Demir, Aday Olacağını Açıkladı

Murat Demir, koalisyon hükümetinin kurulamaması durumunda gerçekleşebilecek olası bir erken seçimde tekrardan aday adayı olacağını açıkladı.

  • 505
Demir, Aday Olacağını Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


7 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olan ve daha sonra listeye giremeyen işadamı Murat Demir, koalisyon hükümetinin kurulamaması durumunda gerçekleşebilecek olası bir erken seçimde tekrardan aday adayı olacağını açıkladı.

7 Haziran Genel Seçimlerin sona ermesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni hükümeti kurma görevi verilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir yandan koalisyon hükümeti kurabilmek için CHP, MHP ve HDP ile görüşmelerini sürdürürken bir yandan da teşkilatlara erken seçime hazır olun emri verdi.

25. Dönem Kastamonu Milletvekilliği için AK Parti’den aday adayı olan ancak daha sonra başarılı bir kampanya yürütmesine rağmen listeye giremeyen işadamı Murat Demir, yapılması muhtemel olası bir erken seçimde tekrardan aday adayı olacağını söyledi. Hesap peşinde olmadığını ifade eden Murat Demir, Kastamonu sevdasının hiçbir zaman bitmeyeceğini, siyaseti ve vekilliği Kastamonu’da Kastamonulular için yapmak istediğini kaydetti.

CHP İLE KOALİSYON KURULMASI ZOR”

AK Parti’nin kuruluşundan beri teşkilatın içerisinde olduğunu ve tabandan yetiştiğini hatırlatan Murat Demir, AK Parti ile CHP’nin ortak koalisyon kuramayacağını ve ufukta bir erken seçim beklendiğini belirtti.

7 Haziran’da gerçekleşen siyasi tablo sonrasında Türkiye için erken seçim startının zaten verildiğine dikkat çeken Demir, “Başkanımız Ahmet Davutoğlu tarafından teşkilata erken seçim için hazır olun emri verildi. Seçim sonuçlarından bir koalisyonun çıkmayacağını ilk gece anladım. Zaten seçim gecesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de yapmış olduğu açıklamalardan bir koalisyon çıkmayacağı anlaşılıyordu. AK Parti teşkilatları zaten seçim bittiği an yapılacak diğer seçimlere hazırlıklarına başlamıştır. Gerek erken seçimde gerekse bir sonraki dönemde yapılacak olan seçimlerde Kastamonu’dan yeniden aday adayı olacağım. Ben veya başka birisi olsun İstanbul siyasetini ve tecrübesini almış birisinin mutlaka Kastamonu’da 3 vekilin arasına girmesi gerekiyor. Türkiye’nin istikrarı ile geleceği ile ilgili düşünen hangi lider olursa olsun Türkiye’nin geleceği hususunda ortak noktada buluşmalı. Bu gün AK Parti, Cumhuriyet Halk Patisi ve Milliyetçi Hareket Partisi bir koalisyon oluştursa çıkarılacak vekil sayısı ortada. Maalesef bizim liderlerimizin böyle bir derdi yok. Siyasi kimliğimle değil de iş adamı kimliğimle söyleyebilirim ki bir an önce istikrarı sağlayacak olan bir hükümet oluşmalı” dedi.

“TÜRKİYE SAVAŞA SOKULMAK İSTENİYOR”

Suruç’ta meydana gelen patlamayı da değerlendiren Demir, şöyle konuştu: “Türkiye’nin sınırları şuanda kaynıyor. Sınırlarımızın kaynıyor olmasının sebebi Türkiye’yi bir şekilde savaşın içerisine sokulmak istenmesidir. Hatay’da, Ceylanpınar’da, Suruç’ta yapılan patlamalar Türkiye savaşa katılsın diye yapılıyor. Türkiye’nin şuanda Doğu ve Güney Doğu sınırını yaptığı yığınak kendi güvenliğini sağlaması açısından bir savaş yığınağıdır. Ayrıca Türkiye olabilecek herhangi bir büyük saldırı karşısında gerekli tedbirleri de almıştır. Bundan PYD, PKK ve HDP ile Irak, İran, Suriye, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri rahatsız oldu. Türkiye sınırlarına bu kadar yığın yapmışken içeriyi karıştıralım mantığı var. Şuanda 9 tane canlı bomba takip ediliyor. Hangisinin ne zaman eylem gerçekleştireceği bilinmiyor. Bu olaylarla Türkiye’nin içini karıştırıp ciddi bir kaos ortamı oluşturulmak istenmektedir”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)