Dede mirası kahvenin adını KOSGEB desteğiyle markalaştırdı

İnebolu ilçesinde 32 yaşındaki girişimci Umut Ali Bektaş, 2017 yılında KOSGEB desteğiyle kurduğu işletmesinde dede mirası olan kuru kahvenin adını markalaştırarak adını bölge çapında duyurdu. Ambalajlı paketleme sistemine geçen Bektaş, şimdi hedeflerini Türkiye çapına yöneltti.

  • 1183
Dede mirası kahvenin adını KOSGEB desteğiyle markalaştırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında aldığı destekle işletmesine yeni makineler katan, ilk kez ambalajlı paketleme sistemiyle üretime geçirerek Bektaş Kuru Kahve’yi bir marka haline getiren 32 yaşındaki Umut Ali Bektaş, İnebolu’da kavrulan kahve çekirdeklerinin tadını ve kokusunu ülke geneline yaymayı hedefliyor.

Kolombiya ve Brezilya’dan getirtilen kaliteli kahve çekirdeklerini, kurduğu makinelerle kavuran Umut Bektaş, Bektaş Kuru Kahve markalı ambalajlı paketleri İnebolu’nun yanı sıra Kastamonu ve bölgedeki marketlere, kafeteryalara ulaştırarak vatandaşların lezzetine sunuyor.

Bektaş Kuru Kahve adının patentini alan, KOSGEB desteğiyle makine ve paketleme sistemine geçen Umut Bektaş, hikayesinin başlangıcını şöyle anlattı: “Dedem Rıza Bektaş’tan aldığım uzun geçmişe sahip olan bu mirası kurumsal bir firma kimliğine kavuşturmaya karar verdim. İlk olarak 9 günlük KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursunu tamamlayarak sertifikamı aldım. 2017 yılında KOSGEB desteği ile kendi işletmemi kurdum. İşletme giderlerimin belirli bir kısmı KOSGEB tarafından karşılanıyor. Bu süreçte faaliyetlerimi büyütmek amaçlı yeni makinalar aldım” dedi.

Bektaş Kuru Kahve’nin tarihi ve gelecek planları hakkında da konuşan Umut Bektaş, şunları söyledi: “Daha önceki yıllarda Dedem Rıza Bektaş zamanın da kahvelerimiz 7-8saat gibi surede odun ateşinde değirmende kavruluyormuş. Değirmendeki demir kol saatlerce çevrilerek kahve çekirdekleri kavrulabiliyormuş. Daha sonra ilk manikaları 1973 yılında dükkana almışlar. Bu faaliyeti babam Mustafa Bektaş devam ettirmiş. Ben bu işe babamdan görerek küçüklüğümde merak sardım ve okulum bittikten sonra bu mesleği yürütmeye karar verdim. İstiklal Madalyalı tek ilçe İnebolu’muzu ve Bektaş Kuru Kahve’nin asırlık lezzetini Tüm Türkiye’ye tanıtmayı amaçlıyorum.”