Cumhur Genç'ten Parkomat Açıklaması

Kastamonu Gençlik Platformu Başkanı Cumhur Genç, Kastamonu Belediyesinden kişisel talepte bulunduğu yönündeki açıklamalar karşısında ispatlanması durumunda özür dileyeceğini söyledi.

  • 674
Cumhur Genç'ten Parkomat Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU GENÇLİK PLATFORMU BAŞKANI CUMHUR GENÇ: “TALEPLERİMİN KİŞİSELLİĞİNİ İSPATLAYIN ÖZÜR DİLEYİM”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu Gençlik Platformu Başkanı Cumhur Genç, Kastamonu Belediyesinden kişisel talepte bulunduğu yönündeki açıklamalar karşısında ispatlanması durumunda özür dileyeceğini söyledi.

Cumhur Genç, ofisinde düzenlediği toplantıda Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın ‘kişisel menfaat peşinde’ şeklindeki açıklamalarına açıklık getirdi. Genç, geçtiğimiz günlerde bir radyo programında değerlendirmede bulunarak Türkiye’nin ve Kastamonu’nun eksiklikleri ile sorunlarına değindiğini belirterek, doğruyu elde edebilmek için fikirler sunduklarını ve kendi düşüncelerine yer verdiğini söyledi.
Bu kapsamda Kastamonu’da başta gelen otopark sorunu konusunda parkomat ücretlerinin yüksek olduğunu ele aldığını ifade eden Cumhur Genç, “Değerli yöneticilerimizin bu konudan doğan rahatsızlığı göremediklerini dile getirdik. Belki makamlarınıza şikayetler iletilmemiş olabilir, o sizin çalışma sisteminizdeki kopuklukla ilgili bir durumdur. Sahada çalışan emekçi arkadaşlarımıza biz sorduk ve tespitlerimizi yorumladık. Birde siz sorun. Ama Kastamonu halkının bu konuda mustarip olduğunu bilesiniz. Burada aklınıza takılan bir diğer durumda sanırım sahibi olduğum işletmem kaynaklı parkomatlara iyileştirme istememdir. Ben tüm esnaf arkadaşlarım ve meslektaşlarım adına da bu konuda Belediyemizde makamlardan taleplerde bulundum. Bu taleplerden bir tanesinin kişiselliğini ispatlayın sizden özür dileyim. Tek kişilik bir çözüm değil toplu bir çözüm anlayışından bahsediyoruz. Sonuçta biz bu şehrin esnafıyız. Ama şunu da bilesiniz ki, benim işletmemde bulunan araçlarımın park alanı var. Kişisel çıkarlarım uğruna bu güne kadar hiçbir talebim olmamıştır. Asıl soruna çözüm önerimi kaçırmış olmalısınız ki; Şehrimizde cadde kenarına yakın bölümlerde otopark çalışması yapılması ve ana caddede park yasağı uygulamasına gidilmesini tavsiye ettim. Bu sayede tüm caddenin trafik akışı sürekli halde açık tutulacak olup makul ücretlerle de yakın noktalardaki otopark sahibi esnafımızda eski canlılığını tekrardan kazanacaktır” dedi.

Kastamonu’da saygınlıklarını yaşantılarıyla kazandıklarını vurgulayan Genç, “Babamızdan makam ve mevki almadık. Hangi kişisel çıkarı sorguluyorsun Sayın Başkan? Çalışma ekibimizle yaptığımız tespitler neticesinde Kız Meslek Lisesinin güzergahında ki kaldırım çalışmasından önce ihtiyaç duyulan ilimiz sunta kavşağında yapılan üst geçit çalışmasının İl Özel İdare çıkışında iki araç üst geçitten, iki araç otogar mevkiinden gelirken İl Özel İdareden çıkış yapacak bir araçla birlikte beş aracın aynı anda yan yana gelmesinden kaynaklı hatalı bir proje uygulaması mevcuttur. Aynı bölgede tam çıkışta yer alan Halk Otobüsü durağında da cep bulunmamaktadır. Koordineli bir çalışma ile bu ve bunun gibi eksikleri tespit edip konulara kaza olmadan müdahale etmek mümkündür. Aynı güzergahta bulunan 500 metre kadar ötedeki durakta da cep bulunmamakta ve otobüsler yolda durarak trafiğe sorun teşkil etmektedir. Kişisel çıkarım olsa önce evimin kapısının önündeki kaldırımları düzelttirmenizi talep ederdim. Ama ben ve çalışma arkadaşlarımın tek bir gayesi var o da şehri daha hızlı bir şekilde analiz edip vatandaşlarımızın hak ettiği yaşam standartlarına ivedi bir şekilde ulaşmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Genç, şunları kaydetti: “Şehrimizin taşımacılığını tekelden kurtaracak ve birçok emekçi taksicimize de hak ettiği değeri kazandıracak “Dolmuş/Taksi” önerimi yineliyorum. Bu önerimi göz önünde bulundurarak şehrimizin ana yolları dizayn edilirse Kastamonu’muz toplu taşımacılık probleminin de üstesinden geleceği inancındayım. Belediyemiz personellerinin yerlerinin değiştirilmesi ve uygulanan yıldırma politikaları konusunda yorum yapmaktan ziyade konu ile ilgili teşekkürlerini ileten arkadaşlarımızın sesi olduğumun farkındayım ve olmaya da devam edeceğim”
Kişisel çıkar ve egoları noktasında siyaset ve hizmet yapanların tarihte görüldüğü gibi hep kaybetmeye mahkum insanlar olduğuna dikkat çeken Genç, şöyle devam etti: “Çamur at izi kalsın’ zihniyetinden ziyade ‘hatalarının önüne sessiz harf ekleyerek giden siyasi anlayışı gerekçelerle eleştiriyoruz’ Bu vesile ile ilimiz vatandaşlarının daha iyi hizmet alabilmesi noktasında bu tür eleştirilere ve fikirlere mevki ve makamlarında hazır olmalıdırlar. Tamamı saygı, sevgi ve hoşgörü içerisinde olan bu diyaloglar hepimizin rüyası Kastamonu’muzun daha güzel bir şekilde dizayn edilebilmesi hem fikrindedir. Bu konudaki duyarlılıklarımızı kişiselleştirmek isteyenler şunu iyi bilmelidirler ki; Şehrimizin makam ve mevkilerinde bulunan, halk tarafından seçilmiş veya devlet tarafından atanmış Başkan veya Müdürlerin kişilikleri ile ilgili hiçbir sorunum ve davam bulunmamaktadır. Benim tek bir davam var, o da Kastamonu’daki vatandaşlarımızın hak ettiği yaşam standardına kavuşmasıdır”