Daday Kutlama Programları İptal Edilldi

Daday/da her sene yapılan ve geleneksel hale gelen 30 Ağustos Zafer At Yarışları iptal edildi.

  • 477
Daday Kutlama Programları İptal Edilldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Daday ilçesinde her sene yapılan ve artık geleneksel hale gelen 30 Ağustos Zafer At Yarışları iptal edildi.

Daha önce son günlerde artan terör olayları sonrasında halk konseri, davul zurna ve halk oyunu gösterilerinin ardından at yarışları da iptal oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla valiliklere gönderilen ve yayımlanan 30 Ağustos genelgesinde bayram boyunca şenlik, konser ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması istendi.

Genelgede "Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür" ifadesi yer aldı. Genelgenin ardından 1988 yılında dönemin Belediye Başkanı Nedim Bıyıklı tarafından başlatılan ve o yıldan bu tarafa aralıksız devam eden Zafer At yarışları ilk kez iptal edildi. Diğer taraftan bu yıl ilk kez İksir Resort Town tarafından düzenlenecek olan 'İksir Hasat Şenliği'nin ise yapılacağı bildirildi.

SERKAN YILMAZ (İHA)