Cumhurbaşkanı'nın Hayatı Canlandırılacak

Tosya Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan "Başkan" isimli tiyatro oyunu 20 Şubat 2016 Cumartesi günü Kastamonu'nun Tosya ilçesinde sahnelenecek.

  • 481
Cumhurbaşkanı'nın Hayatı Canlandırılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlere sosyal aktiviteler sağlamak ve oyunculuk eğitimi vermek amacıyla kurulan Tosya Tiyatro Kulübü Derneği tarafından, Tosya Halk Eğitim Merkezi ve Tosya Halk Kütüphanesi ile yapılan protokol çerçevesinde geçtiğimiz Aralık ayında tiyatro kursu açılmıştı. Tosyalı gençlerin tiyatro kursuna ilgisi yoğundu. Kastamonu ilçelerinde ilk defa Tosya'da açılan tiyatro kursunu fırsat bilen gençler kayıt yaptırarak kursun açılmasını bekledi. Dernek yönetimi tarafından tiyatro hocası Mehmet Bakar ile anlaşılarak geçtiğimiz Aralık başında tiyatro kursu start aldı.

Kursun başlamasıyla birlikte fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen kursiyerler tiyatro eğitimi alırken oyun hazırlıklarına başladı. Tosya'da ilk olan tiyatro kursunda eğitim alan kursiyerler ve dernek yönetimi farklı bir oyun ile izleyicilerin karşısına çıkma planları yaptı.

Dernek yönetimi tarafından hazırlanan proje kapsamında 30 kişilik oyuncu ekibi, kurs hocası Mehmet Bakar tarafından yazılan ve yönetilen "Başkan" isimli oyun için çalışmalara başladı. Eğitim ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatının canlandırıldığı "Başkan" isimli tiyatro oyunu için çalışmaları aralıksız sürdürerek kısa sürede oyun hazırlıklarını tamamlayan ekip kararlaştırılan 20 Şubat 2016 tarihinde oyunu sahneleyecek.

Oyun hakkında açıklama yapan Tosya Tiyatro Kulübü Derneği Başkanı Ahmet Çataloğlu; "Gençlere tiyatro eğitimi vermek ve sosyal aktivite sağlamak için tiyatro kursunu açtık. Derneğimizi kurarken hep farklı olmalıyız diye düşündük. Arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda bir ilki yapalım istedik, beyaz perdeye aktarılan Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatını dernek olarak tiyatroda canlandıralım istedik.

Hocamız Mehmet Bakar tarafından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı'ndan başlayarak hayatını anlatan "Başkan" isimli tiyatro oyunu yazıldı. Tiyatro eğitimine devam eden kursiyerlerimiz oyunun yazılmasının ardından oyun çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz Cumartesi günü "Başkan" isimli oyunumuzun son provasını yapan ekimizin hazır olduğunu söylemesinin ardından dernek yönetimi olarak oyunun sahneleneceği tarihi 20 Şubat 2016 Cumartesi günü olarak kararlaştırdık. Tosya Müftülük salonunda saat 19.00'da ücretsiz olarak sahneleyeceğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatının canlandırılacağı "Başkan" isimli tiyatro oyununa tüm halkımızı bekliyoruz" diye konuştu.

SEDAT AĞACIKOĞLU (İHA)