Davutoğlu: 'Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'a Tavsiyem...'

Muhalefeti eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'a tavsiyem genel merkezlerini haritayla döşesinler" dedi.

  • 281
Davutoğlu: 'Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'a Tavsiyem...'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a seslenerek, oy aldıkları ve almadıkları yerlerin haritalarına bakarak ders almaları çağrısında bulundu.

Davutoğlu, dağları teröristlerden temizlemek için mücadele eden askerlerin, komutanlarının, 'artık nöbet değişimi vakti geldi' dediklerinde, telsizden gelen cevabın 'Hedeflediğimiz tepelere bayrağımızı dikmeden kimse bizi geri çağıramaz' olduğunu ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde 105'incisi düzenlenen 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. İl Başkanlarına seslenen Davutoğlu, "Türk siyasetine altın sayfa yazmaya hazırlanan dava neferleri sizler milletimizin irfanını, hikmetini, ahlakını temsil ediyorsunuz. Sizler Anadolu'da yükselen meşalenin geçmiş ve geleceğini temsil ediyorsunuz. Yolumuz uzun, Allah yardımcımız olsun. Allah bizi milletimize, insanlığa mahcup etmesin. 1 Kasım'da milletimiz bize bir kez daha inandı ve bu kutsal emaneti bizlere ve sizlere emanet etti. 1 Kasım seçimi AK Parti için parlak bir zaferle neticelendi. Bu sonuç, siyasi tarihimiz için de muhtemel sadece AK Parti'ye nasip olacak bir zaferdir. Bu davaya, güç ve emek veren AK Parti'nin her neferiyle gurur duyuyorum. Ben, bu asil partinin Genel Başkanı olarak en küçük mahalledeki sandık müşahidi ile aynı onuru taşıyorum, onun hizmetiyle kendi hizmetim arasında hiçbir fark görmüyorum. Her birinize gönülden gayretleriniz için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "7 Haziran'dan sonra birileri oturdukları yerden, sırça saraylardan 'AK Parti bitiyor' dediler Onlara karşı milletimiz en büyük cevabı verdi. Biz, başardık çünkü biz daima milletimize gönül verdik. Milletimizin verdiği mesaja kulaklarımızı tıkamadan kollarımızı sıvadık. 7 Haziran'da milletimiz bir mesaj verdik, hiç tereddüt etmeden mesajı aldık ve yol haritamızı belirledik. Biz, milletin verdiği mesajı daima doğru algılamaya koyulduk" diye konuştu.

Bu süreçte elini taşın altına koyanla koymayanın ayen beyan ortaya çıktığını anlatan Davutoğlu, "Biz, milletimiz ne derse biz onu yaparız. Biz, milletimiz için ne söz verdiysek onu yaparız" dedi.

Kimi odakların devreye girmekte gecikmediğini anlatan Davutoğlu, "Farklı terör odakları sanki bir yerden düğmeye basılmış gibi eşzamanlı operasyona başladılar. Bu çakalların, değişik odaklarla beslenen kirli emellerle biraraya gelen çevrelerin hep beraber saldırı gerçekleştirdiklerine şahit olduk. Biz, bu terör odaklarına gereken cevabı verdik. AK Parti görevde olduğu sürece gereğini yapma konusunda bir saniye dahi gecikme göstermez. AK Parti, kısa vadeli hesapların peşinde koşmaz" diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Suruç ve Ceylanpınar'daki saldırılar sonrası 'Huzur ve Demokrasi' operasyonunun başlatıldığını ve bu operasyonların aynı kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Davutoğlu, "Bu ülkede terörün kökü kazınıncaya, ovaları, dağları, mezraları terörden temizleninceye kadar da bu mücadelemiz sürecek" dedi.

'Devleti yönetenler, 1 Kasım seçimleri için terörle mücadeleyi başlattı' gibi spekülasyonların olduğuna işaret eden Davutoğlu, 1 Kasım sonrası yapılan güvenlik toplantısında bütün güvenlik birimlerine 'Türkiye'nin dağları temizleninceye kadar bu mücadele devam edecek' talimatını verdiğini ifade etti.

Davutoğlu, dağları teröristlerden temizlemek için mücadele eden askerlerin, komutanlarının, 'artık nöbet değişimi vakti geldi' dediklerinde telsizden gelen cevabın 'Hedeflediğimiz tepelere bayrağımızı dikmeden kimse bizi geri çağıramaz' olduğunu ifade etti.

"BİRİLERİ SEÇİM HÜKÜMETİNDE GÖREV ALMAYI BİLE KABUL ETMEDİLER"

Başbakan Davutoğlu, "O kahramanlar o dağlarda, o zor şartlarda mayınla döşenmiş engelleri aşarken birileri seçim hükümetinde görev almayı bile kabul etmediler ama biz bu milletin evlatlarıyla birlikte her türlü siyasi kararı aldık. Kim bizimle beraber diye düşünmedenn herkes terketse, her an AK parti olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Muhalefet partileri adeta terör örgütünün tezlerini savunarak bizi suçladılar. Sadece bizi değil, canları pahasına terörle mücadeleyi yürüten askerimizi polisimizi de itham ettiler" diye konuştu.

AK Parti'nin iyi günde kötü günde, Türkiye'yi yönetme gücüne sahip olduğu ortaya çıktığını anlatan Davutoğlu, "7 Haziran'dan 1 Kasım'a geçen süre bir kere daha gösterdi ki Türkiye'nin siyasi geleceğinin yegane temeli AK Parti'dir, AK Parti olacaktır. 1 Kasım'da hedefimizi belirleyerek milletimizin karşısına çıktık. Bu başarıda her bir arkadaşımın büyük emeği var. Bu destanı sizler yazdınız ,sizlerin şahsınızda bütün teşkilatımızı, yerel yönetimimizi ,kadın kollarımızı selamlıyor, hepsini bağrıma basıp alınlarından öpüyorum" dedi.

Önceki seçimlerde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de AK Parti'nin Türkiye'nin her yerinde oylarını artırdıklarını anlatan Davutoğlu, "Türkiye'nin her ilinde, her bölgesinde oylarımızı artırdık. AK Parti olarak, 1 Kasım seçimlerinde, oyların yüzde 49.5'ini alarak, Türkiye genelinde 317 milletvekili çıkardık. 7 Haziran seçimlerine göre 4,8 milyon fazla oy aldık. Bu ne demektir, yaklaşık 5 milyon seçmenimizin kalbine girmeyi başardık" şeklinde konuştu.

"CHP'DEN 11 MİLYON 570 BİN FAZLA OY ALDIK"

CHP'den 11 milyon 570 bin fazla oy aldıklarını belirten Davutoğlu, "Ayrıca CHP, MHP, HDP ve mecliste temsil edilmeyen diğer partilerin aldıkları oyların toplamından daha fazlasını. Hep beraber geldiler, bize yetişemediler, Allah'a hamdolsun. Özellikle, tulum çıkardığımız illere dikkat edin, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Kastamonu, Kilis, Elazığ, Kırıkkale, Kütahya, Nevşehir, Yozgat'taki bütün milletvekillerini alarak tulum çıkardık. Tulum çıkardığımız illerde bize oy veren vatandaşlarımıza hitap ediyorum, sakın biz temsil edilmiyoruz diye düşünmesinler. Buradan tulum çıkaran milletvekillerimize, il başkanlarına, belediye başkanlarına da söylüyorum, siz bütün vatandaşlarımıza hitap ediyorsunuz. Çünkü o iller AK Parti'ye ait gönül sevdasını gösterdiler. Hiçbir ayrım yapmayacağız ama bu illerde onların mecliste temsilcilerinin olmadığını düşünmemeleri için bu illerdeki parti temsilcilerine özen gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçen seçimden farklı olarak bir partinin ülkenin kaderiyle birleştiğine işaret eden, partimiz 7 coğrafi bölgede birinci oldu. Hiçbir parti çıkıp da şu bölge benim kalem, etkileyeyim diye tevessül etmesin, Türikye'nin bütün bölgelerinde birinci parti AK Parti'dir" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ, 970 İLÇEDEN 740'INDA BİRİNCİ OLDU"

AK Parti'nin Türkiye genelindeki 970 ilçeden 740'ında birinci olduğunu anlatan Davutoğlu, "AK Parti olarak sadece 3 ilde milletvekili çıkaramadık. Burada Şırnak, Hakkari ve Tunceli'de AK Parti'ye oy vermiş seçmenlerimize sesleniyorum, sakın temsil edilemediklerini düşünmesinler. AK Parti'ye gönül vermiş seçmenlerime sesleniyorum. bu illerimizi arkadaşlarımızı takip edecekler, kendi illerinize ne kadar gidiyorsanız o illere de gidin diyeceğim. 33 ilde vekil sayımızı koruduk. Vekil sayımız azalan il yok. 6 ilimizde yüzde 70'in üzerinde oy aldık, buralarda 10 kişiden 7'si AK Parti'ye oy vermiş demek. AK Parti, Türkiye'nin omurgası, birleştirici harcıdır. 1 Kasım'da büyük bir katılımla sandığa giden yurtdışındaki vatandaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Yüzde 40'ı aşan oyla çok büyük bir katılım sergilediler. Bu güvene, inanca, layık olmaya çalışacağız" diye konuştu.

CHP'nin, Ege ve Marmara dışında hiçbir anlamlı varlık gösteremediğini söyleyen Davutoğlu, "Bu illerimizin teşkilatlarımıza talimat veriyorum, bir dahaki seçimde bu illerimizde birinci parti biz olacağız inşallah. CHP Akdeniz, Ege ve Marmara'da Türkiye genelinde yüzde 25 oy aldı. Bu şu demek, bölgesel temsili aşıp ulusal temsile ulaşamamış demek bu. 1 Kasım'da CHP 34 ilde milletvekili çıkaramadı. Türk demokrasisi oturup ciddi bir muhasebe yapması lazım. Önce oturun, sizin göreiniz bize laf yetiştirmek değil oturup kendi iç muhasebenizi yapmak. 34 ilde milletvekili çıkaramamışsa, başını iki elinin arasına alıp kara kara ve derin düşünmesi lazım" ifadelerini kullandı.

"MHP'DEKİ DURUM, CHP'DEN DE KÖTÜ GÖZÜKÜYOR"

MHP'deki durumun CHP'den de kötü gözüktüğünü belirten Davutoğlu, "MHP, 35 ilde milletvekili çıkaramadı, Osmaniye'yi de özellikle tebrik ediyorum. MHP, 7 Haziran seçimlerine göre hiçbir ilde milletvekili sayısını artıramadı. HDP'de hem oy kaybeden hem de belirli bir bölgeye sıkıştı, HDP 1 milyon oy kaybetti. 1 milyon vatandaşımız HDP eş başkanını yapamadığı yaptı, kandile dönerek benim oyumu ipotek altına alamazsınız dedi ve yönünü değiştirdi. Onlar terörün arkasında duran Türkiyelileşmek yerine sırtını teröre dayayanlara bize bir daha sırtınızı dayayamazsınız dediler. Bu topraklarda sadece millete sırtını dayayanlar yaşar. Sırtını dağa değil de dağ gibi millete dayayanlar yaşar. HDP, 60 şehirde hiçbir ilde miletvekili çıkaramazken hiçbir ilde milletvekili sayısını artıramadı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a seslenen Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'a tavsiyem, Genel Merkezlerinin bütün odalarını, koridorlarını oy aldıkları ve alamadıkları yerlerin haritalarıyla döşesinler, baksınlar, her sabah geçerken bir ders alsınlar. Yanlarına da AK Parti'nin aldığı yerleri koysunlar, ikisini mukayese edip kimin neyi niçin aldığını bir kez daha tefekkür etsinler. AK Parti milletimizin tamamını güçlü bir şekilde temsil ediyor, diğer partilerise marjinalleşiyorlar. Parti olma vasfını gün be gün kaybederek siyasi cemaat, topluluk haline dönüşmeye doğru gidiyorlar. Onlar, milleti belli dar sokaklara sıkıştırmaya çalışıyorlar. Cemaatlerin homojen yapısına dönüşüyorlar. Bu partiler Türkiye'nin geneline hitap etmedikleri için Türkiye ölçeğinde vizyon üretmekten giderek uzaklaşıyorlar. Başka toplumsal kesimlere hitap eden kuşatıcı söylem kullanmak yerine kutuplaştırıcı bir dil kullanıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Bizim yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyük ama bu sorumluluğu aşacak inancımız, bu sorumluluğun gereğini yapacak gücümüz ve kudretimiz var ve bunu milletimizden alıyoruz" diyen Davutoğlu, "Türkiye'nin aklı ve vicdanı olma şiarını unutmadık. Erdemli siyasetimize ve birbirimize sadık kalacağız. Biz, doğru yerde durmaya devam ettikçe siyasetimiz de doğru çizgisinden sapmayacaktır. Biz geçmiş 13 yılın tek bir anında milletimize yüksek bakanlardan olmadık. Bu emaneti taşıyan AK Partililer sizler iyi bilirsiniz, bu emanet ancak yürekle muhafaza edilir. Terörle mücadele veya Türkiye'nin düşmanlarıyla mücadele ederken yüreği cesaretle dolu olmayanlar, bu yüreği anlayamazlar" şeklinde konuştu.

"HATTI SİYASET YOKTUR, SATHI SİYASET VARDIR"

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim yolumuz, istikametimiz, inancımız budur. İstikametimizden asla şaşmadan yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. İnsani hassasiyetlerimizi kaybetmeden, kibre ve başarı sarhoşluğuna kapılmadan hedeflerimize yürüyeceğiz. Göreviniz bundan sonra her an ilinizi her köşesindeki vatandaşlarınızla buluşup bu gönül birliğini buluşturmaktır. AK Parti, Türkiye'nin partisi. Bizim bu ülkenin her yerine, 78 milyon vatandaşımızın her birine söyleyecek sözümüz var, seçim şarkısında söylediğimiz gibi, "Söylenecek sözümüz var"...Biz, diğer partiler gibi ülkenin belli bölgesi veya şehirlerine hapsolmuş değiliz. Sadece illerimizde görev yapmıyoruz, Edirne teşkilatını bir gün Van teşkilatıyla kucaklaşırken görmek istiyorum. Konya teşkilatını Şırnak'ta görmek istiyorum. Rize teşkilatını Şanlıurfa'da. Size bundan sonra görev, Türkiye sathında görevdir. Milleti birleştirecek her türlü faaliyeti yapacaksınız. Hani, 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Satıh ise bütün vatandır' denilen istiklal harbi şiarı, şimdi sizin için ise şudur 'Hattı siyaset yoktur, sathı siyaset vardır, satıh ise tüm Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.

"SÜREKLİ HAREKET HALİNDE BİR TEŞKİLAT İSTİYORUM"

"Sürekli hareket halinde bir teşkilat istiyorum" diyen Davutoğlu, "Hiçbir hareket edecek faaliyet yoksa teşkilat olarak adımlarınızı yoklayacaksınız. Hep beraber aynı ritim içinde aynı dualarla yola çıkacaksınız. Vatandaşlarımız üzerinde hiçbir baskıya izin vermeyeceksiniz. Buradan döner dönmez bütün vatandaşlarımıza bu mesajları ileteceksiniz. AK Parti ilk günkü aşkla yola devam ediyor diye selamlarımızı ileteceksiniz. Hem demokratikleşme yolundaki adımları atmaya hem terörle mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye herkesin yüzünün güldüğü ülke haline gelecek. Sizler, her kesimden her inançtan insanımızın umutlarını temsil ediyorsunuz. 7'den 70' her insanımızla dost, arkadaş olacaksınız. Kadın kollarımız bulundukları yerde kadınlarımızın dertleriyle yürüyecek. Eğer bir ülkenin kadınları, o ülkenin bereketli hanımları bir davaya sahip çıkmışsa o davanın sırtı yerine gelmez.

"ULUSLARARASI STATÜKODA ZALİMLERİN SESİ YÜKSELİYORSA, SİZ DE MAZLUMLARIN SÖZCÜSÜ OLUN"

Başbakan Davutoğlu, "Kim ne gerekçeyle olursa olsun herhangi bir kadınımızı incitirse, onun karşısında olacağız. Kadına karşı şiddet,ister fiili ister sözlü anlamda, bu konudaki mücadelemizi de sürdüreceğiz. Gençlerimize dönük programlarla onları zenginleştirmek sizin göreviniz. Gençlik hareketi inancında olanları kimse susturamaz. Şiddeti başvurmadan, şiddet unsurunu ele almadan gençler siyaseti fikri mücadeleyle girin. Gençlerimizin fikir beyan etmelerinde engel olursa onun karşısında biz duracağız. Gençlerimiz statükoya teslim olmayın. Gençler, eğer uluslararası statükoda zalimlerin sesi yükseliyorsa, siz de mazlumların sözcüsü olun" açıklamasında bulundu.

2019 YILINDA OY KULLANACAK OLAN GENÇLERE SESLENDİ

Davutoğlu, 2019 yılında oy kullanacak olan gençlere seslenerek, gençlerin kendilerini geleceğe hazırlaması gerektiğine işaret etti. kendinizi geleceğe hazırlayın. Gençlerin, ne dağda heba olmasını ne de hapishane köşesinde ömürlerinin geçmesini istemediklerini anlatan Davutoğlu, gençlerin omuz omuza birarada olmasını istediklerini ifade etti.

"BÜTÜN ŞEHİRLER TEK TEK MERCEK ALTINA ALINACAK"

Bütün şehirlerin tek tek mercek altına alınacağına dikkati çeken Davutoğlu, siyasetin temsilcisi olduklarını ve temel önceliklerinin 'insana hizmet' olacağını dile getirdi. Her alanda hizmeti belirlediklerini belirten Davutoğlu, Türkiye'yi kendi ayakları üzerinde duran bir ülke haline getireceklerini dile getirdi.

Belli bir bölgeye sıkışan, kutuplaştırıcı dilden medet uman siyasi partilerin Türkiye'nin enerjisini tüketmelerine izin vermeyeceklerini söyleyen Davutoğlu, orta ve uzun dönemli yapısal reformlar için hazırlıkların başlatıldığını belirtti.

"ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ANAYASA, EN BÜYÜK İHTİYAÇTIR"

Özgürlükçü bir anayasanın en büyük ihtiyaç olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Yeni anayasayla birlikte bütün toplum kesimlerinin katıldığı yeni bir dönem başlayacak. Özgürleştirici ve sosyal hayatı düzenleyen reformlar yapacağız. Biz, herkesin mutlu olacağı, herkesin kendini rahatça ifade edeceği Türkiye istiyoruz. Bütün vatandaşlarımızı bu reform sürecine katıp, herkesi dinleyeceğiz. Yeni gelişen şartlara uygun yapısal reformları tamamlayıp hayata geçireceğiz. Millete ne söz verdiysek, 3 ay içinde yapacağız" dedi.

"Felekat tellallığı yapanlar başaramayacaklar, Türkiye'ye inanmayanlar mutlaka kaybedecekler" diyen Davutoğlu, "Bu yolda biz milletimize güveniyor ve inanıyoruz. Ben de sizlerle gurur duyuyor ve güveniyorum. Sizlerle yol arkadaşlığı yapmış olmak benim için gurur vesilesidir. El ele gönül gönüle yapacak daha çok işimiz var. Böyle bir kadroyla yürümek, gönül birliği yapmak, el ele tutuşup gönül birliği inşa etmek ne kadar güzel" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, en kısa zamanda teşekkür ziyaretleri için 81 vilayeti dolaşacağını ifade etti. 

ENİSE YAPAR (İHA)