Davutoğlu'dan Engelli Vatandaşlara İki Müjde!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, engelli vatandaşlara iki müjde birden verdi. Davutoğlu, "Ailelerin kısa süreli bakım sorununu hallediyoruz. Görme ve ortopedik engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri için de gerekli yazılım ve donanımı teşvik edeceğiz" dedi.

  • 379
Davutoğlu'dan Engelli Vatandaşlara İki Müjde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında ‘Başbakanımız Engellilerle Buluşuyor’ etkinliğine katıldı. Programa Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun yanı sıra Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engelli vatandaşlar, aileleri ve davetliler katıldı. Program engellilerden oluşan semazen gösterileri ile başladı. Semazenlerin gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı. Ardından kürsüye davet edilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, daha önce açılışı yapılan Bağcılar Engelliler Sarayı’nda yapılan faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.

Çağırıcı’nın yaptığı konuşmanın ardından kürsüye davet edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu “Eminim şuan dünyanın hiçbir yerinde böylesine insan odaklı merhamet odaklı bir tesis yoktur. Bu tesisi ülkemize kazandıran arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca burada yüzleri gülen, gözleri gören ve hiçbir engel tanımayan bu yürekli kardeşlerimizin her birine teşekkür ediyorum. Biraz önce sema gösterileriyle bizleri büyüleyen kardeşlerimize, müzik icrası ile gönüllerimizi hitap eden kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Ak Parti olarak siyasetimizin esası insandır. Bütün önceliğimiz insana hizmet etmektir” diyerek sözlerine başladı.


"ENGELLİ HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ HUSUSUNDA BÜYÜK GAYRETLER GÖSTERDİK"
Engelli haklarının iyileştirilmesi için büyük gayret sarf ettiklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Ak Parti olarak göreve geldiğimizden beri engelli hakları ve durumlarının iyileştirilmesi hususunda büyük gayretler gösterdik. Benim de iki engelli yeğenim vardı onların hatıralarını engelli kardeşlerim ile iken hep anarım. Çünkü onlarda gördüğüm muhabbeti onları hatırlarken duyduğum hissiyatı bütün engelli kardeşlerimizde tekrar tekrar yaşadım. İnancımız da tarihi köklerimizde bize bunu emrediyor. Hazreti peygamberin engellilere karşı tutumunda büyük dersler var. O engelli sahabeleri hayatın dışında tutmadan farklı yöndeki yetenekleri ile değerlendirmiştir. Bize de düşen onun yolunu takip etmektir” dedi.

"YAPILMASI HAYAL ERİLEMEYEN HİZMETLER SUNDUK"
Davutoğlu, “Ak Parti olarak son 13 yılda engellilerin yüzünü güldüren çok büyük işler yaptık. Gerçekleştirdiğimiz büyük reformlarla dünya ölçeğinde mesafeler aldık. Yapılması hayal erilemeyen hizmetler sunduk. İstihdam, maaşların iyileştirilmesi, ulaşılabilirlik ve sosyal hayata katılım noktasında birçok ilke imza attık. 2005 yılında Türkiye’nin ilk engelliler kanunu çıkarmakta bize nasip oldu. Bu çerçevede bin 500 maddelik engelliler hukukunu oluşturduk” diye konuştu.

"AİLELERİN KISA SÜRELİ BAKIM SORUNUNU HALLEDİYORUZ"
Engellilerle ilgili yapılan hizmetlerden bahseden Davutoğlu, daha sonra engellilere iki müjde birden verdi. Davutoğlu, “Birinci müjdem, ailelerin kısa süreli bakım sorununu hallediyoruz. Biliyorsunuz engelli ailelerin büyük bir sorunu vardı. Evden ayrılmak zorunda kaldıklarında yakınlarının kısa süreli bakımı problem oluyordu. Kim nereye bırakacak ve kim bakacak diye kaygı duyuyorlardı. İşte biz bu sorunu Engelli Yaşam Merkezlerini kurarak çözüyoruz inşallah. Bu merkezlerde yıl içinde 30 güne varana kadar ücretsiz olarak bakım hizmeti verilecek. Anne ve baba birkaç saatliğine bir yerlere mi gedecekler, çocuklarını bırakabilecekler. Kimse bizim iktidarımızda, bizim dönemimizde sahipsiz kalmayacak inşallah. Kimsenin kendisini yalnız ve sahipsiz hissetmesini istemiyoruz. Her birinizi ailemizin bir ferdi olarak görüyoruz” dedi.

"ENGELLİ GENÇ VE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN MERKEZLER KURACAĞIZ"
Engelli genç ve çocuklar için de yeni merkezler kurulacağını müjdeleyen Başbakan Davutoğlu, “Engelsiz bir yaşam için gerekli her türlü alt yapıyı oluşturuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın bilgi ve teknoloji erişim imkanlarını da arttıracağız. Görme ve ortopedik engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri için gerekli yazılım ve donanımı teşvik edeceğiz. Böylece yaklaşık 350 bin engelli vatandaşımızın bilgi ve teknolojiyi kullanmalarını sağlayacağız. Yeni dönemdeki bir diğer uygulamamızda engelli genç ve çocuklarımız için merkezler kurmak olacak. Onların gün içerisinde sosyal faaliyet yapacaklarını sağlayacak şekilde gençlik merkezlerinde özel mekanlar oluşturacağız. Bütün bunlar hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasının ardından Senem isimli bir engelli genç kızın ‘Be Asker” isimli şiirini okudu. Davutoğlu’nun okuduğu şiir salonda büyük alkış aldı. Davutoğlu konuşmasının ardından salondakilerle bir süre sohbet etti ve daha sonra buradan ayrıldı.

(İHA)