Cuma Pazarı yeni yerine taşındı

Cuma Pazarı bu hafta yeni yerinde kurulacak.

  • 1672
Cuma Pazarı yeni yerine taşındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi yıllardır Saraçlar Mahallesi Bayındır Sokak (Gazi Stadyumu arkası) üzerinde kurulan Cuma Pazarı’nın yerini değiştirdi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın yaklaşık bir buçuk yıl önce başlatmış olduğu yeni alan çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte; Bayındır Sokak’ta 1600 metre kare alan üzerine kurulan Cuma Pazarı eski alanından alınarak 2 bin 450 metrekare yerleşkesi bulunan Saraçlar Mahallesi Adilbey Caddesi’ndeki (Siluet konutları arkası) yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak.

Yeni Pazar yerinin faaliyete geçmesiyle birlikte, pazarcıların, esnafın, alışveriş yapan vatandaşların ve eski alan üzerinde ikamet sahiplerinin yaşamış oldukları sıkıntılarda sona erecek.

Cuma Namazı’nın ardından gerçekleştirilecek törenle açılacak olan Cuma Pazarı’nda 23 manav, 21 tuhafiye ve 32 üretici tezgah açarak vatandaşlara hizmet verecek.

Kastamonu’nun haftanın her günü bir Pazarı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Her alanda esnaflarımızın en iyi şekilde hizmet verebileceği, vatandaşlarımızın ise gönül rahatlığıyla alışverişini gerçekleştirebildiği Pazar alanları oluşturmak istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız sürüyor. Cuma Pazarımızın yeni alanı ilimize, vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yeni Pazar alanının açılışı öncesinde ise alanda incelemelerde bulundu. Alan üzerine yapılması planlanan köprüyle ilgili ve Pazar alanıyla ilgili bilgiler aldı.