'Cumhur İttifakının zedelenmesi için her konuyu fırsat biliyor'

MHP Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar, CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in Cumhur İttifakının zedelenmesi noktasında her konuyu kendisine fırsat bildiğini söyledi.

  • 1988
'Cumhur İttifakının zedelenmesi için her konuyu fırsat biliyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saat Kulesi Kafeteryasında düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi hepinizin bildiği üzere 18 Mart’ta 13. Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirdi. Genel Merkez temsil noktasında MYK ve Yönetim kadroları da oluşturuldu. Genel Merkez ve çalışma heyetine bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz ve çalışmalarında başarılar diliyoruz. Yine önceki dönem Kastamonu’dan MYK Üyesi Sayın Tarık Ziya Çağılcı’ya da görev süresi içindeki yaptığı çalışmaları nedeniyle şükranlarımızı sunuyorum. Kurultay’da Kastamonu’yu temsilen MYK üyeliği görevine seçilen önceki dönem il başkanımız Sayın Yüksel Aydın’a da görevinde başarılar diliyorum. İnşallah birlikte, beraberce Kastamonu’da önümüzdeki seçimlere en iyi şekilde hazırlanıp, MHP adına en iyi şekilde temsil etme kararlılığımızı sürdüreceğiz. İdrak ettiğimiz Ramazan ayının bütün hemşehrilerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bugün itibariyle bir haftalık süreçte oruçlar tutuldu, Ramazan’ı beraberce en iyi şekilde idrak etmeyi Cenab-ı Allah hepimize nasip eylesin” dedi.

“MHP’li belediyelerde halkın memnuniyeti yüksek seviyede”

Mahalli İdareler Seçimlerinin iki yılını geride bıraktıklarını söyleyen Başkan Çınar, “İlerleyen zaman içerisinde belediye başkanımız yaptığı iki yıllık faaliyetleri sizlerle bir araya gelerek daha ayrıntılı bir şekilde gündeme getirecek ve yapılan çalışmaları sizlerle tekraren paylaşacaktır. Bu toplantımız vesilesiyle, Kastamonu halkının Milliyetçi Hareket Partisi’ne tevdi ettiği merkez dahil Tosya, Taşköprü, İhsangazi, Ağlı, Seydiler ve Çatalzeytin belediyelerimizde ciddi manada, halkın memnuniyetinin yüksek seviyede bizlere iletildiği bir çalışma ortamı nedeniyle tüm belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Zor ve güç dönem içinde bu çalışmaları ortaya koyan tüm arkadaşlarımızın da teşkilat olarak yanındayız” diye konuştu.

Çınar, şöyle devam etti: “Kış mevsiminde, daha karın ilk yağdığı günden itibaren Kastamonu aşkı içinde olmayan insanların çekememezlikle belediyemizi eleştirdiğine tanık olduk. Şu anda Kastamonu Belediyemizde hizmet veren geçmiş dönemin belki de üçte biri kadar personelle yerel hizmetlerimiz devam etmektedir. Allah’a şükür dış birimlerimiz gece gündüz demeden büyük bir özveriyle bu çalışmalarını sürdürüyorlar.”

“Yapılan haksız eleştirinin cevabını Kastamonu kamuoyu verecektir”

Kendilerine yapılan haksız eleştirinin cevabını Kastamonu kamuoyunun vereceğini söyleyen Başkan Çınar, “Bizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ortaya koydukları Cumhur İttifakının çerçevesi içinde siyasetimizi sürdürüyoruz. Bu noktada da AK Parti’nin sayın milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanı ve il genel meclisi başkanı ile olan diyaloglarımızda da ittifak ruhunu daha da güçlendirip, canlandırıp hizmetlerin ortaya konulması noktasında gayret içinde olacağız” diye konuştu.

“CHP’nin İl Başkanı mesnetsiz sözlerle şahsımı suçlayıp duruyor”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’nin eleştirilerine cevap veren Çınar, “Özellikle her konuyu kendi gündemine alan CHP’nin bir il başkanı var. Şahsım göreve geldiği günden bugüne kadar mesnetsiz ifadelerle şahsımı suçlamış, ama kendisine yönelik ifadem de bunların ispatını yaptığı an bu makamda bulunmayacağımı ifade etmeme rağmen bugüne kadar herhangi bir konuyu gündeme getirmemiştir. CHP il başkanını hepinizin yakinen tanıması gerekir. Biz Kastamonu’nun manevi ikliminden feyiz almış ve buna göre siyaseti yürüten kişileriz. Genel Merkezimiz şahsımıza ne kadar süre verir belli olmaz. Görevimizi yaparız, görevimiz sonrasında da yine partimiz içindeki o mücadelemizi sürdürürüz. Cumhur ittifakının zedelenmesi noktasında her konuyu kendisine fırsat bilen CHP il başkanı, bizlerin basın huzurunda açıklama yapmadığımızı, suskun davrandığımızı, bir şeyleri kapatmak istediğimiz gibi mesnetsiz suçlamalar yöneltmektedir. Şunu çok iyi bilmelidir ki MHP yapmış olduğu hizmetleri milletinden alıp, milletine veren bir siyasi partidir. Emelleri farklı olan, bölücü örgüte destek çıkan siyaset işbirlikçileri ile asla yan yana oturmamış, asla bir masanın etrafında birleşmemiştir. Hiçbir arkadaşımız gerek sosyal medyada, gerekse açıklamasında PKK’ya destek veren siyasi uzantı HDP’nin destekçisi olan ifadelerle kendisini addettirmemiştir. CHP il başkanı bölücü örgüte destek çıkmak, bölücü örgüt propagandası yapmak suçuyla hakkında kesinleşmiş yargı kararı olan Kocaeli HDP milletvekilinin sosyal medyadan savunuculuğunu yapan il başkanı için MHP’nin herhangi bir yerde oturup konuşacağı bir konu kalmamıştır. Onun için o kendisine bir yol haritası çizmiştir, bu yol haritasında beraber yapacakları siyasette kendileri için yakışanı yapıyorlar.”

Çınar, şöyle devam etti: “Kastamonu Belediye Başkanımız Sayın Galip Vidinlioğlu göreve geldiğinde malum şahsiyetle alakalı, geçmiş dönemde göreve alınan ve daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olan şahsiyetle alakalı belediye başkanımız ilk göreve geldiğinde kendisini eski görev yerine iade etmiştir. Bu konu artık yargıdadır. Kimse bilmeden, arkasında bilgi belgeye dayanmadan ifade kullanmasın. Süreç yargının önündedir. Yargı, Kastamonu Belediyemizden yapılması gereken bir çalışma, arşiv talep ettiği noktada da kapılar ardına kadar açıktır.”