Daday Kutlama Programı Belli Oldu

Daday'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve At Yarışları başlıyor.

  • 707
Daday Kutlama Programı Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mustafa Kemal Atatürk'ün Daday'ı ziyaretlerinin 90. yıl dönümü kutlamaları programı belli oldu.

Kastamonu'nun Daday İlçesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Daday'ı ziyaretlerinin 90. yıl dönümü kutlamaları programı belli oldu. Bu yıl her senekinden değişik olan ve 2 gün sürecek olan kutlamaların adı Daday Belediyesi ve İksir Resort Town işbirliği sonucu'' Daday Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı 90. Yıl Kutlamaları ve İksir Hasat Şenliği Programı'' olarak değiştirildi. Programın detaylarını konuşmak ve karara bağlamak üzere Kutlama Komitesi Başkanı Kaymakam Vekili Aziz Kayabaşı, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ve İksir Resort Town Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın İksir toplantı düzenlendi. Toplantı sonucunda program şöyle şekillendi. Programın ilk bölümü 29 Ağustos Cumartesi günü sabah 09:00 da yapılacak olan köy kahvesi mizanseninin, hasat aletlerinin ve yöresel ürünlerin satıldığı pazar yerinin açılışı ile başlayacak. Ardından saat 10: 30 da kızılçık, aluç, ve ahlat toplamak için Ballıdağ'a hareket edilecek. 

Ballıdağ da çuval yarışı, ip germe gibi yarışmalar yapılacak.Saat 13: 30 da Davul zurna ekipleri ve Halk oyunu ekipleri gösterilerini sunacak. Saat 14:30 da Ballıdağ dan toplanan ürünlerle marmelat yapımı, turşu yapımı ve yemek yapma yarışı yapılacak. Saat 17:00 da Harman Kaldırması ve başakların samandan ayrılması ve saat 18:30 da El sanatlarının tanıtımı ile şenliğin ilk bölümü sona erecek. 30 Ağustos Pazar günü ise resmi tören sabah 10:00 da başlayacak. Ardından İksir Resort Town da 11:00 da ''Doğanın Hediyeleri'' konulu panel düzenlenecek. Saat 12:00 da bisiklet yarışmasının ardından, saat 13:30 da Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ve beraberindeki protokol üyelerinin Kıyık mevkiinde atlılar tarafından karşılanması ile devam edecek.

Kelebek Çayırına kadar atlı grupların eşliğinde gelen Vali Günaydın ve beraberindeki protokol üyelerinin yerlerini almasından sonra, saygı duruşu ve istiklal Marşı okunacak. Kaymakam Vekili Aziz Kayabaşı ve Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, açılış konuşmasını yapacaklar. Saatler 14: 30'u gösterdiğinde ise Minik tay, büyük taş, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı, baş koşu, arap safkan, dörtnal koşusu ve İngiliz safkan dörtnal koşusu at yarışları yapılacak. Son günlerde yaşanan terör olaylarından dolayı halk konseri, davul zurna ve halk oyunu gösterileri iptal edilirken kutlama programı akşam saatlerinde yapılacak fener alayı ve havai fişek gösterisi ile son bulacak. 

SERKAN YILMAZ (İHA)