'Cumhurbaşkanı adayımızla seçime gireceğiz'

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, 'Cumhurbaşkanı adayımızla seçime gireceğiz.' dedi.

  • 2929
'Cumhurbaşkanı adayımızla seçime gireceğiz'

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanlığı binasında İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy tarafından gündeme dair basın açıklaması yapıldı.

Türkiye'nin uzun bir süreden sonra tekrar terör olayına maruz kaldığını belirten İl Başkanı Mustafa Başesgiolu, “Dün İstanbul İstiklal caddesinde gerçekleşen olaydan dolayı hepimiz üzüntülüyüz. Türkiye çok uzun aradan sonra yine bir terör olayına maruz kaldı. Orada hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Terörün her türlüsünü kınıyoruz. Terör insanlık suçudur. Kastamonu'dan sesleniyoruz.” dedi.

“Ne Cumhur Ne Millet Tek Yol Memleket”

Seçim atmosferine yaklaştıklarını belirten Başesgioğlu, “Kastamonu siyasetini yakından takip ediyoruz. Seçim atmosferine artık yaklaştık. Sert bir siyaset dilini kesinlikle reddediyoruz. Tertemiz bir dil için biz yola çıktık. Bunu daha önce de ifade ettik. Memleket Partisi olarak 'Ne Cumhur Ne Millet Tek Yol Memleket' sloganımızla yola çıktık. Memleket sevdalısı herkese kapımızı sonuna kadar açıp daha önce hangi partiye oy verirse versin, yeter ki Atatürk'le sorunu olmasın, terörü reddetsin, kadına şiddeti reddetsin, partiden beslenmeyi, rantı reddetsin, doğayı sevsin, bizim şartımız bunlar. Bu şartlarımıza uyan herkesin Memleket Partisinde başımızın üzerinde yeri var.” diye konuştu.

“Nefes Hastanesi konusu acil çözülmeli”

Başesgioğlu, “Nefes Hastanesi, Kastamonu'yu yakından ilgilendiren son günlerde gündemde olan bir konu. Dördüncü ayda il başkanı olarak ilk ben dile getirdim. Bu kadar yatırım yaptırdınız, bu insanlara milyonlarca para harcattınız. Onbirinci aya geldik hiçbir gelişme yok. Sosyal Güvenlik Kurumuyla anlaşma yapamadıkları için reçete dahi yazamıyorlar, istirahat veremiyorlar. Hukuki süreci kazandıkları halde Sosyal Güvenlik Bakanlığı hastane ile bu sözleşmeyi yapmıyor. Kastamonu'ya yatırım gelmiyor diyorlar. Yatırım yapmış insanlar, hem de en önemli konuda neden buna yardımcı olmuyorlar. Orada 150 personel 25 tane çok değerli doktor hizmet ediyor. Kastamonu'nun çok önemli bir ihtiyacı bu. Bu konuda da bütün siyasilerden bütün Kastamonu'nun sivil toplum kuruluşlarından İstanbul olsun, Ankara olsun. Bu konuyu mutlaka çözmemiz lazım. Gerçekten acil bir konu.” şeklinde konuştu.

“Her türlü teröre karşıyız”

Türkiye'de dün yaşanan terör saldırısı nedeniyle üzgün olduklarını belirten Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, “6 vatandaşımızı kaybettik. 81 tane vatandaşımız yaralı. Suriye uyruklu bir teröristten bahsediliyor. Bu da şunu gösteriyor, terörün ulusu, menşei olmaz. Terörist teröristtir her türlüsüne karşıyız.” dedi.

“Yeniden başlangıca ihtiyaç var”

Milletvekili Aksoy, “Bugün geldiğimiz noktada Cumhur ittifakı kabul edilemez, ekonomi berbat, şehit gelmeyecek dediler gelmeye devam ediyor. Daha acısı sınırlar yol geçen hanı gibi oldu. Teröristler Suriye'den elini kolunu sallayarak geçiyor. Afganistan'dan gelebiliyor. Yeniden başlangıca ihtiyaç var. Üniter devletin ilk kuruluş ayarlarına döneceğiz. Kimlik ve mezhep siyaseti olmayacak, terörün her türlüsüne karşı olacağız ve Atatürk'ün yolunda devam edeceğiz. Memleket Partisini bunun için kurduk. Tünelin sonundaki ışık Memleket Partisidir. Türk Milleti için memleket partisi olarak adayımızı göstereceğiz.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanı adayımızla seçime gireceğiz”

Aksoy, “Biz, hiçbir yerden değil Ankara'dan yönetilen Cumhurbaşkanı istiyoruz. Bunun için Memleket Partisinin adayını üyeler seçecek. Herkes Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Genel Başkanımız da Cumhurbaşkanı adayı. Dolayısıyla parti olarak kendi Cumhurbaşkanı adayımızla seçime gireceğiz.” şeklinde konuştu.

“Ülkenin parası değerliyse ülke güçlüdür”

Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, “Bir ülkenin parası değerliyse ülke güçlüdür, para değer kaybediyorsa ülke zayıflamış demektir. Memleket Partisi olarak körü körüne uyur gibi gözleri kapayıp değil, doğru yapılan işleri destekleyeceğiz. Azerbaycan politikalarını Memleket Partisi iktidara geldiği zaman dört kat beş kat daha fazla destekleyeceğiz. Mavi vatan vazgeçilmezimizdir. Suriye ve Irak politikaları teskeresine evet dedik. Asker orada dursun giden askeri çekmeyeceğiz ama orada sınırlar yeniden oluşuyor. Metod Suriyelileri bu ülkeye getirmek değil, yaşanabilir bir şartlarla kendi ülkelerine onları göndermek, yerleştirmek. Bu politika yanlış, yeteri kadar ekonomik ve güvenlik yükümüzü arttırıyor. Kuzey Irak ve Suriye politikalarının yeniden gözden geçirilmesi lazım.” diye konuştu.

Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy şöyle devam etti:

“Memleket Partisi olarak biz TOGG'a karşı değiliz, TOGG inşallah geliştirilebilir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, çeşitli devrimleri yaparken kıyafet devriminin en önemli simgesi olan şapkayı Kastamonu'da giymiştir. Vatanını, milletini seven Kastamonu halkının destekleyeceğini bildiği için şapka devrimini burada yapmıştır.

Ekonomi için tarımı kalkındırmamız gerekiyor. Bunun içinde yüz maddelik bir tarım politikası yazdık. Türkiye 783 bin kilometre toprakla tarım ülkesi. Tarımı, hayvancılığı geliştireceğiz. Üretim yapacağız ve işi ehline bırakacağız. Merkez Bankasına liyakatli adamları koyacağız, ekonominin gereklerini onlar yapacak.”

Basın toplantısına, Genel Başkan Yardımcısı Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Parti Meclis Üyesi Merve Seval Aydemir, Kastamonu İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, Karabük İl Başkanı Muharrem Ünsal, Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Gürkan, Zile İlçe Başkanı Şafak Aydemir, Araç İlçe Başkanı Erdal Mermerci, Kastamonu İl Başkan Yardımcısı Adil Ünaldı, Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Niyazi Yıldırım ve parti üyeleri katıldı.

'Cumhurbaşkanı adayımızla seçime gireceğiz'
'Cumhurbaşkanı adayımızla seçime gireceğiz'
'Cumhurbaşkanı adayımızla seçime gireceğiz'
'Cumhurbaşkanı adayımızla seçime gireceğiz'