlarına dair beklentilerini paylaşan Sancaktaroğlu, pandemiyle başlayan ekonomik krizin, dünyanın farklı yerlerinde yaşanan savaşlarla daha da derinleştiğini, bütün dünyada enflasyonun arttığını, alım gücünün düştüğünü dile getirdi.

Sancaktaroğlu, "Kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi gerekiyor. Ev kiraları ateş pahası. En ufak artışa eş değer zamlar geliyor. Hatta ücret artışı haberi bile zamma gerekçe oluyor. Piyasa kontrol altına alınmalı, haksız kazancın, tekelleşmenin önüne geçilmeli, ekonomik istikrar sağlanmalı, sabit gelirliler, kamu görevlileri enflasyona karşı korunmalıdır. Biz önceden söyledik, bugün yine söylüyoruz. Memur için en iyi zam, düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır. Alım gücünün korunmadığı hiçbir zam, zam değildir. Bu enflasyonist ortamda altı ayda bir yapılan artışlar, üzerinden üç ay geçmeden eriyor. Biz bunu önlemenin formülünü daha önce de açıkladık. Dedik ki, eşel mobil sistemine geçilmeli, Ocak ayında toplu sözleşmeden kaynaklı maaş zammı ve enflasyon farkı ödemesine ek olarak refah payı artışı gerçekleştirilmeli, gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, kaşıkla verilen de kepçeyle alınmamalıdır." diye konuştu.

Haberin Başına Dön
1
2